A rendezett környezet, és a tisztaság iránti igény genetikai adottság, vagy nevelés kérdése egy gyermeknél?
Én átlagos családból származom.Utálom a házimunkát,de megteszem ami a rendezett környezethez kell.A férjem családja,viszont kifejezetten trehány...
Nincs semmi kifogásuk a takarítás,pakolászás ellen,csak épp maguktól nem veszik észre,hogy mit kellene csinálni.Vagy éppen fenntartani nem tudják a rendet a környezetükben.
Akkor most a gyerekeimtől mire számítsak?
Köszönöm a válaszokat.:)
Én is átlagos családból származom.
Nem vagyok beteges tisztaság mániás de szeretem a rendet ézért mindent megteszek hogy a környezetem rendezett és tiszta legyen. Van egy húgom aki meg kifejezetten trehány. Pedig egy családban nőttünk fel. Én kislány koromban is mindig takarítottam a tesóm nem.
Köszönöm a válaszokat.
Bár még kicsik a gyerekek,úgy veszem észre,hogy az egyik jobban rendszerető.Nem tudom eldönteni,hogy azért mert fiú,vagy mert az apjától ezt látja,vagy nem vagyok elég következetes vele szemben amikor rendre nevelem...
Én eléggé szeretem a tisztaságot, rendet. A párom szanaszét hagy mindent.
A 20 hónpos kisfiúnk egyfolytában takarít és hordja az apja után elhagyott dolgokat, hogy tegye el.
Szemetesbe kidobja a szemetet, kérés nélkül. Szerintem, legalábbis remélem, hogy a kisfiam is rendszerető lesz. Én elvárom majd tőle, ha mégsem.
Én is szeretem a rendet.Mindeki után rendet teszek egy bizonyos határig.A párom is elpakol maga után és a 2 éves gyerek is ehhez van szoktatva.Játék után helyre tesz mindent.Ha a szőnyegen átesik visszahajtja, kidobja a szemetesbe a szemetet....stb stb.Szerintem látja , de mondom is neki.
4 éves keresztfiam helyett minden meg van csinálva olyan is a szobája.De ha el jön hozzánk és itt szétrámol, bizony itt helyre tetetem vele!
Hát igen,sokat ront a helyzeten Apa...
Miért ne lehetne mindent széthagyni,ha ő is ezt teszi?Mondjuk már sokat fejlődött a 10 év alatt...
Reménykedem benne,hogy mégiscsak sikerül az én értékrendemet átadni a gyerekeknek.:)
Köszönöm a válaszokat.
Egyébként a kisebb a rendszeretőbb.ha a nagyobb olyan trehány lesz,mit az apja családja,akkor kiugrom az ablakon.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!