Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy hatna rád, ha a családodb...

Hogy hatna rád, ha a családodban egy babát örökbe adnának?

Figyelt kérdés

Mit éreznél?Hiszen te is anya/szülő vagy,és mégis csak a gyermeked unokatestvére a pici.Megpróbálnád lebeszélni róla?A nőnek,van már 3 gyermek,(nem ő neveli),volt januárban egy abortusza és ez a hét az utolsó,amikor is mehetne újra abortuszra.(ő hajlana is rá,de az "apuka" el akarja adni)

nem zavarna,hogy valahol a világban él(ni fog)egy emberke a véredből?

Nem vagyok abortuszpárti,és a sok gyermektelen családot nézve szülje meg és adja örökbe,de itt a másik oldal,hogy mégiscsak hozzánk tartozik....

2010. nov. 15. 12:05
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

háát lehet hogy megsértődsz de szép kics család... Apuka el akarja adni? Valószínű beleb@sznék egy baltát a hátába!

Ha lenne rá lehetőségem magamhoz venném nem kérdés.A gyerek válaszaira meg majd az Anyukája épp kéznél lesz nagykorában!

2010. nov. 15. 12:11
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Biztos sokszor eszembe jutna, hogy mi lehet a picikével, aki azért mégis a rokonom, de abból, amit leírtál, mégis jobb, ha kikerül ebből a családból. Mármint gondolj bele, ha valamelyik másik családtag nevelné, akkor azért mindig ott lenne valahol a közelben az anyja, apja, akikről tudná, hogy nem is akarták, meg eleve milyen lehet a hozzáállásuk. Ez helyett szerintem sokkal jobb, ha elkerül tőlük, egy teljesen másik családba. Bár ezt az "eladás" dolgot nem tudom mennyire gondolta komolyan az apa, de ha tényleg pénzért akarja eladni, akkor tuti feljelenteném. Nem igazán azért, hogy megbüntessék, mert nekem attól nem lesz jobb, ha ő megszívja, de azt viszont nem hiszem, hogy kétlem, hogy a gyermekkereskedelem nagyon ellenőrzött keretek között mozogna.
2010. nov. 15. 12:16
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem még mindig jobb arra gondolni, hogy valahol él, és egy olyan párt boldogít, akik nagyon várták, mint arra, hogy hát most 5 éves lehetne, ha akkor nem....
2010. nov. 15. 12:18
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Biztosan rosszul érintene!!!Viszont én is azt gondolom,hogy jobb lenne a kicsinek,ha teljesen elszakadna az igazi családjától,jobb lenne,ha nem ismerné meg a szüleit.

Talán így van esélye egészséges életet kezdenie olyan emberekkel akik nagyon szeretik.

2010. nov. 15. 12:23
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Na a mi családunkban ugyanez van. Nekünk van 3 gyerekünk a férjemmel,és a testvérének most született a második de már az elsőt se ő neveli..

Megkérdeztek minket is hogy vállalnánk e (nem az anyuka kérdezte) de végül egy olyan családhoz került akik nagyon rég vártak már babára (egyébként az anyuka döntött úgy hogy inkább nekik adja, mi elvállaltuk volna ha más megoldás nem lett volna.) Szerintem ők nagyon örülnek neki. (a babának) és ennél jobb helyre nem kerülhetett volna.

2010. nov. 15. 12:24
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Hát ez nehéz dolog az biztos, viszont ha örökbeadják ott olyan párhoz kerül akik bármit megtennének érte és ez a legfontosabb. Szerintem jobb megoldás ez mintha a családban maradna valaki másnál, így legalább teljesen tiszta élete lesz a picinek. Szíves szerint magadhoz vennéd?
2010. nov. 15. 12:25
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Eladni? Azért börtön jár! Ha erre a gyanú is felmerülne, akkor rendőrséghez fordulnék! Szegénynek biztos jobb lesz máshol, ilyen esetben nem bánnám, de megkérném a nyilt örökbeadásra, hogy halljak felőle!
2010. nov. 15. 12:27
 8/18 A kérdező kommentje:

szóval a férjem testvére a "hölgy".a volt férje neveli a 3 gyermekét.most egy másik "nagy szerelemből" fogant a baba(meg az előző is akit elvetetett).Viszont a csajnak hatalmas tartozása van,amiért már a börtönnel fenyegetik...mondanom sem kell,a gyerektartást nem (tudta) fizetni.És pont emiatt szülné meg a babát,hogy nyílt örökbefogadással örökbe adná(a hivatal tudta nélkül) némi pénzért.

nekem van 2 gyermekem,jelenleg nálunk lakik a sógornőm(albérletre sincs pénze,a baba apukája meg nős :-( )Nem kért meg,és nem is kérne(szerintem azt nem meri)hogy neveljük fel a babát.Tudja jól,hogy a férjem(a tesója)nem engedné meg neki ezt.Mert hiába a vér,ez akkor sem így működik.Mert most támogatjuk(mármint a babát)aztán mikor nagyobb lesz?Mit mondanánk neki?Hogy ő az anyád,de tojik a fejedre?Ennek nem tennénk ki(én sem)egy gyereket.És egy falun lakunk,ahol ugye mindenki mindent tud(előbb utóbb kiderül minden) és eléggé kellemetlen lenne a szitu.Nekünk is és a picinek is.

Az bosszant,hogy más mindent megtenne egy babáért,ők meg ennyire felelőtlenek....

2010. nov. 15. 12:42
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Az a véleményem, hogy az ő dolguk, de azt azért megjegyezném, hogy marha intelligens dolog, ha valakit még az abortusz sem döbbent rá, hogy rendesen kéne védekezni, ha nem akar gyereket. Pláne olyan körülmények közt kéne erre fokozottan odafigyelni, amikor ilyen súlyos egzisztenciális krízis áll fenn, mint a sógornődéknél. Mert nekem ne akarja senki bemagyarázni, hogy megfelelő védekezés mellett fogant az újabb gyerek, az ilyesmit ugyanis nem veszi be a gyomrom.
2010. nov. 15. 12:52
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Sziasztok. Örökbefogadó szülőként én azt az oldalt látom ami itt van. Itt mindenki nagyon örül a megérkezett Babának és mindenki imádja Őt. Az örökbeadó család pedig nyugogt lehet, hogy szerető, nyugogt helyen van a pici. Igen, biztosan gondolnak rá, de legalább tudják, hogy a pici sorsa rendeződött és igazán Ő a fontos ebben a dologban. :)
2010. nov. 15. 13:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!