Pikkel rám a Védönöm, kikülte ránk a családjogisokat, mert kövér a babám 8honapos és 14kg!? Ki mit szol hozzá?
Bárcsak az én kisfiam is legalább fele ennyire lenne jó étvágyú. Az egyik ismerősöm kislánya is olyan jó ízűen ette ilyen idősen a kovi ubit :)De mi még a sárgarépával is erősen hadilábon állunk, pedig már 10 hónapos a drágám.
Lehet, hogy tényleg a genetika áll a háttérben nálatok. A barátnőm kisfia négy hónaposan volt 8 kg.Hát nem semmi volt emelgetni, de amúgy meg tök egészséges gyerek.
Amúgy mit mondott a védőnőd mire hivatkozva hívta ki a család jogisokat?
Igen, nyilván nem egész nap a gép előtt ülsz és reagálsz a feltett dolgokra. DE: te azzal foglalkozol, hogy a védőnőt szapuld, nem pedig azzal, hogy mekkora a gyereked. Lehet, hogy a védőnő eltúlozta, de akkor neked semmi félnivalód nincs a családvédelmisektől, főleg akkor, ha a baba kivizsgálása folyamatban van. Amit megint honnan kellett volna tudnunk??? A sokadik kommentedben írtad le, hogy te is ilyen voltál. Nem ezzel kellett volna kezdened? Nyilván akkor mindenki másképp áll a dolgokhoz. És nem, nem jól táplálod a gyereked! A képen ha az narancs, akkor én vagyok a dalai láma. Az ecetes uborka pedig nem 8 hónaposnak való étel. Legalább annyi eszed lehetne, hogy nem raksz fel ilyen képeket, hogy szemléltesd a jól táplálását.
Változatlanul állítom, hogy nem a védőnővel kéne foglalkoznod, hanem azzal, hogy jó kezekbe kerüljön a gyereked, mert akár genetika, akár nem, nagyon megterheli a szervezetét a túlsúly.
Egyébként pedig egy pillanatig se csodálkozz a válaszokon, hiszen te kérdezted a véleményünket: "Ki mit szól hozzá?" Tessék, leírtuk. Erre voltál kíváncsi, akkor ne tessék megsértődni, ha nem azonos a te nézőpontoddal.
A képen az egy narancs, ez egyértelmű.
Ettől függetlenül ne adj neki ennyi tejterméket, inkább adj tápszert. Ha nem eszi meg, nem kap mást. Azért az ő esetében nem baj, ha kimarad egy étkezés... Csak főzeléket és gyömülcsöt adj neki, pékárut egyáltalán ne. Ebben a korban az bőven elég.
Nem jó egyáltalán, hogy a ti kajátokat szi, hiszen neki teljesen más az iz-erzékelése. Ekkora gyereknek nem fűszerezzük az ételeket, nem rántjuk, nem habarjuk be a főzelékeket egyáltalán, csak krumplival besűritjük.
Amig ezeket nem fogadod meg, addig ez a véleményünk és a védőnőé is...
Mondjuk a legjobb lenne egy dietetikus, ő mégiscsak jobban ért hozzá... Keressetek fel mielőbb egyet.
A hozzászólásaidhoz meg annyit fűznék hozzá, hogy a bunkókkal ne foglalkozz. De ha őket el is felejted, akkor is teljesen egyhangú a vélemény: egyáltalán nem normális a babád súlya. És hiába mondod el százszor, még a magasságához képest sem normális a súlya. Sőt, ahhoz képest is kifejezetten kövér. A 2 éves gyerekem 85-90 cm és 10-11 kiló. A tiéd alacsonyabb és csaknem 1,5-szeres a súlya. Ezt az iszonyú súlyt cipelni kell, mikor járni tanul, a szivnek nagyon kell dolgoznia a keringés fenntartásához, stb. rengeteg élettani hátránya van. Nem akarhatsz rosszat a saját gyerekednek, hogy ezzel az igen komoly problémával nem foglalkozol.
A védőnő eddig tűrt és reménykedett, de úgy döntött, most már lépnie kell a gyerek érdekében, ezért most lépett. Eddig szép szóval próbálkozott, úgy látom.
Szia 10:35 vagyok.Hát rendesen felidegesítettek ha jól látom. Mondanám, hogy sétáljatok egyet hátha attól kicsit jobb kedved lesz, de most nagyon ramaty az idő.
Úgy hogy csak egy biztatást küldhetek, végy egy nagy levegőt és adj egy puszit a kislányodnak :)
Azért most foglalkozik vele, mert volt fél évetek, hogy rendezzétek a dolgokat. Mivel nem oldódott meg a probléma, ezért fordult most a családvédelmisekhez. - Gondolom én, de erről talán a védőnőt kéne megkérdezni.
És igen, tudom miről beszélsz, csak én a másik oldalán állok a történetnek. Az én lányomba semmit sem lehetett belediktálni, éppen, hogy nem fogyott le. De nem álltam neki csokival tömni, hogy azt megeszi, hátha fog hízni, hanem maradtam az egészséges, korának megfelelő tápláléknál és láss csodát, helyreállt a rend.
Én, a dalai láma.
Szerintem ez, hogy ducik a babák nálatok a falusi életmóddal van összefüggésben. Azt tapasztaltam ,hogy falun sokkal kevésbé figyelnek a szülők arra, hogy a gyerekeket a koruknak megfelelően etessék. Nagyon gyakran már ilyen kiskorban zsírosabb húsokat is adnak a babáknak, illetve a szülők a saját ételeiket etetik a babával, nem főznek a piciknek külön.
Egyébként a babád hogy tudja a ti kajátokat megenni, hány foga van? Mert az én lányaimnak 8 hónaposan még csak 2 foguk volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!