Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen hasznos ötleteid...

Milyen hasznos ötleteid vannak (kisgyermekes) anyukaként a háztartásban (főzés is), spórolás terén?

Figyelt kérdés

Gondolok itt olyanra, hogy pl. nem veszek szemeteszsákot, hanem az évek folyamán összegyűlt neylonzacskókat használom szemetesnek; ha főzöm a húsvéti sonkát/csülköt, akkor a levét nem öntöm ki, hanem lemélyhűtöm pet palackban és legközelebb azt öntöm bele a lencselevesbe, bablevesbe (isteni íze lesz tőle!).

Remélem más anyukának is hasznosak lesznek a válaszok! :)

2011. febr. 27. 10:38
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%
Mindenkinek köszönöm, ma is sokat tanultam Tőletek!!!
2011. márc. 3. 14:22
 22/26 A kérdező kommentje:
Tök jó, hogy sokaknak tetszett a kérdés, én is rengeteget tanultam belőle! Köszi a válaszokat! :)))
2011. márc. 3. 15:26
 23/26 anonim ***** válasza:
88%

Mi is a kajával.Heti menüsort készítünk,így heti egy bevásárlás elég.Nincs csábulás nasikra. :)

Azokban a helységekben,ahol senki nincs a lakásban,nem égetjük a villanyt.

Csak akkor mosogatok,ha több darab összegyűlik,így nem kell annyiszor megvárni míg bemelegszik a víz.

Fogmosás pohárból,szintén kevesebb víz.

A gyereknek használt játékokat veszünk(persze kap újat is,de sok olyan van,amit nem tudnak lelakni mire kinövik :)

2011. márc. 3. 18:01
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

Köszi a kérdést!

pl, én csak egész csirkét veszek, mert ha külön veszem a mellehusit, akkor 1 db 600-700 ftba kerül, egy egész csirke meg 900-1000 ftba, és igy van mellehusija, tudok még pörit csinálni, töltött combot. ..szóval sokkal gazdaságosabb.

2011. márc. 3. 20:23
 25/26 anonim ***** válasza:
100%

én kérdeznék!

aki az ecettel próbálja a mosógépet vizkőteleníteni , olvastam hogy 2 l ecettel, hova teszitek az ecetet? bele a gép dobjába? vagy hova?

én is vízforralót ecettel szoktam , és tök jól beválik!

2011. márc. 5. 17:45
 26/26 anonim ***** válasza:
83%

Én irtam a mosógép vizkőtelenitését ecettel. Szóval 2 liter ecetet öntök egyenesen a dobba, és amennyit enged a mosópor és az öblitő helyére (nekem előltöltős a gépem). és elinditom a legrövidebb mosást + öblités + centrifuga, mindent ahogy szoktam, csak ruha nélkül.

Olvastam már itt, hogy mások meleg vizes mosást csinálnak, én ilyen esetben nem.

Ja, és anyukámnak felültöltős a mosógépe, ő csak a dobba önti az ecetet.

örülök ha segithettem :)

2011. márc. 5. 18:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!