Van, aki úgy fogja fel az abortuszt, hogy még nem "igazi" baba, hanem néhány sejt, amiből ugyan lehet baba, de még nem az? Csak sejtek?
Igen,mert ez az igazság! Akkor lesz igazi baba,ha megszületik.
Nem vagyok abortusz párti,de ez a véleményem.
Az első pár napban talán igaz ez a kijelentés, csak az a baj, hogy nem lehet megmondani, hogy hol van a határ. Mikor baba? és mikor még csak sejt? számomra egy 8 hetes magzat már baba: nagyon emberi, minden szerve megvan, elkezd mocorogni, stb. de egészen más pl: egy 4 hetes "baba", ahol jóformán csak 1-2 mm a petezsák és még alig fejlődött ki benne valami. (persze benne is ott az élet. )
Ha a mesterséges megtermékenyítésre megtermékenyített, de be nem ültetett babákra gondolok, ez is egy újabb kérdés lehetne...
Igen, sokan így fogják fel.
Ha ugyanis megértenék, hogy gyilkolnak, akkor jóval nehezebb lenne "megemészteni".
Ha az ember saját magának is hazudik, akkor ha ugyanazt mondja másnak, már igazat mond...
Kb. 4 hetes korig még valóban nem baba. Amíg csak a "helye" van kialakulóban, addig, míg ő maga nincs benne, addig tényleg nem baba. Kár, hogy mire a nő észreveszi, hogy terhes, már minimum 4 hetes, és mire mindent elintéz az abortuszhoz, addigra a pici már bőven mocorog, és bár még csak kezdetleges szinten, de minden testrésze megvan.
Az esemény utáni tabletta (72 órás) még valóban csak egy lehetséges terhességet akadályoz meg. Az abortusz viszont befejez egy nem kívánt életet... Én 2 hete szültem, és olyan kórteremben feküdtünk rooming-in a babámmal, ahol megfordultak eü. küretesek, de abortuszos fiatal nő is.
Valaki árulja el nekem, hogy ha az abortusz nem gyilkosság, akkor miért sír utána minden nő, amikor kitolják önkívületi állapotban a műtőből...? Aztán nem emlékeznek rá. De sírnak. Mindannyian.
Kedves kérdező, nem "csak sejtek" de nem is "baba", hanem humán embrió, később magzat. Ennyi.
Kedves utolsó: az altatószer okozta agykérgi depresszió a "törvényszerű sírás" oka, a művi abortuszhoz ugyanis nem adnak olyanféle kábítószeres premedikációt mint mondjuk egy epekő-műtéthez, ergo ez a hatás kifejezettebb... vannak olyan altatószerek - mint az ultrarövid hatású barbiturátok, Tiopentál, Brietál Sodium, amelyek ráadásul még a szem nyálkahártyáját is toxszák mellette... persze azért a magzatvédők nagyon szép legendáriumot tudnak keríteni köré:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!