Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A kisbabát ugyan olyan vallású...

A kisbabát ugyan olyan vallásúra kell keresztelteni, mint a keresztszülőké?

Figyelt kérdés
2009. febr. 3. 13:42
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Olyanra amilyenre te akarod.Nálunk anyám és mi lányok kat. vagyunk,öcsém és apám ref.A pároméknál mindenki ref.,de ennek ellenére a kisfiunk kat. lesz.
2009. febr. 3. 13:45
 2/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ! Abba beleköthet a pap, hogy sem mi, sem a leendő keresztszülők nincsenek megesküdve?
2009. febr. 3. 13:48
 3/13 anonim ***** válasza:
89%
sztem nem esküvő ill házasság hanem a kerszteltség a fontos, keresztszülőkenk meg kell lenni keresztelve, meg szülőknek is
2009. febr. 3. 13:50
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Na erre én is kíváncsi lennék mert mindenki azt mondja nem fogják meg keresztelni mert nem vagyunk össze házasodva! Katolikusak vagyunk mi is. Bocsi h beleítram de ez engem is érdekelne ha valaki megírná!
2009. febr. 3. 13:52
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
100% h nem házasság számít, ismerősméknél most volt katolikus kersztelő s nem házasok....de az fontos volt h ők is s kersztszülők is meg legyenek keresztelve
2009. febr. 3. 13:55
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Sziasztok. Segítek remélem:D A párom "pogány". Én római katolikus. Nem vagyunk házasok!!! A keranyu az is római katolikus. Megkeresztelték a fiunkat annyi feltétellel hogy az én rám eső egyházadó részt befizetem visszamenőleg addig amióta be vagyok jelentkezve ide ahol most lakom. (3 év volt kb 10 ezer ft,és vállaltam hogy ezután évente befizetem.) Ami még fontos! Nem ők keresztelték csak kiadták az engedélyt hogy vhol máshol megkeresztelhetjük:D
2009. febr. 3. 14:00
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
a katolikusoknál nincs előfeltétele egy gyermek megkeresztelésének. viszont a keresztszülő személye nagyon fontos. nálunk pl. feltétel volt, hogy a ker.szülő legyen megkeresztelve, belsőáldozva, bérmálva, és ha házas, akkor templomban is megesküdtek.
2009. febr. 3. 14:14
 8/13 anonim ***** válasza:

bocsánat: elsőáldozva :)

ja és nem lehet elvált a ker.szülő!

2009. febr. 3. 14:15
 9/13 anonim ***** válasza:
1. Sem mi sem a nővéremék nincsenek megházasodva.Nekik a nagyobbik gyereket(kat.) megkeresztelte a pap,de a másodiknál azt mondta csak akkor lehet,ha vagy házasok vagy hivatalosan is elmondja a blablát a házasság fontosságáról.A törvény szerint már az élettársi kapcs. is érvényes dolog,viszont az egyház nem így áll hozzá.Tőlünk már kérdezte ez a pap,hogy mikor keresztelünk és mondtam a páromnak majd néz 1et,ha kiderül mi is csak "vadasan" csináljuk:)
2009. febr. 3. 14:39
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiamnak az öcsém a keresztapja, legjobb barátnőm a keresztanyja. A fiam evangélikus, mint ahogy én is, meg tesóm is. De barátnőm katolikus. Nálunk a lelkész semmit nem kérdezett. Azt tudta, hogy én is meg tesóm is konfirmáltunk, de nem kérdezte, hogy barátnőm volt-e elsőáldozó, vagy bérmálkozott-e. Sőt, nálunk még apuka sincs, nem ám hogy házasság. És csak megkérdezte, hogy miért nincs, én elmondta, aztán ennyi.
2009. febr. 3. 15:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!