Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A te családodban mikor és...

A te családodban mikor és hogyan beszélnek a szülők a szexualitásról a gyerekkel?

Figyelt kérdés
Azt olvastam, hogy nagyon fontos erről nyíltan beszélni, és nálunk azért ez leginkább tabu volt. Könyvet kaptam róla kisiskolás koromban, de nem együtt néztük, csak én egyedül. Szóval szeretném máshogy csinálni, de nem tudom mikor és hogyan kezdjek bele.
2010. szept. 12. 14:09
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Az Én fiam 11 éves és tavaly óta nyiltan és őszintén beszélgetünk minden féle dologról!

Persze nem közvetlen a szexről, hanem az alpok!

Pl. tegnap volt a Nicsak kibeszél.., és a film elején mondtam, hogy ott úsznak a spermium sejtecskék, amikből lessz a baba!

Csak 1 szokott célba érni, amelyik a leggyorsabb és a legügyesebb! Elmagyaráztam a sperma célját, hogy a petevezetéken halad át, majd a méhbe furakszik!

Aztán röhögött egyett, hogy ezt már elmondtam Neki tavaly is!

Szval bármikor leülhetsz a gyermekeddel, erről beszélni, ha már érettnek tartod hozzá!

Sőőt! Okosabbak, mint hinnéd!

2010. szept. 12. 14:24
 2/12 A kérdező kommentje:
Igen, ezt anno nekem is elmondták, de mondjuk olyanokról, hogy maszturbálni természetes dolog, meg hogy az ágyban ezt meg azt csinálják egymással a felnőttek, ilyenekról csak hülye újságokból meg a többi gyerektől hallottam, és hát nem volt teljesen kristálytiszta és hasznos az így megszerzett infó. :)
2010. szept. 12. 14:32
 3/12 anonim ***** válasza:

Te gyerekedről van szó??

Mennyi idős?

2010. szept. 12. 14:42
 4/12 anonim ***** válasza:

Nézd!!! Találtam egy ilyet!

FELVILÁGOSÍTÓ KÖNYV TINIKNEK! 8-18 éves korig!

Tök jó, ezt én is megveszem!!!

2010. szept. 12. 14:48
 5/12 A kérdező kommentje:

A saját gyerekkori élményeimről beszéltem, az én fiam még csak 2 éves.

A könyv jó, csak pont az lenne a lényeg, hogy személyesen is leüljön a szülő a gyerekkel átbeszélni azt, amit olvasott, vagy együtt olvassák, vagy ilyesmi...

2010. szept. 12. 14:55
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Kaptam egy könyvet 13 évesen, de annyira untam, hogy el sem olvastam, így az iskolai biológia órán esett le, hogyan lesz a gyerek.

A többi dolog meg rosszul volt beállítva nálunk, pl. aki fél év után nem lesz jegyes, az qurva, akit 2 éven belül nem vesznek el feleségül az is ingyenqurva.

Nagymamától meg a következőket hallottam: a nőnek nem kell szeretnie a férfit, a házasság nem erről szól, jobb, ha a férfi jobban szereti a nőt, így a nő hideg fejjel tudja irányítani és nem fordítva.

Hát igen, ilyen közegben nem lehetett beszélni semmiről. Csoda, hogy férjhez mentem és lett gyerekem.

2010. szept. 12. 18:48
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Egy pszichológus azt mondta nekem, hogy kicsi korban is már lehet erről a témáról beszélgetni, de csak felületesen. Nem kell nekiállni részletekbe menni, ha a gyerek megelégszik az adott rövid válasszal, akkor elég megvárni azt a pillanatot, amikor a hosszabbra kíváncsi.
2010. szept. 12. 18:50
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Szia! 17 hónapos a kisfiam, eddig odáig jutottunk, hogy a kuki az kuki, ha nagyon tépi le, mondom, hogy erre még szüksége lesz, vigyázzon rá, látta már apját és engem is meztelenül, és pociban van a baba. Én folyamatosan szeretnék majd neki beszélni erről, ha kérdezi könnyebb, vagy majd veszek gyerekeknek való könyvet a témáról, hogy abból mesélek neki.
2010. szept. 12. 22:40
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem sajnos nincs gyerekem, de ha lenne, akkor mindig válaszolnék minden kérdésére, attól kezdve, hogy mi a különbség lányok és fiúk között. Elmondanám, hogy a fiúknak fütyijük van, a lányoknak meg puncijuk. Mint az Ovizsaru című filmben. A szeretkezésről is elmondanám, hogy a férfi bedugja a fütyijét a nő puncijában, és a fütyiből egy sejt átmegy a nő hasába és ott összeolvadnak, és abból lesz a kisbaba. A maszturbálásról azt mondanám, hogy nincs azzal semmi baj, ha valaki simogatja a punciját vagy a fütyijét, csak más előtt nem illik csinálni. Nagyon fontos dolog, hogy mindig meg kell nevezni a nemi szerveket. Sokan csak a fiúkét nevezik meg, pedig a lányokét is meg kell. Sokan csak azt mondják, a fiúknak kukijuk van, a lányoknak meg nincs. Ez nagyon rossz dolog, mert a punci is ugyanolyan testrész, mint pl. a kéz vagy a láb. Ha nem nevezik meg a kislányok nemi szervét, akkor egy életre szorongás alakulhat ki benne a puncijával kapcsolatban.
2010. szept. 13. 07:32
 10/12 anonim ***** válasza:
A 07:32-es vagyok. Akkor mondanám el ezeket, ha kérdezi. Mindig csak azt, amire éppen kíváncsi.
2010. szept. 13. 10:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!