Sok az álszent anyuka itt vagy a nagy többség tényleg még soha nem szólt rá hangosabban, és nem verte el még soha a gyerekét?
Annyiszor olvasom, hogy "nem ütök soha a kezére, még a hangomat sem emelem fel a gyerekemmel szemben."
Én ezzel totál nem értek egyet, és mindig le vagyok hurrogva...Kisfiam már volt,hogy kikapott, de hangsúlyozom ez nem erőből, dühből van, hanem nevelő célzattal.
Ha mondjuk hiába szóltam rá, akkor is piszkálta a konnektort, akkor rácsaptam a kezére.Ezzel nem hinném, hogy baj lenne....Én is kaptam kiskoromban(nem agyba főbe vertek!)és mégis egészséges felnőtt lettem, aki nem agresszívan oldja meg a konfliktusokat!
Tényleg egyedül vagyok ezzel a gondolkodással?
Persze, egyetértek!szerintem sem jó, ha az egész nap csak fegyelmezésből áll, meg általában én is inkább igyekszem elterelni a figyelmét, játékot mutatok, de vannak helyzetek, mikor muszáj nagyobb hangsúlyt adni annak, amit el akarunk érni.Kisfiam 1 éves, és sokan kivannak, hogy volt már, hogy kikapott...mert hogy olyan pici...igen pici, de az akarata annál nagyobb, és nagyon is tudja, érti, mikor fegyelmezek, hogy az miért van.
Szeretnénk kistesót, azt viszont nem akarom, hogy mondjuk ott állok az úton a babakocsival, és döntenem kell, hogy a picit hagyom ott és rohanok a 2,5-3 évesem után, vagy ordibálok, ami nem használ, mert ugye nem tanulta meg, hogy amit mondok, az fontos, arra figyelni kell, mert ha nem fogad szót, annak következményei vannak.
Igenis rászólok erőteljesebben, ha olyat csinál, amit nem lenne szabad.
A konnektorokba vakdugót tettünk, de még így sem engedtem piszkálni. Ha mégis bele akart nyúlni, félretoltam a kezét, és határozottan közöltem vele, hogy nem szabad.
Egy idő után megtanulta, hogy komolyan gondolom...
Én sosem gondoltam, hogy nem fogok a gyerekre rákiabálni, kezére, fenekére csapni. Nevelő célzattal muszáj az enyémnél.
Azon szoktam jót mosolyogni, amikor egy ilyen jellegű kérdésnél anyuka közli, hogy ő sosem fog kiabálni a gyerekével, és sosem fogja megütni. Aztán odaírja, hogy 3 hónapos baba anyukája. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!