Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek lenne igény...

Szerintetek lenne igény ilyesfajta "bébiszitterkedésre"?

Figyelt kérdés

Arra gondoltam, hogy 1 max. 2 gyereket az oviból a kisfiammal együtt kocsival elhoznék és velünk lenne/lennének itthon, amíg a szülei értejönnek.

Nem a pénz miatt (bár az sem jönne rosszul), hanem mert annyira sajnálom azokat a gyerekeket, akik fél6-kor, az ovi zárásakor kint várják a szüleiket, rettenetes érzés lehet nekik.

Csinált már valaki hasonlót?

Köszi!

2010. szept. 24. 16:25
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez nagyon szep gesztus toled,hogy ilyen eszedbe jutott :)

En nem magyarorszagi vagyok,de ha te lennel a szomszedasszonyom,en lennek a leghalasabb no a foldon :)

2010. szept. 24. 16:30
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem igen.

De mondok jobbat.

Külföldön élek, és itt sok normál anyuka, söt még igen jómoduak is azzal szereznek több pénzt, hogy napi anyukakánt dolgoznak. otthon vannak a kicsikkel, és úgy mond babysitterkednek, más gyerekét is bevállaják.

Mivel 1 évig jár itt csak a "gyes" így a szülöknek meg kell oldaniuk hova teszik a gyereket. ez az egyik legjobb megoldás.

Pl otthon a sógornöm vissza ment dolgozni amikor a gyerek 2 éves volt. egy évig az egész falu vigyázott rá, mert senkit nem talált aki elvállalta volna teljes idöre. vagy ha igen akkor úgy mond föállásban sok pénzért.

2010. szept. 24. 16:31
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Igen, lehetseges. Egyebkent ovodanak nem lenne szabad kiengedi gyerekeket mig szulok meg nem erkeznek. Ovoda a felelos ertuk, mindaddig mig atadas nincs a szuloknek.

A problemad csak ott lehet, ha "hivatalosan" akarod csinalni,, hogy tanacs kimegy hozzad korulnezni. Megfelelo korulmenyeknek kell lenni. (Vedelem, balesetmentes haz, jatekok, etel-ital, stb. Probald megszervezni tobbi szulokkel, de szamolj majd tobb vitara is. Viszont ha bevallik, ket-harom gyerekkel mar penzt is tudsz keresni.

2010. szept. 24. 16:35
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

szerintem nagyon jó ötlet:)

beszéld meg az óvónőkkel és ők is mondhatnák tovább a szülőknek de te is

2010. szept. 24. 16:53
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
En Angliaba elek es ez volt nagyon regen az elso melom. :) Egy iker part (2 evesek voltak akkor) es egy nagyobb kislanyt (8 eves volt akkor)vittem bolcsibe/suliba. Szoval reggel 7:00-ra mentem ebresztettem oket majd megetettem es utanna be a kocsiba. Eloszor az ikreket vittem el a bolcsibe utanna a kislanyt a suliba, ha jol emlekszem 9-re de lehet 8:30 volt mar nem tudom pontosan. Utanna szabad voltam igy steltam a parkba vagy hazamentem ha esett az eso vagy barmit csinaltam ami jol esett. Az ikerekert 2:40-kor mentem a kislanyert meg 3-kor. Keszitettem nekik kajat (uzsonat) es 5-ig voltam veluk amig a szulok haza nem ertek, nagy ritkan 6-ig. Mindig palacsintat akartak enni a pici ikrek. Kepzeljetek cukorral meg citrommal ettek. Ezt komolyan mondom a sima kristaly cukrot kellett raszornom a palacsintara es meglocsolni citrom level (erdekessegkent irtam le). :)) Imadtam a csaladot, nagyon jo volt. :)) 10 honapig dolgoztam itt.
2010. szept. 24. 18:19
 6/10 anonim ***** válasza:

Nagyon jó ötlet!

Én is ilyen utolsó gyerek voltam mert anyukám sokáig dolgozott és szinte kisöpörtek az óvodából nagyon rossz volt...

2010. szept. 24. 20:33
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Pont mostanában kezd nálam is aktuálissá válni a bölcsi kezdése, nekem is kellene valaki, aki alkalmanként helyettesít. Ez jó ötlet szerintem. Amíg én gyeden voltam, addig a suliból én is elhoztam egy kislányt, aki közel lakott hozzánk, viszont a szülei sokáig dolgoztak, és nem értek volna oda érte időre.
2010. szept. 24. 20:47
 8/10 anonim ***** válasza:
Szerintem is jó ötlet, én magam is elgondolkodom rajta. Egy dolog eszembe jutott viszont, mi van ha a te vagy a másik szülő gyereke beteg lesz? Ez ugye elég gyakran előfordul az oviban. Akkor is elhozod és megfertőzöd a sajátod, vagy éppen a másét? Ez az egy ami bennem kérdőjel, de tényleg jó ötlet.
2010. szept. 25. 13:01
 9/10 anonim ***** válasza:

Utolso,

Beteg gyerek mar eleve nem mehet oviba, vagy legalabbis nem mehetne.

2010. szept. 26. 04:11
 10/10 anonim ***** válasza:
Igen, ez a helyes, hogy nem mehetne. De megy, sajnos. Viszont ha a sajátod beteg, akkor is elhozod a felvállalt gyermekeket?
2010. szept. 26. 11:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!