Ha elmegyünk látogatóba a nagyszülőkhöz, dédszülőkhöz, mindig "szétetetnék" a 14 hónapos gyerekemet, vagy pedig csupa olyat adnának neki, amit még nem lehet. Ha nem engedem, úgy érzem, mintha én lennék a rossz. Ti mit csináltok ebben a helyzetben?
Tudom, hogy örülnöm kellene, hogy ennyire szeretgetni akarják, de nem igazán sikerül ezt még jól tolerálnom. A gyerekem persze mindent megenne, ami csak az asztalon van, és addig enné, amíg el nem fogy, aztán meg jól összehányná magát gondolom, vagy nem tudna aludni, mert fáj a gyomra.
Ti hagyjátok, hogy etessék a gyereket? Mit kell ilyenkor csinálni?
Én tejet még nem adtam (úgy tudom még nem ajánlják) a gyerekemnek és nagyrészt tejes étellel etetnék. Vagy almás-diós rétessel, amiből meg a dió nem nyert.
Gondoltam, hogy ez valamilyen szokás lehet az idősebbeknél, csak azt nem tudtam, hogyan reagáljak (első gyerek), mert azt sem akarom, hogy megharagudjanak.
A másik gondom meg az volt, hogy mindezt persze két evés között akarnák belepakolni a gyerekbe, ami miatt meg nem eszik később rendesen.
Ne érezd magad rosszul. Udvariasan, de határozottan meg kell mondani a véleményed. Az meg legyen az ő problémájuk, ha esetleg nem tetszik.
Mi is pont 14 hónaposak vagyunk és én sem adok tejet a picúrnak. Anyósomtól mindig kunyerál(na) a gyerek ízesített tejes italokat, de én megtiltottam. Persze csak azért is direkt előtte issza és jó hangosan mindig mondja, hogy felőlem ihatnál kicsim, de anyád nem engedi. Már nem veszem fel.
Ezt leszámítva egyébként mindent eszünk. S minden nagyszülőnek kötelező megkérdeznie engem, hogy adhat-e ezt, azt a gyereknek. Nem csak azért, mert esetleg nem engedem, hanem hogy ne egye túl magát, vagy éppen össze-vissza. Ez már sajna előfordult. Elég érzékeny a pocakja, így szigorúan csak azt ehet, amit én engedek (és csak akkor). Tetszik ez valakinek, vagy sem. Elég durván hangzik, de nekem így sikerült rövidre zárnom, az ilyen tukmálós szituációkat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!