Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Megbánom ha nem lesz több...

Megbánom ha nem lesz több gyerekem?

Figyelt kérdés

A kérdés költői,nekem kell megválaszolni,de nem volt ötletem jobban feltenni.

38-at tolttem két hete. Egy lányom van,két éves lesz márciusban. Gyerek előtt sportoltam,olvastam,tanultam,mentálisan és fizikailag is rendben voltam. A babára fél évet vártunk, természetes úton fogant. A terhességem borzalmas volt,kórházban is voltam,alig bírtam valamit enni mégis huszonöt kilót hiztam vizesedtem. A szülés kellemetlen emlék,főleg a szülésznők miatt,na meg azóta olyan aranyerem van,hogy folyton fáj. Meg más is..a lányom nem aludt,kolikas volt,majd mindig volt valami,idegrendszeri értetlenség,fogzas,jó istentudja,én kb másfél évig nem aludtam,most meg már nem tudok,de azért hetente többször van valami hogy ne is tudjak. Segítség semmi,nincs nagyszülő. Mindenkitől messze vagyok,okkal. Anyám alkoholista,apámat húsz éve nem láttam,és a férjem szülei is hasonlóak. Kapcsolat nincs velük,jobb is. Épkézláb babysittert nem találtam,de annyi pénz nem is lenne,amennyiszer szükségét érezném. Fáradt vagyok,lestrapalt..sokat tudnék meg a rosszrol.irni,de persze rengeteg jó oldala is van,amit akinek gyereke van,tudja. Most a hiszti korszakban vagyunk. Enni,inni,wcre menni,bármit elintézni csak sok részletben. A nő,aki voltam,kb megszűnt. Egy gondolatot nem tudok végigvinni,mert kb tizenöt másodpercenként van valami.

A szívem viszont tele,és a szívem mélyén meg mindjg két gyerekre vagyok,ahogy az elején is. A férjem sokat dolgozik,amikor itthon van,maximálisan kiveszi a részét,de nekem már kevés. Vannak lopott oraim,de nem érzem elégnek,akkor is csak nyom,hogy mindjárt megint egyedül leszek ra. Szeptembertől bölcsi lenne,én pedig várom,hogy a romokbol ami vagyok talán még tudok ujraeledni. De szorít az idő. Ha akarunk meg egy gyereke tneki kellene állni

Képtelen vagyok rá. A férjem mindig mondja képzeljem el magam hetven évesen,mit bannek meg jobban. Én csak azt tudom,hogy kb bő egy fél éve,de inkább egy,már robotpilóta vagyok,teljesen elfogytam. Nem tudom átgondolni melyik lenne a jobb opció. Olyan mintha azt mondanák most meg kell ennem ezer nutellás palacsintat különben többet életemben nem ehetek. Nem birnek.

Igazából csak jól esett kiírni. Tudom hogy a mi döntésünk kell legyen. Hasonszoruek véleménye,tapasztalata érdekel

Bocsi ha kusza lett. Több napja fogalmaztam,írtam,a mondatokat,mamikor el akartam küldeni a gyerek olyan szerencsésen nyúlt,hogy az egészet kitörölte. Most bezarkoztam a wcbe és a leanortizalt agyammal kb ennyire futotta.

Köszi ha elolvastad,köszi ha írsz.

ma 14:04
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Én is. De én belátom a határokat amit ő nem annyira.
ma 15:14
 12/17 A kérdező kommentje:

Vagy nem tudom már mit látok tisztán meg mit nem a kialvatlan agyammal. Öt órás alvasaim van aki két három részletben. Napközben kiszámíthatatlan hogy mennyit alszik. Meg amúgy is...ne kezdjünk bele a szavak kiforgatasaba mert nincs rá kapacitásom

Ő sokat dolgozik értelemszerűen nem érti és érzi azt át amit én. Nem ő volt terhes nem az ő teste ként tropara,nem ő szoptatott éjjel nappal egy évig. Ha itthon van mindig foglalkozik flvele de kb másfél óra után mondja hogy ez kő kemény,pedig sokszor én is ott vagyok.

Én is két gyerekkel érzem keréknek magunkat de érzem a határaim is

Most pl a szívem és az agyam épp kezdi felmondani mára a szolgálatot.

ma 15:17
 13/17 anonim ***** válasza:
Délután 3, az agyad mondja fel a szolgálatot. Akkor minek a 2.?
ma 15:20
 14/17 A kérdező kommentje:
#13 köszönöm a választ. Nem döntést kértem.
ma 15:22
 15/17 A kérdező kommentje:

De szívem mélyén én is vágyók meg egy gyerekre. De ott van a határon,nem tovább. Ha valamivel fiatalabb lennék nem is zavarna az egész,de nem vagyok. (Ahonnan jöttem az is csoda hogy egyáltalán munkám és családom van,nem valami híd alatt fetrengek delirium tremensben)

A meglévő gyereknek szeretnék jó anyja kenni de mostanában folyamatos lelkidurdalasom van mert úgy érzem,nem vagyok. Elfogytam. Két éve nem alszom,két éve egyre jobban és jobban nem hallom a saját gondolataim,egyre többet kíván belőlem ez az egész.

Nem érzem magam késznek még egy gyerekre és a korom miatt valszeg így is marad. Persze emiatt is lelkifurdalasom van.

ma 15:37
 16/17 anonim ***** válasza:

Szia. Bár én 28 éves vagyok, de szintén 2 éves lesz a fiam márciusban. Átérzem a helyzeted. Szerintem mindenképp várjátok meg a bölcsit, és meglátod, hogy az javít a helyzeten vagy sem. De ha nem lesz jobb a szitu, én nem vállalnék másodikat, csak azért, mert ez volt az álomkép. Be kell látni, hogy nem működne.

De én szorítok, hogy a bölcsi megoldja a helyzetet.

Egyébként ha ez megnyugtat: Ne hibáztasd magad amiért kifogott rajtad ez a helyzet. Több nő is van a környezetemben aki ilyen idős korában vállt anyává, mint te. Kivétel nélkül, az összes anyuka (persze akit én ismerek), ugyanígy érez, mint te. Nehezebben tudják a régi, megszokott életüket, kényelmüket "feladni", a türelmük se olyan már, mint régebben. Hiába küzdöttek évekig (tudom te nem, szerencsére), akkor is felemészti őket a gyerek. Aki fiatalon lesz anyuka, az rugalmasabb, türelmesebb, de ez mind az életkorának köszönhető.

ma 15:37
 17/17 anonim ***** válasza:
Ha a ferjed maximalisan kivenne a reszet, nemcsak tessek-lassek modon, akkor neki is eleg lenne egy.
ma 18:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!