Pikkel rám a Védönöm, kikülte ránk a családjogisokat, mert kövér a babám 8honapos és 14kg!? Ki mit szol hozzá?
A kép magáért beszél! Leet egy gyerek éhes, de a korának megfelelő táplálékot kell adni, nem pedig bő zsírban kisütött húsokat!
Egy szót sem írt a kérdező arról, mit kap a gyermek enni, miből mennyit. Egy ekkor gyermek étrendjét a gyümölcsök és főzelékek teszik ki. Sem tejterméket, sem zsíros dolgokat nem kaphat. Napi szükséglete pedig minimum 5 dl tej (anyatej, ennek hiányában tápszer, tejpép).
Azért voltam drasztikus (16:00-ás hozzászólókén), mivel a hugom dietetikus, s rettentő sok a beteg ember, főleg a májbetegek, cukorbetegek. Ezek a betegségek megelőzhetősek, ha az ember megfelelően táplálkozik, s ezt már kiskorában elkezdi.
Tanácsot én is adok, ne csak a védőnővel konzultálj, hanem keress fel egy gyermekkórházat, vagy egy dietetikust. Sőt, ajánlom, hogy vezess táplálkozási naplót is!
Szia, szerintem itt már normális választ nem kapsz, mert mindenki a gyerek súlyán van kiakadva, persze a kérdés meg nem ez volt. Még azt sem figyelik, hogy éppen hormonális kivizsgálás folyik. Nem is tudom mit csinálnának a helyedben a "köpködök". Az én gyerekem átlagos súlyú a táblázatok szerint, de mégis mindenki lepufizza(10 hónapos/ 78cm/ 9200g), persze, mert a másik gyerek kis véznácska hozzá képest, de én sosem sértegetek mást, hogy milyen kancsal, vagy éppen csúcsosfejű stb Nekem nem érdekem, minden gyerek cuki:) Imádom a gyerekem és mindenkinek a sajátja a legszebb.
Amúgy én kérdeztem, hogy mit csináltak nálatok a családjogisok, miket kérdeztek és hogy derült ki, hogy a védőnő van a dolgok mögött? Köszi!
Szia!
Ne törődj a goromba válaszokkal, főleg ne azzal, aki "undorítónak" nevezte a gyermekedet. Neki is biztosan rosszul esne, ha az övére mondják ezt.
Az én gyerekem is május 4-én született, csak egy évvel korábban.
Mi meg állandóan a kis súlya miatt aggódunk, mert 1 évesen 8400 g volt, most 20 hónaposan még csak 11200 g. Én meg állandóan etetném.
Azzal az anyukával értek egyet, aki az adagok csökkentését, édességek megvonását javasolta. Lehet, hogy egy genetikai laborvizsgálat sem ártana, mi is voltunk ilyenen.
Ha elkezd mászni, járni, szaladni, biztosan csökken a súlya. Ne törődj a negatív kritikákkal! Én is tudom, milyen, mert engem meg állandóan amiatt sajnáltak hogy vékony a gyerekem és a nála 3-4 hónappal fiatalabbak is akkora súlyt nyomtak, mint ő. Már nem érdekel, átlagosnak tartom és mivel egészséges, így nem érdekel a negatív vélemény.
A másik kérdésnél írtad, hogy mit eszik egy nap:
"reggeli:cukrozatlan zabpehely kb 2 evökanál és 1dc tehén tej!tizorai:2db mandarin vagy 1 alma!ebéd:ma pl rakott karfiol 3 evökanálnyit eszik belöle!uzsona:1 joghurt 2 mandarin vagy 2 csemege uborka vacsora:vajas kenyér magvas kenyérböl vagy 2dc tej!!meg ezekhez hasonlot szoval mindent eszik eddig nem volt olyan kaja amit nem evett volna meg!"
Egy 1 éves gyermek kalória szükséglete 550 -1000 kcal között van. Ahogy a fenti listát gyorsan összeszámolom kb 1000 kcal amit így megeszik egy nap.
Tehát még akár lehet normális is. De azért érdemes lenne alaposan kivizsgáltatni.
Az én lányom pont ellenkezője, 4980 grammal született, most egy évesev 8 kiló. Mi ezért számoljuk a kcalokat. Ránk is kiküldték a családsegítőt, de nekünk azért, hogy éheztetjük. Mi most járunk kivizsgálásra. Ja és dokit váltottunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!