Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan választanál két gyermek...

Hogyan választanál két gyermeked közül, ha csak az egyik maradhatna életben?

Figyelt kérdés

Mostanában olvasgattam néhány történetet, ahol a szülőknek különböző okok miatt dönteniük kellett a gyermekeik között? Te mit tennél, ha például elrabolnak titeket, és csak az egyik gyereked hajlandóak elengedni, a másik biztosan meghal, esetleg egy halaszthatatlan műtétet csak az egyik élheti túl, vagy hasonló...

Én csak hajtogatom magamban, hogy nem tudom, mert lehetetlen dönteni, de ha ilyen helyzetbe kerülnék, nem halogathatnék. Szerintetek van itt egyáltalán "jobb" döntés? mi alapján döntenétek ti?

2011. márc. 31. 08:50
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%
Én biztos nem tudnék választani, bár én sem értem, hogy egyáltalán ilyen kérdés hogy merülhet fel. Mondjál már egy életszerű szituációt, ahol ez egyáltalán előfordulhat!
2011. júl. 3. 13:21
 22/30 anonim ***** válasza:
83%
nem tudnék választani!de ha kéne inkább én haljak meg és a gyerekeim éljenek tovább...
2011. júl. 3. 13:32
 23/30 A kérdező kommentje:

Egy afganisztáni iskolában túszul ejtették a gyerekeket és az ott tartózkodó szüleiket. Az egyik túlélő asszony mesélte el, hogy amikor pár nap múltán elengedték néhányukat, ő is a kiválasztottak között volt az egyik lányával - csakhogy kettő volt neki. Kérte, hadd maradjon ő a gyerekek helyett, de nem engedték neki, így muszáj volt választania: a csecsemő gyermekét választotta, abban a reményben, hogy a nagyobbik talán megmenekülhet még. De - mint mondta- biztos volt abban, hogy amelyik gyereke ott marad, az meghal.

Aztán blokád alá vették a sulit, ezért minden gyereket elengedtek, de elkezdtek rájuk lőni a merénylek, és az asszony lányát is agyonlőtték

Tulajdonképpen ez a sztori ösztönzött a kérdésre.

2011. júl. 3. 15:27
 24/30 Brigitta04 ***** válasza:
100%

Szia.

Ilyenen még sosem gondolkodtam.Öszintén nemtudom mi alapján választanék.De talán az adott helyzet adná a választ.Remélem nemsok olyan anya van itt Magyarországon akinek élesben is felmerül az életében ez a kérdés!!!!

2011. júl. 3. 21:30
 25/30 anonim ***** válasza:
100%

23

nem, nem volt biztos a lánya halálában, bízott még valamiben.

2014. dec. 8. 23:09
 26/30 anonim ***** válasza:
100%

Elmondom, miért meddő filozofálgatni ilyen kérdéseken. Amikor egy tesztet írok, vagy egy ehhez hasonló kérdésre kell válaszolnom, akkor egy fűtött szobában egy kényelmes székben ülve a monitort bámulom és próbálom kipréselni magamból a választ. Ha a kérdést a valóságban kényszerülnék megválaszolni, akkor embertelen, háborús körülmények között, éhezve, lelkileg és testileg meggyötörten szembesülnék vele. Olyan borzasztó körülmények között, amelyekről a monitort bámulva a fűtött szobában még halvány elképzelésünk sincsen. Amerikai katonai pszichológusok tudományos publikációit olvasva a katonák vészhelyzetben NEM úgy viselkedtek, mint ahogy azt korábban a tesztben képzelték magukról, hogy hogyan viselkednének.

Nos emiatt mondom, hogy meddő a kérdés. Nem értelmetlen, csak meddő.

A kútban élő békát hiába kérdezem az óceánról...

Most azt mondom, nem tudnék a gyerekeim közül választani. És adja az ég, hogy soha ne kelljen.

Valaki írta, hogy amelyiket jobban szereti, azt tartaná meg. Én ebben sem hiszek. A szeretetet nem lehet méricskélni. A szeretet vagy van, vagy nincs. A szeretet olyan mint a terhesség. Nem lehet valaki egy kicsit terhes.

2014. dec. 9. 09:45
 27/30 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj, de ez egy beteg kérdés. Ezen még gondolkodni sem jó. Ráadásul értelme simcsen. Szerintem rettenetesen ráérsz. Csináálj inkább valami hasznosat.
2014. dec. 9. 11:06
 28/30 anonim ***** válasza:
100%

Én a 3. gyerekemmel voltam várandós, mikor egyik éjjel azt álmodtam, hogy autóval megyünk át a hídon, férjem vezet és valaki belénkjött és zuhanunk bele a vízbe. Álomban zuhanás közben hátranéztem a két gyerekemre, még kikötni sem tudtam volna őket az ülésből hirtelen... és végigfutott rajtam, hogy hogy ezt hogy éljük túl- és itt felriadtam. Hónapokig jött ez az álom, és gyötört a gondolat, hogy hogy lehet ebből a szituból 4 illetve 5embernek élve kijönni. VAgy hogy ahogy kérdezed, melyik gyerekem után kaptam volna, melyikkel úsztam volna ki.... Stb.

A legkisebb gyerekem már lassan 3éves lesz, és még mindig sokszor eszembe jut ez az álom. Ha kocsival hídon megyünk át, még mindig lehunyom a szemem, és nagyon félek. :(

2014. dec. 9. 13:06
 29/30 anonim ***** válasza:
Ez a kérdés nem csak kegyetlen, de roppant igazságtalan is - viszont annál érdekesebb. Valószínűleg én is úgy döntenék, ahogyan az afganisztáni nő: amelyik gyerekben több esélyt látnék az önálló túlélésre, azt hagynám hátra. Ha viszont élesben kellene döntenem, pl. az egyiket a helyszínen fejbe lőnék, akkor én sem tudnék dönteni, még akkor sem, ha ezáltal mindhármunkat megölnének. Nem tudnék ilyen tudattal tovább élni, és egyik gyerekemet se kárhoztatnám arra, hogy magát hibáztassa a testvére haláláért. Megbénulnék.
2014. dec. 9. 16:28
 30/30 anonim ***** válasza:
100%
Megfordult a fejemben, és nagyon gyorsan elhessegettem, mert nincs válasz. Meghalnék az után, akit hagytam meghalni, akármelyik lenne.
2014. dec. 9. 18:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!