Szerintetek van értelme elbeszélgetnem a sógornőmmel, mint anya az anyával?
Testvéreméknél a három gyerkőc közül a legnagyobb beteg, sokat vannak kórházban, ráadásul mindent is elkap mindenhonnan. Az anyukája vele van, a tesóm meg 3 állásban dolgozik, hogy legyen pénzük.
A kicsik pedig egyre jobban megsínylik ezt az egészet. Próbálunk segíteni amiben csak tudunk, de nagyon nem jó felé mennek a dolgok. A kicsiket az anyjuk le se ... A testvérem próbál velük foglalkozni, de ideje nincs rá, a feleségével meg hiába beszélt, csak a magáét fújja, hogy a nagynak most teljes emberre van szüksége. Ez igaz is, de a kicsiknek is szükségük lenne rá. Arra gondoltam, hogy felhívom, hogy beszélgethessünk egy kicsit, de félek, hogy semmi értelme nem lenne vagy esetleg még rontanék is a dolgon. Szerintetek?
Ez egy borzasztoan nehez helyzet mindenkinek. Biztos vagyok benne, hogy akarna o a tobbiekkel is foglalkozni, de egyszeruen fizikailag keptelen ra. Vagy talan lelkileg, mert annyi mentalis teher van rajta a beteg gyerek miatt, hogy mar energiaja nem marad masra.
Ne igy beszelj vele, hogy meg te is belerugsz kettot es szamonkered, hanem inkabb ajanld fel a segitseged.
Ha tenyleg segiteni akarsz. Atmesz es foglalkozol te a nagyobb gyerekkel, addig meg o el tud menni a kicsikkel valahova vagy mittudomen.
Nyilvan ez csak tuzoltas, egy-egy alkalom nem potolja a kiesett idot, es nem is a te dolgod megoldani az o problemajukat, de en ezt tennem, ha mindenki nyitott ra.
4
Nyilván arról, hogy a kicsikkel foglalkozzon többet a nagy helyett
Én nem szólnék bele. Nem az én életem, nem az én gyerekeim.
Viszont a segítségemet felajánlanám, akármiben, amiben tudok.
Honnan veszed a bátorságot, hogy bírálj egy állandósult krízishelyzetben lévő szülőt? Meg akkor sem ugatunk bele a mások családi életébe, ha nincs semmilyen krízis, te meg pont egy ilyen baromi nehéz helyzetben lévő szülőbe kötnél bele?
Ha aggódsz értük, segíts nekik, ne elbeszélgess vele "mint anya az anyával". Az agyam eldobom ezen a kifejezésen is...
Jézusom...
Nem beszélgetni kell az anyukával, hanem levenni a válláról egy kis terhet!
Pl.: Ajánld fel neki, hogy vigyázol a beteg gyerekre, amíg ő csinál valami programot a 2 kicsivel. Először csak otthon legyetek, hogy lássa az anyuka, minden rendben a nagyobbik gyerekkel. Nyílván aggódik érte, nem meri magára hagyni vagy másra bízni. Ezért fokozatosan kell segíteni az anyukának, hogy megtanuljon elszakadni a beteg gyerkőctöl.
Tesódnak meg nem kell 3 állásban dolgoznia. Ha tartósan beteg egy gyerek (több hónapig vagy évig), ami ráadásul kórházi kezelést igényel, pl.: daganatos vagy más súlyos betegsége van, akkor igényelhető utána a GYOD! Ez kb nettó 260.000 ft/hó. Ezen kívül járhat még emelt összegű családi pótlék és GYES 10 éves korig (betegség függő, hogy jogosultak e rá).
Továbbá meg kell keresni a helyi önkormányzat szociális osztályát és ott is segíteni fognak! Ilyen esetben még időszakos gyermekfelügyeletet is biztosítanak a családsegítő által. Pl.: kimegy valaki vigyázni a gyerekekre, amíg a szülő bevásárol vagy intézi az ügyeit.
Helyi facebookos babás-mamás eladó csoportokba is érdemes belépni, mert sokszor adományoznak a szülők ingyen játékokat, ruhákat rászoruló családok részére.
Szóval nem bántani kellene az anyukát, hanem mellé állni és segíteni! Nem okoskodással, hanem konkrét fizikai segítséggel!!!
A "próbálunk segíteni ahogy tudunk",ezek szerint még mindig kevés,ha az apukának 3 helyen kell dolgozni,egy ilyen nehéz helyzetbe.Igazából akkor segítenél a legtöbbet, ha az apukáról vennél le terheket.Bár konkrét részletek nélkül nehéz erre válaszolni.Az sem derült ki,hogy "csak" krónikus,de kezelhető beteg a gyerkőc, vagy pl rákos,és meghalhat,vagy élethosszig tartó fogyatékossága van, vagy megsérült, de rehabilitálható.
De mindentől függetlenül,neked az apukát kell tehermentesíteni,és támogatni(és nem telebeszélni a fejét)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!