Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy tetszik nektek a Mendel,...

Hogy tetszik nektek a Mendel, vagy a Gellén fiú név?

Figyelt kérdés
A vezetéknév egyszerű, Élő Mendel, vagy Élő Gellén?
2011. márc. 14. 10:25
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

10:36-os vagyok.Így van, szubjektív dolog.(Mondjuk véleményt is úgy illik mondani, hogy ne bántsunk meg másokat!)

E két név van, vagy van még a tarsolyban?

2011. márc. 14. 10:58
 12/26 A kérdező kommentje:
Hát nézelődünk, egyenlőre. :-) Még nyitva van hagyva a dolog. Szeretném, ha nem "szokványos" lenne, és evvel nem sérteni szeretnék senkit se. De pl Rikárdó, meg Márió, meg fonetikusan átvett külföldi divatnevek kizárva. Gellén pl, magyar név, de az Ősi magyar nevek, Hunor, Álmos , stb már annyira nem jönnek be. Mostanában nagyon sok a Botond, Máté, Levente, Viktor, Márk , Noel, Beni, Benjamin stb.... Ezekkel sincs különösebb probléma.
2011. márc. 14. 11:04
 13/26 anonim ***** válasza:

Van időtök még akkor!Mondjuk mi is így voltunk, aztán annyira megragadt a név, hogy maradt.De azért mielőtt megkapja, a szülőszobán jól megnézzük, hogy illik-e?

Volt olyan ismerős, akik biztosak voltak benne, hogy apuka nevét nem kapja, erre, mikor meglátták a gyerkőcöt, más már nem is lehetett.Azért ez se semmi.

2011. márc. 14. 11:20
 14/26 A kérdező kommentje:
Mi is filózunk, hogy apuka nevét kapja. Nem is nagyon ágálnék ellene, de nekem fura lenne később, pl ha mind ketten itthon vannak, hogy hívnám őket stb... Párom apukáját is úgy hívták, macera volt a hivatalos levelezés stb.... Nem tudjuk. Abban maradtunk, ha találunk addig valami olyat ami mind kettőnknek tetszik, akkor meg gondoljuk magunk.
2011. márc. 14. 11:33
 15/26 anonim ***** válasza:

Az én férjem nem akarta, hogy az ő nevét kapja-nálunk apukám nevét kapta a bátyám, hát, nem volt egyszerű sokszor.

Most nagypapa nevét adjuk a gyereknek-büszke is nagyon!:)

Boldog babavárást.És ne foglalkozz senkivel-ez a jó ebben az egészben, hogy TI, és csakis ti döntitek el, mi lesz a neve.-más meg fogadja el.

2011. márc. 14. 11:55
 16/26 A kérdező kommentje:
Nagyon kedves vagy! :-) Neked is boldog babázás!
2011. márc. 14. 12:20
 17/26 anonim ***** válasza:
A kettő névből a Mendel tetszik..bár a Gellén is jól hangzik..becézésük is aranyos..Mendi..Gelli.!:)A vezetéknévhez szerintem a Mendel jobban passzol!:)Elárulod a keresztnevedet,mivel írtad,hogy a tiéd is különleges!:)
2011. márc. 14. 13:04
 18/26 anonim ***** válasza:

A Mendel számomra nagyon furcsa, nem tűnik keresztnévnek. Akkor már inkább a Gellén, bár a Gellért jobban tetszik.

Bocsánat!

2011. márc. 14. 13:13
 19/26 anonim ***** válasza:
Nekem nem tetszenek, de ha neked tetszik és ezt/ezeket szeretnéd a babádnak adni akkor ne foglalkozz azzal, hogy más mit gondol a névről.:)
2011. márc. 14. 13:34
 20/26 anonim ***** válasza:

Érdekes nevek, azt akartam írni, hoyg egyik sem tetszik, de mire végig olvastam a kommenteket, megváltozott a véleméynem.

Mendelt akkor adnék, ha nincs a családban olyan, aki mindenáron becéz mindenkit, s így Mendinek becézné a fiamaat...

Gellén... azt hiszem, a Gellént választanám.

Boldog babavárást kívánok, és kérlek írd majd meg, ha megszületik a döntés :)

2011. márc. 14. 16:05
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!