Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha elmegyünk látogatóba a...

Ha elmegyünk látogatóba a nagyszülőkhöz, dédszülőkhöz, mindig "szétetetnék" a 14 hónapos gyerekemet, vagy pedig csupa olyat adnának neki, amit még nem lehet. Ha nem engedem, úgy érzem, mintha én lennék a rossz. Ti mit csináltok ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy örülnöm kellene, hogy ennyire szeretgetni akarják, de nem igazán sikerül ezt még jól tolerálnom. A gyerekem persze mindent megenne, ami csak az asztalon van, és addig enné, amíg el nem fogy, aztán meg jól összehányná magát gondolom, vagy nem tudna aludni, mert fáj a gyomra.

Ti hagyjátok, hogy etessék a gyereket? Mit kell ilyenkor csinálni?

2010. okt. 3. 18:54
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
14 hónapos már mindent ehet! Ebben a korban még csak annyit esznek,ami jól esik nekik. Nem fogja hányásig teletömni a hasát,és aludni is fog,ha az evés és az alvás között eltelik 1-2 órahossza.
2010. okt. 3. 19:00
 2/6 anonim ***** válasza:
pontosan mire gondolsz?csoki,cukor,chips?nápolyi?gondolom nem mindennaposak ezek a a nagy látogatások,mert ilyenkor kérj egy kis tálkát,abban adj belőle nagyon kis mennyiségből,persze ami talán annyira nem nagy baj.egy kis chipstől se lesz semmi baja,persze csak pár szemre gondoltam.a többit meg köszönd meg,és mond hogy nekünk még ennyi bőven elég.rakasd el olyan helyre ahol nem látja a babád igy nem fogja kérni,mond hogy adhatnának pudingot,gyümit,túrórudit,ezeket imádja,lehet legközelebb betankolnak belőle.
2010. okt. 3. 19:01
 3/6 A kérdező kommentje:

Én tejet még nem adtam (úgy tudom még nem ajánlják) a gyerekemnek és nagyrészt tejes étellel etetnék. Vagy almás-diós rétessel, amiből meg a dió nem nyert.

Gondoltam, hogy ez valamilyen szokás lehet az idősebbeknél, csak azt nem tudtam, hogyan reagáljak (első gyerek), mert azt sem akarom, hogy megharagudjanak.

A másik gondom meg az volt, hogy mindezt persze két evés között akarnák belepakolni a gyerekbe, ami miatt meg nem eszik később rendesen.

2010. okt. 3. 20:21
 4/6 anonim ***** válasza:
A sarkadra kell állni és kerek-perec megmondani, mikor kínálnák, hogy jó, akkor ezt most köszönjük de nem, mert diót még nem adok neki. Igen, ezt lehet. ezt meg megint nem. Te vagy az anyja. ne azt nézd, hogy ki mit akar, legalább neked legyen eszed és képviseld a gyereked érdekeit, ha már kedves mami dióval akarja tömni 14 hósan. :(((((( A gyerek érdekeit nézd (fulladás, allergia elkerülése) ne azt, hogy kinek kell épp megfelelni.
2010. okt. 3. 20:58
 5/6 anonim ***** válasza:

Ne érezd magad rosszul. Udvariasan, de határozottan meg kell mondani a véleményed. Az meg legyen az ő problémájuk, ha esetleg nem tetszik.

Mi is pont 14 hónaposak vagyunk és én sem adok tejet a picúrnak. Anyósomtól mindig kunyerál(na) a gyerek ízesített tejes italokat, de én megtiltottam. Persze csak azért is direkt előtte issza és jó hangosan mindig mondja, hogy felőlem ihatnál kicsim, de anyád nem engedi. Már nem veszem fel.

Ezt leszámítva egyébként mindent eszünk. S minden nagyszülőnek kötelező megkérdeznie engem, hogy adhat-e ezt, azt a gyereknek. Nem csak azért, mert esetleg nem engedem, hanem hogy ne egye túl magát, vagy éppen össze-vissza. Ez már sajna előfordult. Elég érzékeny a pocakja, így szigorúan csak azt ehet, amit én engedek (és csak akkor). Tetszik ez valakinek, vagy sem. Elég durván hangzik, de nekem így sikerült rövidre zárnom, az ilyen tukmálós szituációkat.

2010. okt. 3. 21:34
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs laktóz vagy tejfehérje érzékeny a családban, akkor nyugodtan kaphatna tejet. A diótól sem lesz semmi baja. Mostanában mindenre rámondják hogy allergizál. Persze te vagy az anyja és te döntesz, de nem kellene a széltől is óvni. Attól sem lesz gondja hogy néha nasival lakik jól és nem eszik utána olyan jól, feltéve hogy nem minden nap van ez. Picit légy lazább, és élvezd hogy a nagyik kényeztetik, te meg pihenj kicsit.
2010. okt. 3. 23:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!