Most 17éves vagyok, Angliában élek és jövőre babát szeretnénk a párommal. Ez hogy zajlik itt?
Először nem szeretnék olyan választ kapni, ami arra vonatkozik hogy 17évesek vagyunk.
Szóval. Most még iskolába járunk, angolt tanulunk. Ha minden jól megy, nyárra (vagy ha sikerül,hamarabb)lesz munkánk, igaz még csak part-time, mert kiskorúak vagyunk.
Egy szobát bérlünk, hogy tudjunk spórolni. És év végétől már tudunk full-time-os munkát vállani, amitől több lesz a bevétel. Nem költekezünk feleslegesen, hogy tudjunk egy jó háttérrel rendelkezni.
Nem a segítségre támaszkodunk, de mit kapnánk a babó után?
Hogy zajlanak a vizsgálatok? Mikor és hova kell menni?
Bocsi, nem volt idom vegigolvasni a valaszokat mert a munkahelyemrol irok :) de en Angliaban szultem. Itt elek mar lassan 6 eve. Perse kozben hazat vettunk a ferjemmel mert az elberlet ugyan annyiba kerult majdnem mintha a sajatomat fizetnem igy a sajat mellett dontottunk amit baj eseten el tudunk adni es visszajon a penz. Persze hitelunk van rengeteg. :( Sot reszletesen le is irom neked igy nevtelenul, hogy kb. mennyi. :) Sajat toket 50ezer fontot gyujtottunk ossze 4 ev alatt es ez volt az alap amit a lakasra kifizettunk. Tovabba a hitelunk 1000font havonta, erre rajon egy council taxnak nevezett ado ami 110 font havonta (januar, feb, marciusba ezt nem kell fizetni csak a tobbi honapba, igy van elosztva). Futes, viz, gaz szamlak nekunk 70 font havonta (de futottunk rengeteget igy nyaron olcsobb). Ket kocsink van erre az eves biztositas 450font kettonknek plusz havonta 60 a benzin es evente utado, muszaki... szoval nem olcso. A kisfiamnak a bolcsode 710 font havonta. Tehat a havi kiadasunk a fizetesek utan 2300 font korul van durvan es meg nem ettunk, ruhazkodtunk... Az en fizetesem 1500font netto, a ferjeme kicsit tobb mert o mernok, tehat az ove 2000font korul van. Tehat marad penzunk, nem panaszkodom, de viszont otthon nem tudtam volna maradni a babaval mert arra mar nem eleg egy fizetes, ugyhogy jol gondold meg.
Ha dolgozol egy evig akkor kb. 10 honapig kapsz gyest ami nekem 523font volt havonta + 80 font csaladi potlek (havonta) + 90 font tax credit. Mivel nekunk van sajat hazunk es allitolag "jo" keresetunk en eleg keves csaladi potlekot es tax credit-et kaptam. Ezek mind fiztes fuggok. Ha nem dolgozol akkor egy egyszeri anyasagi jutattas jar majd ami 500 font korul van es persze emelt csaladi potlek meg emelt tax credit ami kicsivel tobb mint amit en kaptam. 10 honap utan kiveheted a szabadsagaidat (amennyiben dolgoztal) es igy kb. 1 evig maradhatsz otthon a babaval.
Terhesseg alatt nekem 4 ultarahangom volt, 8 hetesen (ez csak azert volt igy mert elotte volt egy vetelesem 8 hetesen es behivtak), 12 hetesen, 19 hetesen es 32 hetesen. Gondolom ez is korhazankent valtozo. 25 het korul jar egy 200 fontos juttatas kismamaknak (de lehet a mostani kormany torolte,e zt nem tudom). A szulesem nagyon szep emlek maradt, segitokesz szulesznok, engem doki nem latott mert minden rendben ment, baratnomnek doki vezette le a szulest mert ot vakumozni kellett. Ugyhogy ha gond van azonnal doki, emiatt ne aggodj. En nem itelek el a korod miatt egyaltalan. :) De azert valamennyit probaljatok felretenni elotte. A babacuccok is eleg dragak de ha nem idegenkedtek a hasznalt dolgoktol a bolhapiacon fillerekert tiszta alig hasznalt darabokat kaptok. Szuper babakocsik vannak 20-30 fontokert szinte tiszta ujak es markasak. Minden jot nektek es sok sikert, remelem tudtam segiteni valamennyit.
Egyebkent a gov. weboldalan fentvan egy szamitogep ahova beirod a kettotok jovedelmet es meglatod pontosan, hogy mennyi jutatas jar nektek a baba utan.
Húúú megpróbálok mindenre válaszolni. Habár a felét el fogom felejteni :D
Az már egy szép előrelépés hogyha házatok van :) Álmaim közt szerepel nekem is... csak ahogy így nézem, nem olcsó :S De tényleg jobban megéri mint ennyit fizetni albérletre :))
őőmmm... A bölcsi/ovi ilyen drága vagy ez ilyen speciális? :)
Most keresek munkát, de szeretnék szakmát is. cukrász/szakács. De az hosszú nagyon. 4 év ha jól tudom. Babó mellett meg nem lenne könnyű :)
Szóval most keresek munkát, part-time-ot de az angolom még csak társalgási szinten van. Persze egyre javul, de nem vagyok megelégedve magammal :S :)
Én teljesen elfogadom a használt ruhákat, párom már nem annyira, mert baba még ilyenkor vigyázni kell mit adunk rá, mert nem mindent szeret a bőre. Nagyon aranyos. :) 17 éves és már ennyire felnőtt. :))
De én ugy vagyok vele, hogy ilyen picik nem tudják "lehasználni" a ruhát, és kétszer kimosom 50 fokon és már nem is látszik hogy bolhapiacról van :))
Köszi a választ :)
SZia.
Igaz nem tolem kerdezted, de a 710 fontos bolcsi egy atlag ar.Ha hetente fizeted akkor meg dragabb.Ha nem megy a gyerek bolcsibe, mert beteg akkor is fizetni kell.
Nem viccbol irjuk tobben is, hogy varjatok vele.
A baratodnak olyan 2500 fontot kellene keresnie alaphangon, hogy kenyelmesen megeljetek.
Haz barlas+ szmalak +elelmiszerek+ruhak+pelenka stb stb
00:01 --> Édesanyád is az volt ugye? :))
Utóbbi, persze, nem véletlenül tettem fel a kérdést :) Nem csak megyek a fejem után :) Hanem tényleg érdekel hogy hogy megy ez itt :))
Köszönöm a választ
Most találtam meg ezt a kérdésemet, akkor még csak álmodoztunk. Kepzeljetek, 18 évesen spontán jött a kis lányunk.
Stabil munka, szép ház, kutya, boldogság :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!