Hogyan oldjam ezt meg? Teljesen tanácstalan vagyok.
Párommal régóta szerettünk volna babát de soha nem estem teherbe.egy hete felvettek egy nagy élelmiszerüzletbe dolgozni.megbeszéltük hogy elkezdünk építkezni.De ma kiderült hogy 8 hetes terhes vagyok.Aminek nagyon örülök is, de mivel 3 hónap próbaidőm van, így ha addigra elkezd kerekedni a pocak azonnal kirúghatnak.:(
Az nem tudom mennyire igaz hogy táppénzre is csak addig vagyok jogosult amennyi időt a cégnél dolgoztam??
én hasonlóan voltam.annyi különbséggel,hogy nekem határozott idejű szerződésem volt június végéig.februárban terhes lettem.vacilláltam,de végül arra jutottam,hogy amíg nem kapok szerződéshosszabbítást,addig nem szólok.normál testalkatú voltam,és szinte semmi nem látszódott a 5-6,hónapig.már betöltöttem az 5.hónapos(sőt) voltam,mikor bejelentettem.nem fogadták kitörő örömmel,de megbeszéltük,hogy még dolgozom bő 2hónapos.
szóval én nem mondanám meg,és hidd el,nem lesz semmi gond.csak okosan kell emelni,hajolni....
gratulálok!
A kérdésed azon része, hogy elmond-e: egyértelműen NEM. Senkinek semmi köze hozzá, neked meg nem mindegy, hogy a szülésig és azután mit fogsz kapni.
A másik a táppénzes rész: rosszul tudod. Ha egy évnél kevesebb a munkaviszonyod, akkor beszélünk arról, hogy annyit lehetsz táppénzen, amennyit dolgoztál. De ez nem az adott cégnél eltöltött idő, hanem az összes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!