Egy tul aggodós anyuka! Kisfiam kicsit náthás de annál jobban köhög! Mit csinálok rosszul?
Kedves Aggódó anyuka!
Nem értem teljesen, hogy miért kap Nurofent, ha egyszer nem lázas?
Aztán nem írtad, mennyi idős a pici.
A beteg gyerekeknek romlik az étvágya (talán fogzás is van?), de amint írtad, azért nem szabotálja teljesen az ételt, és iszik is eleget, ez mindenképpen jó!
Köhögés lehet a náthától. (Mivel nem tudnak orrot fújni, visszacsorog a garatnál a "trutyi", azt próbálják meg felköhögni.
Ennek segítésére lehet adni köptetőt, vagy nyálkaoldásra valamilyen kalciumkészítményt.
Az orrát meg szívni kell, előtte sósvizes orrspray, utána lehet adni orrcseppet, ami összehúzza a nyálkahártyát.
Orvos nem mondta, hogy hogyan kezeld?
Szia!
Mennyi idős a babád? A náthára adsz neki Nurofent? Az láz és fájdalom csillapító gyógyszer... Ha nincs láza szerintem ne add neki (bár már mindegy, mert már 3 napja adod...)
nekem 16 hónapos múlt a kisfiam, sajnos Ő is náthás szombat óta, be van dugulva az orra nagyon, Sinupret cseppet adok neki (kimondottan náthára van), az orrába Sterimárt fújok (sokat kell neki szívni) és napi 3* Nasivint, meg Cebion cseppet kap naponta. Ha köhögne (de nem köhög), akkor adnék még neki Stodal-t. Szerencsére láza nincs, így mást nem kap.
Ő is kevesebbet eszik a szokásosnál, de sokat iszik, ami jó és fontos! Az étvágya majd visszatér, ha meggyógyult!
Jobbulást nektek!!
Remélem tudtam segíteni!
A spray és a Nasivin az jó.
A Nurofent én semmiképpen nem adnám. Akkor mit adsz majd neki, ha belázasodik?
Továbbra sem írtad meg, mennyi idős a pici, nos ha nem alszik nagyon forgolódva, akkor a fejénél megemelheted az ágya alját, így jobban kap majd levegőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!