Félévi jó bizonyítványért veszel/adsz valamit gyermekeidnek?
Nem. A gyerek ne a jutalomért tanuljon!!
Én soha nem kaptam semmit a jegyeimért, mégis benne voltam az első 5 jótanuló között...
Adj még több szeretetet, figyelmet, abból soha nem elég. Beszéld meg a társaddal is ezt.
Egy jó izgi könyv, közös program,(olyan ami ritkán van) sztem. símán belefér, sőt hasznos, tudatosítva, h. ez azért van mert boldogok vagytok a félévi értesítő miatt.
Amúgy én anno 10 ft-ot kaptam minden ötösért, kész vagyon volt akkor, (10 gombóc fagyi, 5 menet hullámvasút), de egyszer sem!! jutott eszembe, hogy azért tanuljak meg valamit mert jutalom jár érte.
A büszkeség, a szellemi fölény érzéséért tettem, és hogy apámnak örömet szerezzek.Persze utána örültem a pénznek, de mikor a jegyért hajtottam, eszembe sem jutott. Komolyan! Ma olyan súlyos analfabéták (valódiak!) kóvályognak 6. osztály fölött, hogy ezeket elnézve minden nem közvetlen lehetőséget meg kell ragadni, hogy a Te gyereked ne tartozzon közéjük, és élvezze a teljesítést, amit csak szeretve lehet megcsinálni, mert akkor akar majd bármit Neked visszaadni. Minél inkább súlykolod, hogy ez mennyire fontos, annál merevebb, örömtelenebb lesz a gyerek, és romlik a teljesítménye. Csak az irányvonalak legyenek tiszták, csak legyen határ amit nem lépünk át, csak legyél bitos pont,példa amit követhet tudatlanul is. Csak akkor mássz bele a munkájába , akkor faggasd, ha baj van. Egy tanár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!