Egy hónapja szültem, de nem érzem magam anyának. Fog ez változni?
4 hetes
lehet az is baj,h sokat vagyok vele egyedül,néhanúgy érzem ettől is betudnék kattani,hogy nincs egy normális felnőtt ember a közelembe.
Pedig aztán párom mikor nincs munka egyből hazajön hozzánk,megkérdezi milyen napunk volt,de el van a picivel Ő igazán örömét leli benne. Anyosom meg anyukám is át szokott jönni segíteni,de ők is inkább a babához gaygognak h milyen aranyos,mennyire lehet szeretni,stb... én meg ilyenkor nem merem megmodani h én nem szeretem a saját gyerekem,csak gondoskodok róla
a régi barátnőimmel se tudok miről beszélni,ők is csak a babáról tudnak áradozni,h már alig várják nekik is legyen,meg ilyenek.
Sokszor érzem ugy hogy nem tudok senkivel beszélni. Félek ha kimondom az érzéseim,elfordulnak tőlem,vagy megijednek.
Amikor mutatták a tv-be a nőt aki halálra verte a gyerekét,anya is szörnyülködött meg minden,anyukám mondta h még jó h én ezt nem tenném meg. pedig akkor akartam mondani neki h én nem szeretem a gyerekem.
Ha nem szereted, akkor miért szültél?
Tényleg kíváncsi vagyok.
18:10 :)
18:14 - pontosan ezt mondta az egyik barátnőm is! Ő is azt mesélte, hogy szerette, meg örült neki, de mindig hullafáradt volt, és csak gépiesen gondoskodott a gyerekről. Külön kérte, hogy menjek, és látogassam meg őket, nem korai, mert megőrül, hogy egész nap egy síró bébivel van, szerinte már nem is tud normálisan beszélni, nagyon vágyik egy felnőtt társaságára. Ő sem merte senkinek sem elmondani, csak nekem, hogy nem érzi magát anyának. Tudja, hogy az, de nincsenek anyai érzései, nem érzi magáénak a gyereket, csak egy csecsemő és kész. És rettenetesen szégyellte magát emiatt, és kétségbe volt esve. Aztán egyszer beteg lett a pici, lázas volt, és azt mondta a barátnőm, hogy másképpen sírt a gyerek, olyan kétségbeesetten, és mintha látta volna a gyerek szemeiben, és főleg, hogy akkor érezte, hogy ez a pici tőle vár segítséget, teljesen rá van utalva, kiszolgáltatott, és hát nem is ő akart megszületni. Azt mondta, ahogy látta azon a pici emberkén, hogy mennyire tőle vár segítséget, akkor érezte először magát anyának, és a gyereket a sajátjának, és akkor kialakult benne az anyai érzés. Talán fél- vagy egyéves lehetett akkor a baba. Úgyhogy kitartás, majd megjön Neked is az az érzés! Nem vagy rossz anya, semmi rosszat nem tettél! Egyébként nem ez a szülés utáni depresszió kiváltó oka - legalábbis részben?
Egyébként meg tudom érteni, hogy a kezdeti lelkesedés alábbhagy, mikor minden baja van a kismamának a terhesség alatt, és szerintem teljesen normális, hogy inkább nyűgnek érzi, és bánja már az egészet. Ne aggódj, kialakulnak majd azok az érzések! Most még csak ismerkedtek egymással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!