Mit csináljak, ha már belebolondultam az itthonlétbe?
Hiába takarítok, mosogatok, mosok, rámolok ebből az égvilágon semmi nem látszik. Anyám is azt mondja, hogy koszos a gyerek ruhája (egy ruha egyszer van rajta) és koszos a lakás, kupi van. Szóval, nemcsak én látom úgy, hogy nem látszik, pedig csinálom.
Már annyira ideg vagyok, hogy a gyerekkel sem tudok úgy foglalkozni napközben, mint kéne( séta, játék stb).
A férjemmel állandóan hőbörgök, hogy legalább maga után mosogasson, rakja el a levett zokniját, ne mindent én csináljak. Ő "csak" dolgozik, meg együtt elmegyünk hetente vásárolni.
Mit csináljak?
Néha elmegyek meditációs esti programokra, de ennyi.
A barátnőm messze lakik, nemrég szült, vele se lehet talizni. A környéken nincs anyuka.
Nem vagyok normális?
28 hós. Már nagy. :)
Nem tudom, talán ez már idegbajosság nem depresszió.Mindenen üvöltök.
Napirend, hetirend, kiruccanás, szabadidő, jó időbeosztás.
Nekem ilyesmik segítettek.
Én is szedem a MagneB6-ot, mert sokszor pattanásig feszültek az idegeim a három gyerek mellett, és nem akarok üvöltözni, idegben élni.
Nálunk aztán ritkán van patyolat rend. A két évesem egész nap rámol, jön-megy. Amit tudok, megcsinálok. Amint tudunk, friss levegőn vagyunk, az sem baj, ha a játszótéren egy teremtett lélek sincs. Én egy kis faluban élek, alig van gyerek, tehát ritkán futok össze én is társasággal, de nem is gond, megyünk a mamához, sétálni, kisfiam motorozik.
Nagyon fontos, hogy neked is legyen legalább kettő hetente pár órád. Amikor nyugodt szívvel el tudsz menni otthonról, akár futni, vásárolni, moziba, nézelődni, sétálni.
24 hósom van, 5 percig nincs se rend, se tisztaság. Kár is görcsölnöm rajta. Egy rendetlen maszatpeti, ezt dobta a gép. Esténként mondjuk összepakolok, de van hogy a nagytakarításhoz már semmi kedvem este 10-kor, mire kidől végre. Az egész nap egy végtelen zúzás. Neki is koszos a ruhája, már reggel leeszi-leissza, azután jön a nyálacska, a filctoll, a popsikrém, majd az udvaron a sár, a hólé, a homok, mikor mi van. Nem öltöztetem át naponta 5x és a bundaruháját is max. 1-2 hetente mosom, mert 1,5 nap mire megszárad, addig "szobafogság" van.
A kritizálókat viszont sikerült leszerelnem azzal, hogy azt mondtam: "egyszerűen ha a lelkemet kiteszem sem fér bele több, viszont ha átjöttök segíteni mindjárt gyorsabban haladok". Azóta csönd van, a nagy kritikusoknak eszük ágában sincs itt pakolászni...
Szóval ne stresszelj rajta, attól nem lesz jobb és hidd el, máshol sem jobb a helyzet, ahol kicsi gyerek van. Sőőőt, anno szerintem anyukádéknál sem volt nagyobb rend, amikor ti kicsik voltatok. Én még emlékszem egy-s-másra anyu háztartásából, hát nem éppen a minta kategória! :))) Ma már nyugdíjas, uh csili-vili nála minden, na de így könnyű :D Szóval nehogy már ő jöjjön nekem a renddel...
Párommal meg azt csinálom amikor nagyon eldurran az agyam a rendetlensége miatt, hogy az íróasztalára, a számítógép elé teszem a széthagyott cuccait, így este egy kupac büdös zokni, alsógatya, használt papírzsepi, miegymás várja a billentyűzeten. Érdekes módon mindjárt tudja, minek hol a helye!
:)
az én férjem ezt nem tudja
kb 3 darab szemeteszsák áll a telepakolva pincébevinnivalóval november óta a bejárati ajtóba
inkább átlépi, mintsem csináljon vele valamit
a leszedett fenyő január 5-óta az erkélyen van, ott szárad szanaszét
Én is úgy érzem mostanában, hogy megbolondulok és már azon is csodálkozom, hogy eddig hogy bírtam! :)
Nekem ez már ez 5. évem itthon. Bp-ről költöztem egy kisvárosba, ahol szinte semmi nincs, mindenki be van zárkózva a kertjébe, az 1 db játszótér 5 km-re van, de ott is alig vannak gyerekek, ill. ha vannak, akkor 80% kisebbség :(((
Az utcák undorítóak, nincs egy normális járda és nyakig érő sár van eső után :(
De amúgy sem valami izgalmas kimenni, mivel szinte senki sincs az utcán. Egy anyukát látok minden nap, ő nagyon kedves, de szerintem bolond, így inkább menekülünk előle :))))
Nem tudok elmenni sehova kikapcsolódni, mert szinte mindenhez pénz kell, aminek most sajnos híján vagyunk :(((( Ha be akarok menni Bp-re, az is min. 1500 Ft, akár kocsival, akár busszal megyek és akkor még nem csináltam semmit, nem vettem és ettem semmit.
A párommal utoljára jan. 8-án voltunk kettesben valahol, akkor is csak azért, mert másnap volt a nagyfiam szülinapja és gyorsan elmentünk neki ajándékot venni.
Együtt kikapcsolódni nem is emlékszem mikor voltunk utoljára és itthon sem foglalkozunk úgy egymással, mint régen :(
Úgyhogy én is kivagyok már teljesen!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!