Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit csináljak, ha már belebolo...

Mit csináljak, ha már belebolondultam az itthonlétbe?

Figyelt kérdés

Hiába takarítok, mosogatok, mosok, rámolok ebből az égvilágon semmi nem látszik. Anyám is azt mondja, hogy koszos a gyerek ruhája (egy ruha egyszer van rajta) és koszos a lakás, kupi van. Szóval, nemcsak én látom úgy, hogy nem látszik, pedig csinálom.

Már annyira ideg vagyok, hogy a gyerekkel sem tudok úgy foglalkozni napközben, mint kéne( séta, játék stb).

A férjemmel állandóan hőbörgök, hogy legalább maga után mosogasson, rakja el a levett zokniját, ne mindent én csináljak. Ő "csak" dolgozik, meg együtt elmegyünk hetente vásárolni.

Mit csináljak?

Néha elmegyek meditációs esti programokra, de ennyi.

A barátnőm messze lakik, nemrég szült, vele se lehet talizni. A környéken nincs anyuka.

Nem vagyok normális?

2011. febr. 16. 10:46
 1/9 anonim ***** válasza:
De normális vagy, csak elégedetlen. Ne mások véleményére adj. Tudom miről beszélsz, mert nálunk is ez van itthon. Eleinte engem is nagyon zavart, de már most nem. Megpróbálok mindent beosztani, mindennap csinálok valamit. Ha nem lesz patyolat a lakás, akkor nem. A lényeg, hogy tiszta legyen, ne retkes. Mindennap valami kicsit csinálj és akkor jut időd a gyerekre is. Menjetek el sétálni, csavarogni, nézelődni vagy a nagyikhoz. Igazuából te őríted meg magadat, mert a házimunkán kívül mással nem foglalkozol.Pedig igenis kell! Néha tedd egy kicsit félre és hidd el, színesebb lesz a világ :)
2011. febr. 16. 10:53
 2/9 anonim ***** válasza:
Mennyi idős a babád? nincs egy kis depressziód?
2011. febr. 16. 11:25
 3/9 A kérdező kommentje:
Nem tudok hova menni. Gyerekek közé nem mehetünk,tömegközlekedni nem tudunk, mert elkapunk valamit. Jogsim nincs. Most is 7. hete folyamatosan, megállás nélkül beteg, pedig szinte sehova nem járunk. Kórházba is voltunk már többször úgy elkapja a vírusokat.A játszótér se jó hidegebbe, ráadásul senki nincs is ott.
2011. febr. 16. 11:28
 4/9 A kérdező kommentje:

28 hós. Már nagy. :)

Nem tudom, talán ez már idegbajosság nem depresszió.Mindenen üvöltök.

2011. febr. 16. 11:29
 5/9 anonim ***** válasza:

Napirend, hetirend, kiruccanás, szabadidő, jó időbeosztás.

Nekem ilyesmik segítettek.

Én is szedem a MagneB6-ot, mert sokszor pattanásig feszültek az idegeim a három gyerek mellett, és nem akarok üvöltözni, idegben élni.

Nálunk aztán ritkán van patyolat rend. A két évesem egész nap rámol, jön-megy. Amit tudok, megcsinálok. Amint tudunk, friss levegőn vagyunk, az sem baj, ha a játszótéren egy teremtett lélek sincs. Én egy kis faluban élek, alig van gyerek, tehát ritkán futok össze én is társasággal, de nem is gond, megyünk a mamához, sétálni, kisfiam motorozik.

Nagyon fontos, hogy neked is legyen legalább kettő hetente pár órád. Amikor nyugodt szívvel el tudsz menni otthonról, akár futni, vásárolni, moziba, nézelődni, sétálni.

2011. febr. 16. 11:42
 6/9 anonim ***** válasza:

24 hósom van, 5 percig nincs se rend, se tisztaság. Kár is görcsölnöm rajta. Egy rendetlen maszatpeti, ezt dobta a gép. Esténként mondjuk összepakolok, de van hogy a nagytakarításhoz már semmi kedvem este 10-kor, mire kidől végre. Az egész nap egy végtelen zúzás. Neki is koszos a ruhája, már reggel leeszi-leissza, azután jön a nyálacska, a filctoll, a popsikrém, majd az udvaron a sár, a hólé, a homok, mikor mi van. Nem öltöztetem át naponta 5x és a bundaruháját is max. 1-2 hetente mosom, mert 1,5 nap mire megszárad, addig "szobafogság" van.

A kritizálókat viszont sikerült leszerelnem azzal, hogy azt mondtam: "egyszerűen ha a lelkemet kiteszem sem fér bele több, viszont ha átjöttök segíteni mindjárt gyorsabban haladok". Azóta csönd van, a nagy kritikusoknak eszük ágában sincs itt pakolászni...

Szóval ne stresszelj rajta, attól nem lesz jobb és hidd el, máshol sem jobb a helyzet, ahol kicsi gyerek van. Sőőőt, anno szerintem anyukádéknál sem volt nagyobb rend, amikor ti kicsik voltatok. Én még emlékszem egy-s-másra anyu háztartásából, hát nem éppen a minta kategória! :))) Ma már nyugdíjas, uh csili-vili nála minden, na de így könnyű :D Szóval nehogy már ő jöjjön nekem a renddel...

Párommal meg azt csinálom amikor nagyon eldurran az agyam a rendetlensége miatt, hogy az íróasztalára, a számítógép elé teszem a széthagyott cuccait, így este egy kupac büdös zokni, alsógatya, használt papírzsepi, miegymás várja a billentyűzeten. Érdekes módon mindjárt tudja, minek hol a helye!

2011. febr. 16. 12:11
 7/9 A kérdező kommentje:

:)

az én férjem ezt nem tudja

kb 3 darab szemeteszsák áll a telepakolva pincébevinnivalóval november óta a bejárati ajtóba

inkább átlépi, mintsem csináljon vele valamit

a leszedett fenyő január 5-óta az erkélyen van, ott szárad szanaszét

2011. febr. 16. 12:16
 8/9 anonim ***** válasza:
Én is ideges voltam.elmentem vérvételre erre kiderült h a pajzsmirigyem rendetlenkedik,ezért vagyok ideges,kedvetlen.ezért ggyógyszert eszek rá,10hós babám van
2011. febr. 16. 14:53
 9/9 anonim ***** válasza:

Én is úgy érzem mostanában, hogy megbolondulok és már azon is csodálkozom, hogy eddig hogy bírtam! :)

Nekem ez már ez 5. évem itthon. Bp-ről költöztem egy kisvárosba, ahol szinte semmi nincs, mindenki be van zárkózva a kertjébe, az 1 db játszótér 5 km-re van, de ott is alig vannak gyerekek, ill. ha vannak, akkor 80% kisebbség :(((

Az utcák undorítóak, nincs egy normális járda és nyakig érő sár van eső után :(

De amúgy sem valami izgalmas kimenni, mivel szinte senki sincs az utcán. Egy anyukát látok minden nap, ő nagyon kedves, de szerintem bolond, így inkább menekülünk előle :))))

Nem tudok elmenni sehova kikapcsolódni, mert szinte mindenhez pénz kell, aminek most sajnos híján vagyunk :(((( Ha be akarok menni Bp-re, az is min. 1500 Ft, akár kocsival, akár busszal megyek és akkor még nem csináltam semmit, nem vettem és ettem semmit.

A párommal utoljára jan. 8-án voltunk kettesben valahol, akkor is csak azért, mert másnap volt a nagyfiam szülinapja és gyorsan elmentünk neki ajándékot venni.

Együtt kikapcsolódni nem is emlékszem mikor voltunk utoljára és itthon sem foglalkozunk úgy egymással, mint régen :(

Úgyhogy én is kivagyok már teljesen!

2011. febr. 17. 10:33

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!