11 hónapos lesz a kisfiam, csak kuszik, nem mászik, lépeget butor mellett! De nem mászik! Ismerősök azzal ijesztegetnek hogy ez nagy probléma lesz később! Nagyon megijedtem! Bármit csinálok akkor se mászik! Mi lesz igy?
A mozgásfejlődés kicsit olyan,mint a házépítés, egymásra épülnek az elemei. Az idegrendszer fejlődésében nagy szerepet kapnak a különböző mozgásformák. A nem mászó babák elég nagy százaléka lesz a későbbiek folyamán részképességzavaros. Talán bizonyíték erre az, hogy ha valamilyen tanulási zavar miatt felmérik a gyereket, az első kérdések között van, hogy mászott-e?
A Dévény módszer tényleg nagyon jó, általában 2 alkalom alatt "berakják" a mászást. Csak gyorsan kell cselekedned, mert ha elindul, már nem lesz hajlandó mászni.
Amúgy nem törvényszerű, amit leírtam, a barátnőm kislánya sem mászott, most ötödikes, és kitűnő tanuló, jó tornász.
szia
nekem 14 hónapos fiam van, aki szintén csak kúszott jártunk gyógytornára és 13 hónaposan kezdett el mászni azóta is mászik, ritkán lépeget, 12 hónaposan fel állt. A gyógytornász szerint semmi baja nincs, picit lustibb, de ő azt mondta a mászás fontos, hogy meglegyen. szerinte 18 hónapos koráig kell elindulnia - remélem tudtam segíteni, egyébként ez az egyik legjobb dévényes, ha gondolod megadom a számát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!