Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egy tul aggodós anyuka!...

Egy tul aggodós anyuka! Kisfiam kicsit náthás de annál jobban köhög! Mit csinálok rosszul?

Figyelt kérdés
pénteken este kezdődőtt,de nem volt lázas elkezdtem neki a nurofent adni 3*!szombaton vittem ügyeletre mondván lássa orvos,és nehogy hétfőig rosszabb legyen és antibiotikum legyen a vége!irt köptetőt és mondta hogy kezdődő nátha!ennyi!a mai napig nem lázas és ma kapja utoljára a nurofent!de már előre félek hogy mi lesz holnap!a furcsa még hogy fele adag főzeléket eszik,de a joghurtot meg a gyümölcsöt simán megeszi!sokat iszik!
2010. nov. 22. 13:47
 1/6 anonim ***** válasza:

Kedves Aggódó anyuka!

Nem értem teljesen, hogy miért kap Nurofent, ha egyszer nem lázas?

Aztán nem írtad, mennyi idős a pici.

A beteg gyerekeknek romlik az étvágya (talán fogzás is van?), de amint írtad, azért nem szabotálja teljesen az ételt, és iszik is eleget, ez mindenképpen jó!

Köhögés lehet a náthától. (Mivel nem tudnak orrot fújni, visszacsorog a garatnál a "trutyi", azt próbálják meg felköhögni.

Ennek segítésére lehet adni köptetőt, vagy nyálkaoldásra valamilyen kalciumkészítményt.

Az orrát meg szívni kell, előtte sósvizes orrspray, utána lehet adni orrcseppet, ami összehúzza a nyálkahártyát.

Orvos nem mondta, hogy hogyan kezeld?

2010. nov. 22. 13:53
 2/6 A kérdező kommentje:
megelőzésre kapja a nurofent!spray-t sterimart és nasivint használunk!
2010. nov. 22. 13:54
 3/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Mennyi idős a babád? A náthára adsz neki Nurofent? Az láz és fájdalom csillapító gyógyszer... Ha nincs láza szerintem ne add neki (bár már mindegy, mert már 3 napja adod...)

nekem 16 hónapos múlt a kisfiam, sajnos Ő is náthás szombat óta, be van dugulva az orra nagyon, Sinupret cseppet adok neki (kimondottan náthára van), az orrába Sterimárt fújok (sokat kell neki szívni) és napi 3* Nasivint, meg Cebion cseppet kap naponta. Ha köhögne (de nem köhög), akkor adnék még neki Stodal-t. Szerencsére láza nincs, így mást nem kap.

Ő is kevesebbet eszik a szokásosnál, de sokat iszik, ami jó és fontos! Az étvágya majd visszatér, ha meggyógyult!

Jobbulást nektek!!

Remélem tudtam segíteni!

2010. nov. 22. 13:55
 4/6 anonim ***** válasza:

A spray és a Nasivin az jó.

A Nurofent én semmiképpen nem adnám. Akkor mit adsz majd neki, ha belázasodik?

Továbbra sem írtad meg, mennyi idős a pici, nos ha nem alszik nagyon forgolódva, akkor a fejénél megemelheted az ágya alját, így jobban kap majd levegőt.

2010. nov. 22. 13:57
 5/6 A kérdező kommentje:
9 hónapos
2010. nov. 22. 14:04
 6/6 anonim ***** válasza:
Nurofent ne adj neki csak ha esetleg lázas lesz.Orrspray ,sok folyadék és porszívózd az orrát.Most ennyit tehetsz.Kár neki lázcsillapítót adni amikor nincs láza.
2010. nov. 22. 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!