Van Magyarországon idegen nyelvű magánbölcsőde? Lenne rá igény?
Nem nagyon tudom, mit szeretnék csinálni, ha végzek a sulival, de mivel szeretem a kisgyerekeket és jól mennek az idegen nyelvek, arra gondoltam, hogy összegyűjtök egy kis kezdőtőkét és megpróbálok indítani egy magánbölcsődét, ahol idegen nyelven (angolul, németül vagy spanyolul) beszélnék a rám bízott gyerekekhez. Nem tudom, létezik-e ilyen Magyarországon. Voltam au pair külföldön, ugyanez volt a munkám és nagyon élveztem, a kicsik pedig hihetetlenül gyorsan tanultak, pár hét után már nagyjából megértettek.
Tudom, az átlag magyar családok nem nagyon engedhetnek meg maguknak ilyesmit, de talán a gazdagabbakat érdekelné.
Azért túl mélyen nem ástad bele magad a témába, kevered a szezont a fazonnal.
Egyébként a nevük sem ugyanaz: nyelvelsajátítás (anyanyelv illetve második... nyelv-language acquisition)illetve nyelvtanulás (language learning)És ez nem véletlen, mert az elnevezésük is utal a metódusra.
Egyébként pedig nem állíthatod, hogy a két nyelvű családok gyerekei beszélnek is mindkét nyelven, nemhogy egyforma szinten nem, de van aki így sem képes elsajátítani egy nyelvet)Számtalan példa van erre (ld Amerika). És akkor milyen messze van ettől az a helyzet, ahol tanulni kéne a nyelvet.
Illetve példának okáért ott van Győzike, akinek egyetlen nyelvet sem sikerült még csak elfogadható szinten sem (sem a cigányt, sem a magyart)-például az ő esetében kifejezetten káros volt a kétnyelvű környezet.
De mindegy, mert a megvalósításhoz is rengeteg tőke kell. Még az állami óvódák, milliós állami támogatással is épp csak talpon tudnak maradni, fejlesztésre alig jut nekik. Magántőkéből, komoly intézményt létrehozni szinte lehetetlen. Pláne ha az óvódai neveléshez is ennyit értesz, mint a nyelv tanuláshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!