Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan választanál két gyermek...

Hogyan választanál két gyermeked közül, ha csak az egyik maradhatna életben?

Figyelt kérdés

Mostanában olvasgattam néhány történetet, ahol a szülőknek különböző okok miatt dönteniük kellett a gyermekeik között? Te mit tennél, ha például elrabolnak titeket, és csak az egyik gyereked hajlandóak elengedni, a másik biztosan meghal, esetleg egy halaszthatatlan műtétet csak az egyik élheti túl, vagy hasonló...

Én csak hajtogatom magamban, hogy nem tudom, mert lehetetlen dönteni, de ha ilyen helyzetbe kerülnék, nem halogathatnék. Szerintetek van itt egyáltalán "jobb" döntés? mi alapján döntenétek ti?

2011. márc. 31. 08:50
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%
Ilyenen agylni! Nemár! Ilyen helyzetek a valós életben nem legalábbis 100 évben egysze, ha megtörténnek! Nekem van 4 gyerekem, soha sem jutott eszembe ilyesmi, hogy válasszak közülük egyet! Nekem mind ugyanannyira fontos! Ha kiválasztanék egyet, a másikokért a szívem szakadna meg! Nem bírnék úgy élni tovább, hogy én döntöttem az életükről... Ja, különben nem tartom magam annyira fontosnak, hogy bárki elraboljon és a gyerekeimmel zsaroljon :)
2011. márc. 31. 09:38
 12/30 anonim ***** válasza:
91%
Ha ennyi fölös szabadidőd van, nincs kedved véletlenül nálunk kitakarítani?
2011. márc. 31. 11:33
 13/30 anonim ***** válasza:
96%
Már ne haragudj, de tényleg hülye a kérdésed.
2011. márc. 31. 12:27
 14/30 anonim ***** válasza:
100%

Az ilyen gondolatokat mindig elhessegetem, mert erre nem lehet normális választ adni! Borzasztó még csak belegondolni is...

3 gyerekes anyuka

2011. márc. 31. 13:26
 15/30 anonim ***** válasza:
59%

pfff... kábé ilyen válaszokra számítottam.

szerintem nem beteges dolog, az embernek alkalomadtán megfordulnak ilyen hülyeségek is a fejében, attól még nem gumiszoba pozitív. nekem is megfordultak, pedig nem vagyok pszichopata és nem is unatkozom. egyszerűen felmerült. de nem lehet rá válaszolni, így egy idő után nem agyaltam ilyeneken többet.

2011. márc. 31. 16:15
 16/30 anonim ***** válasza:
61%
a kedves kérdező meg volt elég bátor, hogy feltegyen egy ilyen "illetlen", zavaró kérdést - ki is ütötte a biztosítékot :)
2011. márc. 31. 16:21
 17/30 A kérdező kommentje:

Nem érzem, hogy beteg lennék, csupán mert feltettem egy olyan kérdést, ami szerintem mindenkinek legalább egyszer megfordul a fejében. Ha nem, akkor nálam mégis felmerült, s azt hiszem, nem primitív, bunkó módon kérdeztem meg, egyszerű érdeklődéssel, mi a ti véleményetek erről.

Sajnos alig kaptam értelmes választ, aki hajlandó volt őszintén felelni, annak viszont köszönöm :)

2011. márc. 31. 19:00
 18/30 anonim ***** válasza:
94%
Amúgy TE mit vàlaszolnál erre a kérdésre?
2011. ápr. 1. 10:16
 19/30 anonim ***** válasza:
84%
Nemcsak Daniel Steel könyveiben fordul elő ilyen, bár én azt nem olvasok. De Jókai Mór: Melyiket a kilenc közül? című elbeszélése erről szól, bár ott jobb sorsra jutna az az egy, akit az apa kiválasztana, de nem tud.
2011. júl. 3. 10:58
 20/30 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem adja az ég, hogy sose kelljen döntenem ilyen helyzetben!

Nem járatom az agyam hasonlókon....

2011. júl. 3. 12:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!