Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » SOS! Adnának tanácsot azok az...

SOS! Adnának tanácsot azok az anyukák akiknek kis kor különbség van a gyerekei közt?! Nem bírom már!

Figyelt kérdés

18 hónapos, a pici 3 hetes.

mióta haza jöttünk a kórházból rá sem ismerek a nagyra

mindenért hisztizik, ordít ok nélkül, nem eszik rendesen nem tudom mi van vele.

eddig olyan jó gyerek volt nem voltak ezek a kitörései.

azt hittem hogy 1-2 hét és meg szokja a picit, de ezek szerint nem.

nálatok is volt ilyen? mikorra rendeződött a helyzet?

nem mondanám hogy féltékeny esetleg egy picit, mikor álmos akkor ő akar a kezemben lenni.

abszolult nincs elhanyagolva, sőt erre kimondottan figyelek hogy nem érezze azt hogy a pici miatt vele nem törődünk.

segítenétek, hogy kezeljem az állandó hisztit, sírást rosszalkodást?

nagyon nehéz, most még van segítségem de így is néha kiborulok, mi lesz ha egyedül leszek velük itthon?

előre félek...

2010. júl. 9. 18:25
 1/6 anonim ***** válasza:
Nálunk is 17 hónap van köztük, ma már a pici is 7 hónapos. Azt próbáld meg, hogy amikor a pici alszik ,akkor CSAK a nagyobbal foglalkozol. Nem takarítasz, nem mosol, nem pihensz a tv előtt stb. Aktívan együtt vagytok. Amikor pedig a kicsivel kell foglalkozni, mondjuk pelenkázni, akkor mond mindent a nagynak ,hogy mit csinálsz éppen, érd, hogy hozzon ruhát a kicsinek vagy pelust. Sajnos kell venni egy nagy levegőt és nem törődni azzal ,hogy fáradt vagy, a nagyobbal nem kiabálni, nem csapkodni. Megváltozott az élete neki is, hiszen eddig volt egyedül, most pedig jött egy "betolakodó", akivel anya többet foglalkozik. Tudom, hogy nagyon nehéz, de hidd el, később nagyon jó testvérek lesznek. Kitartás! Én is nagyon fáradt vagyok, összefolynak a napok, de amikor a nagy megsimogatja, megpuszilgatja a kicsit, akkor minden fáradtság elszáll. Ja, és ha valaki segítséget kínál, fogadd el. Nem ciki, ha a nagymama főz vagy a barátnő mosogat el.
2010. júl. 9. 18:38
 2/6 anonim ***** válasza:
Első vagyok, nálunk is volt és van féltékenység ,a nagyi ölébe a nagynak is be kell ülnie, ha a kicsi ott van, de szerencsére nálunk látványos hisztik nem voltak. Hogy meddig tart, azt nem tudom megmondani, apró jeleket látok én még ma is. Tényleg csak azt tudom mondani, hogy nagy levegő és túlélés, amikor a kicsi már nagyobb lesz, Te is beleszoksz és a nagy is egyre inkább megszokja a helyzetet.
2010. júl. 9. 18:41
 3/6 anonim ***** válasza:
hú lányok, csodállak benneteket, le a kalappal. Egyik pici a másik kicsi, nekem egy 5,5 hónaposom van, de biztosan nagyon nehéz, ha ennyi a különbség. Én is azt tenném mint az előttem szóló, ha lenne még 1, hogy ha alszik a kicsi, akkor foglalkoznék sokat a nagyobbal, és bevonnám a tevékenységekbe. Biztosan nagyon fárasztó.
2010. júl. 9. 19:13
 4/6 anonim ***** válasza:

Egyedül is nehéz a legtöbb 1,5 évessel, hiszen elég soknál ilyenkor keztődik a dackorszak, hisztikorszak.

Nekem csak egy 18 hónapos kisfiam van, de olyan hisztis lett az elmúlt 3-4 hétben, hogy énsem ismerek rá.

Kitartást a két gyermekedhez és sok boldogságot.

2010. júl. 9. 19:45
 5/6 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat

hát tényleg nehéz, de az lebeg a szemem előtt hogyha nagyobbak lesznek akkor meg mennyivel könnyebb lesz, hogy eljátszanak majd egymással.

és hogy jó testvérek lesznek majd.

2010. júl. 9. 20:45
 6/6 anonim ***** válasza:
na ezért nem vállalok kis korkülönbséggel tesót.... Kitartás! :)
2010. júl. 10. 00:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!