Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Más is érzi,hogy szar anya?...

Más is érzi,hogy szar anya? Bővebben lent

Figyelt kérdés
Kövezzetek meg,van egy másfél évesem és minden vágyam egy kislány volt, mindig is szülő akartam lenni,de van,hogy nem bírom, türelmetlen vagyok, és úgy érzem nem bírom, hiányzik a munka,a felnőtt társaság,hiányzik picit,hogy ne minden gondolatom körülötte forogjon. Tudom,ez az anyaság, de nem gondoltam,hogy ez ilyen kemény meló. A másik dolog az állandó aggódás,mindenen aggódom, mi lesz vele oviban,nagyon nehezen fogad el másokat,volt már hogy deditol haza akart menni vagy a jatszohazbol.... ha csak szúrnak picit arra gondolok nem halhatok meg,gondoskodnom kell róla, mi lenne vele nélkülem, mi lenne ha csak kórházba kerülnék (csak a párom a segítség,de ugye ő dolgozik). Sokszor leszidom szegényt,pedig tudom nem direkt hisztis, utána borzasztó bűntudatom van, de néha olyan nehéz eset tényleg, az altatás egy ördögűzés komolyan. Azt hittem türelmesebb,jobb anya leszek :( csalódtam magamban és úgy érzem jobbat érdemelne ... Kérlek mondjátok,hogy más is van így
febr. 2. 16:38
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Az első gyerekünknél szerintem nagyjából megtaláltam újra önmagam és már nem igazán ostoroztam magam állandóan, amikor becsekkolt a második.

Egyébként azt gondolom, hogy az elsővel is szakemberhez kellett volna már előbb fordulnom, mert sok kimondatlan belső frusztráció hozott batyu, amit le lehetett volna pakolni már akkor. Iszonyat sokszor éreztem úgy ahogy te, sokszor egyébként indokolatlanul reagáltam túl szitukat és éreztem hogy ez nem oké, ez nem én vagyok. Idővel tanultam és megtudtam erőszakolni magamat, hogy úgy viselkedjek vele, ahogy kell és ne úgy, ahogy kikívánkozna. A különbségből adódó feszkót meg levezettem sporttal, énidőzéssel. Na ez két gyereknél már megbukott. Én pszichológushoz fordultam úgy, hogy az első beszélgetésünk arról szólt, hogy tulajdonképpen nem tudom megfogalmazni miért vagyok ott és mit várok, csak szerettem volna megszabadulni egy csomó belső nyomástól és újra levegőt kapni. Jó kis terápia lett belőle... :D A gyerekek olyan gombjaimat nyomogatták, amiket anno én is megkaptam és bennem volt, hogy ez nem oké, de egyszerűen nem tudtam kontrollálni magam. Állandó "önmegerőszakolásnak" éreztem a mindennapjainkat.

Nem vagyok álszent, a mai napig van, hogy kiakadok, de egy csomó belső feszkótól, túlagyalástól megszabadultam már, így sokkal boldogabb tudok lenni, tudom értékelni a mindennapokat, magabiztosabb vagyok és eltudom fogadni magamat a hibáimmal együtt. Nehéz ezt megmagyarázni, de nagyon ritkán cselekszem már olyat, ami miatt utána lelkiismeretfurdalásom kéne hogy legyen és ez a saját belső munkám eredménye. Heti egy-kettő becsúszik, de már nem 2 óránként érzem azt a dacosom mellett, hogy megbuktam. Ez már szerintem az egészséges kategória.

Ezt csak azért rizsáztam ide, mert ha ez teszi ki a napjaid nagyrészét, akkor lehet érdemes lenne segítséget kérned. :)

febr. 3. 09:31
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Én elég korán kezdtem 4 órában dolgozni (1 éves korában), most már 2 éves nagyfiú és 8-16-ig munka, bölcsi.

Mióta dolgozom, mnden nap szinte izgulva várom, hogy találkozzunk végre és legyünk együtt.

Tudom, hogy legjobb lenne 3 éves koráig az anyukája mellett, de csak mi vagyunk ketten, se család, se barátok, se segítség, így a munka volt az én hobbim, énidőm, meg minden egyben. Sokkal kiegyensúlyozottab vagyok és minden másodpercnek örülök amit együtt vagyunk. Előtte olyan volt, mintha egy dobozba lettem volna zárva. Pedig imádom, szeretem.

Egyébként minden nap számot vetek kb én is, mint egy korábbi válaszoló írta. Tegnap nagyon rossz napom volt és kiabálós, türelmetlen voltam, pedig rám nem jellemző. Este szépen elmondtam a kisfiamnak, hogy nagyon sajnálom, hogy ilyen feszült voltam és nem jó dolog a kiabálás, nekem sem szabad. Visszakérdezett, hogy anya, ugye csak az udvaron szabad kiabálni? :D

Majd az én (általában egy órán át vergődő) kisfiam odabújt hozzám (ilyet sem szokott) és 5 perc alatt elaludt. Ezt kicsit úgy értékeltem, hogy bár nagyon rosszul kezeltem a napot, de amúgy elég jó anyukája vagyok.

(Bocs, hogy csöpögős lett, csak engem ez úgy meghatott.)

febr. 3. 13:58
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
4 éves a nagyobb es nyáron megyek vissza dolgozni. 4 es fél ev után úgy várom, mint a megvaltást. Nulla segítsegem van, es rettenetesen elfáradtam. A férjemmel való kapcsolatunk is megsínylette, szeretjük egymást, de nehéz elviselnem, hogy ő csak lelép és kész, én meg ezt nem tehetem meg. Keserű lettem, es sokszor nem bírom türelemmel az egészet. Nagyon kell már, hogy más is legyen az eletemben. Ezt csak az értheti meg, aki járt a cipőnkben. Kitartás!
febr. 3. 14:04
 14/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!! Mi kapcsolatunk is megsínyli, és nagyon bánt de én is így érzek mint te kedves utolsó. Az anyaság nehéz,sok lemondással jár,aki mást állít vagy sok segítséget kap vagy hazudik (vagy szuperanya- amíg nem volt gyerekem meg voltam róla győződve hogy én is az leszek (hát nagyon nem vagyok az), sokat elvesz az emberből,nyilván sokat is ad, de nehéz. Jól akarom csinálni, próbálom jól csinálni, ez a legtöbb amit tehetek. Hogy elég e? Nem tudom...remélem :(

Köszönöm,nagy ölelés mindenkinek, mindenkinek üzenem,akinek keves a segítsége és fáradt és néha kiakad aztán megbánja, nem vagytok egyedül!

febr. 3. 21:53
 15/19 anonim ***** válasza:

Mintha én írtam volna. Teljesen. Kislány,két éves lesz.

Jó olvasni a válaszokat is,mint sorskozözösséget.

#11-es milyen szakemberhez fordultak? Sima pszichológus? Úgy érzem nekem is kellene valaki,mert amit írtál,az teljesen én vagyok. (Ki vigyázott addig a gyerekre,amíg ott voltál? Nekem sajnos nincs segítség,még a férjem is sokszor van oda munka miatt,így nem tudom hogy oldanam meg,de kellene érzem)

febr. 6. 17:13
 16/19 anonim ***** válasza:

15# Nekem a szülésélmény feldolgozással is voltak problémáim, így egy perinatális tanácsadónál kezdtem, nekem már az is sokat segített. Vele nem csak a szülést kereteztük át, hanem az első babás időszak nehéz megéléseit is validáltuk gyakorlatilag és már az is jól esett, hogy szakember szájából hallom, hogy abszolút okés ilyeneket érezni, nincs velem semmi gond.

Utána a pszichológus már később jött be. Sima, nem volt semmilyen különösebb szakterülete az anyaság, szerintem bem is lényeg mi váltja ki az emberből a változást, rossz érzéseket, van és kész. :) 2 hetente egy-egy órát sikerült megoldani. Vagy a férjem vigyázott addig a gyerkőcre, vagy bébiszitter. Csomószor kértem, hogy legyen inkább online, ne személyes, de egyébként vihettem is volna gyereket, csak én úgy voltam vele, hogyha már kifizetek ezért egy vagyont, akkor jobb, ha tudok magamra koncentrálni 100%-ban, szóval megoldottuk. Gondolkozom rajta most is, hogy újra kezdem.

tegnapelőtt 07:15
 17/19 anonim ***** válasza:
#16 köszi szépen a választ! Ha esetleg Kecskemét vagy környéki vagy,megirnad a perinatalis tanácsadó és a pszichológus nevét,akár privatban is?
tegnapelőtt 10:20
 18/19 anonim ***** válasza:
Ja igen,és még egy,online nem lehetett? Nem tudom úgy mennyire hatékony egyébként,a szemkontaktus hiánya miatt.
tegnapelőtt 10:22
 19/19 anonim ***** válasza:
Sajnos nem azon a környéken élek, de biztosan van ott is, vagy ha nyitott vagy online-ra, én jó szívvel ajánlom a BPK csapatát. Úgy emlékszem talán úgy is vállalnak.
tegnapelőtt 10:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!