Mennyire normális, ha ennyi idősen rosszul vagyok a gondolattól, hogy egyszer anya legyek?
20 éves lány vagyok, erősen hajtok az iskolában a jó eredményekért (eddig is azok voltak), minél jobb állást szeretnék betölteni az egyetem elvégzése után, minél magasabb fizetésért. Ha beszélgetek ismerőseimmel, barátnőimmel, kétféle vággyal találkozom: lediplomázik, kicsit dolgozik, családot alapít, illetve minél előbb családot alapít, még ha a tanulmányai rá is mennék... Kezdek aggódni, mert nekem egyik sem felelne meg. Én úgy gondolom, ha 25-26 éves koromra befejezem a tanulmányaimat, nagyon intenzíven a karrieremre akarok ráállni, nem a házasságra, gyereknevelésre. Ettől a kettőtől a hideg is kiráz, kizárt dolognak tartom, hogy 30 éves korom előtt férjhez menjek (pedig vagy párom, akit szeretek), a gyerekvállalást pedig lehetetlen opciónak tartom. Nem tudok ellenni a gyerekekkel, nem tudok velük mit kezdeni... Ha a városban meglátok egy anyukát kisgyerekkel, akit előzőleg már ismertem, látom, hogy jobban el van hanyagolva, mint valamikor volt, idegesen figyeli a gyereket, biztosítom magam belül, hogy én "nem járok így"...
Ez mindig így marad, esetleg valamikor előbújik az anyai ösztön?
Az teljesen normális, az én nagynéném sosem akart gyereket, férjhez sem ment sosem és szép karriert futott be életében.
De soha nem hallottam tőle ezt a kérdést:
Normális, hogy nem akarok gyereket?
Normális, hogy kiráz a hideg ha...
Egyszerűen eldöntötte és így élte le az életét. Most nyugdíjas, de most sem siránkozik.
Ez nem normális szerintem. Keresztes Ildikó is kijelentette nem akar gyereket, férjhez is 40 évesen ment-de megmondta sosem ébredt még fel, ezzel a gondolattal sem, hogy normális, hogy én nem akarok gyereket?
Vagy Balázs Klári-Korda házaspár, ők is megmondták világéletükben irtóztak a gyerekektől, ők nem úgy rendezték be az életüket.
Úgyhogy szerintem ez a normális viselkedés. Nem ez amit a kérdező csinál. Felnőtt ember tudja jobbra vagy balra.
És 20 évesen én sem akartam gyereket és soha nem tettem fel magamban a kérdést, normális ha..?
Keresztes Ildikó 40 évesen kezdett kapkodni, hogy babát szeretne, orvosi procedúrák sora, és sajnos nem jött a baba. Depressziós is volt sokáig, sőt még most is vannak ilyen időszakai (ő maga nyilatkozott erről az RTL egyik reggeli műsorában).
Majd kijelentette, hogy ő későn érő típus, és 45 évesen fog szülni. De nem sikerült. Mostanra (talán, azt hiszem) már lemondott róla. 47 éves. :( (Pedig szerintem nagyon jó anyuka lett volna).
Az én K. Ildikós válaszom csak egy válasz volt egy korábbi hozzászóló téves beírására.... (miszerint ő nem akart soha gyereket).
Egyébként meg miért ne lehetne példákkal is illusztrálni, hogy miről beszélünk? A kérdező is pld. az anyákkal hasonlítja össze magát. Nem is értem az utolsó kommentelőt...
Keresztes Ildikó mindig is depressziós volt, nem is akármilyen szinten. Legalább 20-25 éve, hogy ő berobbant a zenei életbe és már akkor is depressziós volt és biztos nem azért mert nem volt gyereke.
És akivel törödhetne (keresztgyerek) sem törődött egy percig sem, sosem ment el még megnézni sem, úgyhogy ő tipikusan a kiráz a hideg a gyerekektől típus. és ő maga nyilatkozta, sosem ébredt úgy fel, hogy kéne neki egy gyerek. Jó ez szemben áll azzal, amit te mondasz, de jobban hihető, mint a meghalok egy gyerekért dolog.
Hírességeket írtam, akik gyerek nélkül élnek és látszik rajtuk az undor is még a gyerek gondolatára is. Egyszer a Kordáéket is egy asztalhoz ültették egy gyerekkel (a riporternek ki kellett mennie és ő gyereke volt), épp csak le nem hányták, látszott, hogy rosszul vannak, mert szólt hozzájuk egy gyerek.
Példának, hogy teljesen természetes és hétköznapi dolog, hogy vannak, akik nem akarnak és nem is vállalnak gyereket.
16:46: azert, mert mindenfele ember van es nem hiressegek elete alapjan lehet csak mintat allitani. En azert irtam neked, hogy sztem nem kellene hiressegeket peldakent venned, mert azt irtad a kerdezonek, hogy nem normalis felfogas, hogy ketsegei vannak, rakerdez, hogy ez normalis-e, mert hogy Keresztes Ildiko nem kerdezte ezt meg magatol. Es akkor mi van, ha megkerdezi itt? K. Ildiko egy masik ember, masmilyen nyilvan. Ettol a kerdezo miert ne lehetne normalis? Szerintem az okos ember nem makacs, megkerdojelezi neha magat, nem pedig szemellenzosen ragaszkodik ahhoz, hogy o kinyilvanit bizonyos elveket es azoknak ugy kell lennie.
Nekem eleve az, hogy egy hiresseg hogy eli az eletet, nem mervado, mert azert ok masok...sokkal egocentrikusabb emberek altalaban (a kivetel keves) es ezt nem rosszbol irom, mert ez egyszeruen a munkajukbol ered, hisz nem minimalberes kismamak, hanem nagy keresettel rendelkezok, akiknek tenyleg megeri dolgozni. Illetve egy gyerek siman derekba tudja torni a karrierjuket, ha nem tudnak a koztudatba visszaterni. A kulonbseget akozott, hogy ki mit nyilatkozik meg mi a valosag, nem ismerjuk. Az ilyen hiressegek valos szemelyiseget kb. 5%-ban ismerjuk meg, igy szamomra az, hogy mit ir egy bulvarlap valaki gyermekvallalasi kedverol, semmilyen formaban nem tud relevans lenni.
Na mindegy, a lenyeg, hogy arra probaltam reagalni, hogy a kerdezo gondolkodasat nem kellene lenemnormalisozni csak azert, mert mashogy gondolkodik, mint az emberek nagy resze. Amig o boldog igy, eljen igy.
"szerintem kicsit sem természetes. Bár pszichés zavarokkal küzdő emberek ritkán szokták belátni, hogy nem normális amit csinálnak. Vedd példának Geronazzo Máriát vagy VV Szandikát- ők is azt hiszik magukról, hogy normálisak és természetes amit csinálnak, holott nem.
Normál önértékelésű ember nem így él és nem így gondolkodik."
Erre ment az eredeti valaszom. Nem semmi ertekitelet van ebben a par sorban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!