Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A családodban csinál ilyet...

A családodban csinál ilyet valaki?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy a babád pl nekiesik az asztalnak, erre Te elkezded "ütögetni" az asztalt, ahova nekiment. Vagy beveri a fejét a padlóba és megütögeted a padlót. Nálatok csinálja ezt vki? Te mit gondolsz erről? Helyesnek tartod vagy sem?
2010. máj. 17. 14:25
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
55%
Mi szoktunk ilyet csinálni.Lánykám 9 hós, ha beüti a fejét, vagy kezét valahova azt "megdádázzuk":))Egyből abbahagyja a sírást.Szerintem jó megoldás.
2010. máj. 17. 14:27
 2/15 anonim ***** válasza:
55%
Mi is szoktunk ilyet csinálni.Nagyon tetszik ez a kislányomnak.Abbahagyja a sírást és nevetünk az egészen.
2010. máj. 17. 14:28
 3/15 anonim ***** válasza:
63%
Anyukám csinálta ezt mindig kiskoromban,és hát igen...én is elkezdtem....:))
2010. máj. 17. 14:29
 4/15 anonim ***** válasza:
56%

A férjem csinálja a nagyobb lányával (akinek nem én vagyok az anyukája), de megkértem, hogy a közös lányunkkal ne tegye.

Egyrészt nem látom értelmét, hogy az asztalt vagy padlót büntessük, hiszen az nem csinált semmi rosszat, csak egyszerűen van, méghozzá a mi kényelmünkért, másrészt nem tartom jónak, hogy ettől nyugodjon meg a gyerekem. Inkább attól, hogy vigasztaljuk, és megbeszéljük vele, hogy máskor majd jobban figyelünk, hogy ne történjen ilyen baleset.

2010. máj. 17. 14:31
 5/15 anonim ***** válasza:
57%
Nővérem ia ezt csinálja és a most 2,5 éves fia még mindig ezt csinálja ha megüti magát, illetve mindenkinek puszit ad, ha más üti meg magát .Ha pedig neki fáj valami akkor egyböl rohan oda mindenkihez h. adjon rá puszit,mert attól hamarabb meggyógyul :-)
2010. máj. 17. 14:32
 6/15 anonim ***** válasza:
60%

és abba belegondoltatok már hogy ennek mi a jelentése? az hogy ha valami vagy VALAKI fájdalmat okoz a gyereknek, akkor azt meg kell büntetni, sőt meg kell dádázni...

én nem tartom helyesnek, és a szakirodalom sem. hiszen senki nem tehet róla ha beüti a fejét, nem kell egyből bűnbakot kerestetni a gyerekkel, sőt bűntetni mást emiatt (még tárgyakat sem). Más módszerrel is el lehet terelni a figyelmét, szerintem. Ezek az ősi módszerek még léteznek, úgyanúgy mint a babák teáztatása és a feles tej fogalma. A kedvenceim...

2010. máj. 17. 14:34
 7/15 anonim ***** válasza:
14%

Mi is csináljuk! Szerintem semmi rossz nincs benne! Sőt! Egyrészt neki így könnyebb, hamarabb túl van rajta, ilyenkor mindig rögtön nevet, másrészt meg hát az asztalnak úgy sem fáj...

Idővel úgy is kinövi szerintem!

2010. máj. 17. 14:36
 8/15 anonim ***** válasza:
38%
akkor én nagyon el fogom rontani a gyereket, ahogy az anyukám is tette. Nekem játék volt, anyunak is; "elterelte" a figyelmemet, pedig lehet hogy ő is nagyon megijedt...
2010. máj. 17. 14:37
 9/15 anonim ***** válasza:
49%
Én még nem csináltam ilyet, 9.5 hónapos a babám.Ha történik valami baleset megmutatom neki a kedvenc bocis kulcstartóját,és akkor vége a sírásnak.Nálunk ez bejön.
2010. máj. 17. 14:38
 10/15 anonim ***** válasza:
43%
eszembe se jut ilyet csinálni,hiszen nem az asztal tehet róla,hogy nem volt óvatos,vagy véletlen beütötte a fejét,inkább a gyermek meg vigasztalására helyezem a hangsúlyt,és arra hogy megtanítom arra hogy vigyázni kell mert a sarok megint ott lesz.óvatosnak kell lenni.nem verem szét a házat.
2010. máj. 17. 14:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!