Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Most mit tegyek? A férjem...

Most mit tegyek? A férjem közölte hogy kövér vagyok és fogyjak le!

Figyelt kérdés
Kedves anyuka és kismama társaim!Gondolom vannak itt jó páran akik a terhesség alatt felszedett kilókat próbálják leküzdeni velem együtt!1éves a fiam!A terhesség alatt 30kg-ot híztam!Nem tudom miért mert nem "bűnöztem". De sajnos ez tény!Azóta lement 15kg sok mozgással meg diéta!Erre meg tegnap a férjem közölte hogy kövér vagyok és neki amúgy a 60-70kg-os nők tetszenek.Kikerekedett szemekkel bámultam!Nem igazán értem miért érdemeltem ezt meg miközben vért izzadok azért hogy lefogyjak!Ilyenkor mit lehet még tenni??Mit csináljak?Van valaki hasonló helyzetben?
2011. febr. 7. 10:56
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
17%

Szia!

Teljesen megértelek, ezt tényleg nagyon bunkó dolog volt így a képedbe vágnia, főleg, hogy látja, hogy te már teszel érte és úgy, hogy ráadásul ő is hízott egy csomót.

De az tény, hogy 15 kg súlyfelesleg tényleg rengeteg! És ha 15kg ment le eddig a terhesség alatt felszedett 30-ból, akkor az csak kb. 5 kg konkrét fogyás lehet, mert kb. 8-10 kg automatikusan lemegy a szülés utáni 2 hétben (baba súlya, magzatvíz, vérveszteség stb).

És ha ő úgy szeretett beléd, hogy 60-70 kg között voltál és most, hogy 15-20 kg plusz van rajtad és 80 kg körül lehetsz, akkor szerintem jogos, hogy ezt szóvá teszi, bár ezt finomabban kellett volna mondania és főleg nem egy olyan embernek, aki terhesség, szülés és hormonok nélkül is képes volt ennyit hízni :)

Remélem nem volt bántó, amit írtam!

Sok sikert a fogyókúrához!

2011. febr. 7. 14:11
 22/26 anonim ***** válasza:
89%
Őszintén? Én is közel ennyit híztam az első terhességemnél, amit persze nem is sikerült nagyon leadnom. Kb. 10 kg maradt rajtam, bár nehéz megmondani, mert 5 hónapos volt a lányom amikor ismét teherbe estem. A második terhességemmel "csak" 10 kg szedtem fel, így volt 20 kg többletem. Sehogy nem sikerült lefogynom 8 hónapon keresztül, hiszen szoptattam, és sem a koplalást, sem a mozgást nem tolerálta a tejtermelésem. Így maradt rajtam is 10 kg. Férjecském mikor megismert 50 kg voltam. Ő kb. 60 kg szokott lenni. Elég röhejesen éreztem magam mellette 70 kg-an. És persze, mivel neki sosem árt egy jó csülök, meg a késő éjszakai zabálás - fogalma sincs milyen túlsúllyal szenvedni- szépen hangoztatta is, hogy nem ártana lefogyni. Mikor 8 hónaposan minden küzdelmem ellenére elapadt a tejem, kb. 1 hónap alatt leszaladt rólam 8-9 kg. Tornázgattam, odafigyeltem, hogy mit eszek, de semmi komoly diéta vagy önsanyargatás nem volt. Oly annyira sikerült összeszednem magam, hogy kisfiam 9 hónapos korára sikerült beleférnem egy olyan alkalmi ruhámba, amit még fénykoromban vettem fel egyetlen egyszer. Esküvőre voltunk hivatalosak, fodrászhoz mentem, sminkeltettem, szép ruha volt rajtam két év után. Na olyan jól éreztük magunkat, hogy aztán otthon meg is ünnepeltük. Csak felelőtlenül... Most ismét hízok, rohanok a 80 kg-os rémálom felé. Remélem majd ismét sikerül ilyen jól kinéznem. Szép volt. Ne add fel, inkább harcolj tovább, és igenis, hogy mutasd meg a párodnak, hogy milyen szép tudsz Te ismét lenni. Lehet, hogy a stílusa most nem volt a legjobb, lehet így töltötte a ki a mérgét, bánatát, rossz napja volt, stb... Persze ez nem mentség, de első hallásra nem ér annyit ez a vita, hogy elmérgesítse a kapcsolatodat. Ülj le vele, mond el, hogy bánt az amit mondott, mond el neki, hogy te igenis le akarsz fogyni, neked sem jó ez így. Kérd meg, hogy inkább támogasson, mint, bántson. Sok sikert kívánok Neked!
2011. febr. 7. 14:17
 23/26 anonim ***** válasza:
92%

Hát kedves a férjed, biztosan sokkterápiát akart alkalmazni...

Szerintem

1) közöld vele, h9gy megbántott azzal, ahogy ezt mondta, mondd el mit teszel meg a fogyásért.

2) menj el endokrinológushoz, lehet hogy hormonprobléma okozza a maradék felesleget,

3) légy résen és figyeld a férjed egy ideig, valamint kérdezd meg, miért mondta, amit mondott, van-e valami más is, ami böki a csőrét, csak legyetek higgadtak és őszinték.

2011. febr. 7. 14:55
 24/26 anonim ***** válasza:
Pffff Aki szerint jogosan közölte ÍGY a férje,annak csak ilyen kommunikációt kívánok a férjével,párjával bármiben otthon!Egy szerető férj,mindent megtehet az ügy érdekében pl.:szabadidő és bérlet biztosítása egy aerobik órára(uszoda,vagy bármi amihez kedvet érez)rengeteg egészséges zöldség gyümölcs hazahordása,esetleg otthoni használatra eszközök(lépcsőzőgép,futópad)Iszonyú sokat tud segíteni egy kis dicséret(minden -10dkg nál is)Fordulhatnak szakemberhez,dietetikushoz,akkupunkturás kezelés(ha költheti anya erre is tökéletes apa pénzét) stb Na így van "joga"!!!Máshogy elindul egy negatív lavina...önértékelési zavarok...rossz szex(önbizalom nélkül ugye)depresszió...Szerintem egy stabil boldog kapcsolatban ez nem lenne téma,főleg nem ilyenformán!Egy év alatt 15kg szép eredmény!A folytatást csak is magadért,kedves kérdező!
2011. febr. 7. 15:20
 25/26 anonim ***** válasza:
96%

Szia!

A férjed tényleg nagy bunkó volt!

Az első teherbeesésemnél voltam 48kg(170cm), híztam 30kg. 78 kg-al szültem, mire a fiam 1 éves lett 46 kg voltam. Igaz nem volt már jó a kapcsolatom a férjemmel ( nem a túlsúly miatt)el is váltunk. Rendeződtek körülöttem a dolgok, találkoztam a nagy Ő-vel, kb 56 kg voltam a köv terhességem elején, híztam szintén 30kg-ot, rajtam maradt 20kg. A köv terhességnél szintén híztam 30kg-ot rajtam maradt megint 20. Decemberben ráálltam a mérlegre és azt hittem elájulok, amikor 98 kg-ot mutatott. A jelenlegi párom csak mosolygott, azt mondta, ő nem azért szeretett belém, mert vékony voltam és ő most is gyönyörűnek lát! De engem kivert a frász, és undorodtam magamtól (nem a kövér nőktől, csak magamtól!). Így elkezdtem a nagy fiammal edzésre járni(shotokan karate)és jelen pillanatban 82 kg vagyok. Tudom, hogy még ez is nagyon sok, és folytatom is fogyást, minimum még ugyanennyit szeretnék fogyni, de most nem is a lényeg! A párom, szinte sajnálja a leadott kilóimat, és már egyezkedik a felső súlyhatárban, előbb volt 60kg, most már szeretné, ha 65 kg-nál nem lennék kevesebb! Ő egyáltalán nem kövér, 186cm magas és alig 80kg, de soha egy rossz szóval nem illetett sem most sem amikor 98 kg voltam! És most is azt mondja, hogy ő engem szeret, legyek akár 100kg, akár 50kg, "bár nem tudom mit fogok kezdeni egy zörgő csontvázzal" vicceli el ilyenkor. Az előttem lévő kapcsolataiban nem volt soha túlsúlyos hölgyek, inkább sportos testalkatúak. Tehát ez a hozzáállás a férjedtől és ez a stílus nagyon durva és sértő, pláne úgy, hogy szépen fokozatosan próbálsz tenni azért hogy visszanyerd az alakodat! Bátorítania és segítenie kellene nem pedig alpári módon megsérteni Téged! Ez felháborító! Mi az hogy neki a "60-70kg-os nők tetszenek"? Már bocsánat, de neki nem más nőkön kellene járnia az eszének hanem rajtad! Az ő gyerekét hordtad ki, és nem lehet mindenki annyira szerencsés testalkatú, hogy a szülőszobából kitolva az egy évvel azelőtti ruhádba máris beleférj!

Te nem mondtad neki, hogy neked meg a sportos testalkatú szőke szőrtelen testű pasik tetszenek, akik legalább a néger pasik farokméretét is meghazudtoló szerszámmal rendelkeznek? Megérdemelné!!

2011. febr. 7. 15:31
 26/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!!:) A biztatást és az őszinte véleményeket!Hát igen én igyekszem bár nem könnyi.....azt nem is írtam hogy a szívemmel van egy kis probléma (MPS) erre Betaloc-ot szedek! És PCO-m van sajnos!De erre nem szedek semmit mert a cukrom elvileg rendben van!De minden más tünetet produkálok!:(
2011. febr. 7. 15:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!