Veletek elofordult mar hogy anyagi okok miatt elhoztatok valamit egy boltbol a gyereketek reszere amit nem fizettetek ki?
ja így értem :) nekem azért volt fura a sztori, mert nem tudta elképzelni, hogy a gyógyszerésznő háta mögül hogy lehet lopni, de így már tiszta...
én inkább ilyen helyzetben a védőnőt vagy az orvost kérdezetem volna meg, hogy van-e valami megoldás (olyasmi, mint a közgyógy). vagy ismerős boltban feliratom a boltossal, és ha lesz pénzem, azonnal kifizetem. vagy segítséget kérek a családomtól (ahogy olvasom, így is ez lett a vége). de lopni nem lopnék semmiképpen.
Azt,hogy elveszek valamit amire nagyon szükségem van pénzem meg nincs rá...hát én elképzelhetetlennek tartom,még ha a gyereknek kell is.Előfordult,hogy a gyerekem kihozott valamit a boltból,visszamentem kifizettem,gyereknek magyaráztam....Sőt még akkor is szólok,ha többet adnak vissza...Pedig semmi nem kényszerít,csak a saját lelkiismeretemmel kellene elszámolnom...
Viszont van családtagom (férjem testvére)aki mindig "ügyeskedik" Pl:úgy pakol a bevásárló kocsiba,hogy a pelenkák alá teszi a 4-es csomagos popsitörlőket.Ha nem kérik,hogy pakoljon ki akkor bizony azok nem lesznek kifizetve...vagy átcserélgeti a bevásárló központban a leértékelt ruhák címkéjét drágább ruhákra....
És sajna a férjemben is megvan ez a "hajlam"....
Én nem tudnék lopni még nehéz helyzetben a gyerekemnek sem (és bizony voltam már olyan helyzetben)....Nagyon sajnálom az ismerősödet,hogy erre kényszerül.
Bocsánat, kedves kérdező, de szerintem valamit nagyon félreértettél. Én most megvédeném az utolsó válaszolót, mert én is azt gondolom, hogy remek nagymama vagy, és biztosan ezerszer jobb helyen van nálad a baba, mintha mondjuk kényszerűségből nevelőszülőkhöz vagy ne adj Isten árvaházba került volna. És az a megjegyzése, hogy ne akarj az anyukája lenni, szerintem csak egy jótanács akart volna lenni, vagy egy apróbb figyelmeztetés.
Szóval biztos vagyok benne, hogy senki nem akart téged bántani, sőt, én is megemelem a kalapom előtted, és nagyon tisztellek azért, amit teszel. Ha jól gondolom, te kérdeztél c-vitaminnal kapcsolatban is, és ott is írtam neked: csak kérdezz nyugodtan, azért vagyunk, hogy segítsünk, amiben tudunk.
Minden jót nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!