Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Test változása gyerekvállalás...

Test változása gyerekvállalás közben/után - kinek mi a tapasztalata?

Figyelt kérdés

Most vágtunk bele a papaprojektbe (milyen szépen hangzó eufemizmus arra, ami valóban történik, nem?), és bár ez nem kardinális téma, de nem is lényegtelen.

Egész életemben egy alacsony, súlyproblémákkal küszködő lány voltam, nem túl jó genetika, tipikus bögyös-faros, de végre sikerült elérnem egy csinos, karcsú, szexi formát, kerek csípővel és fenékkel, lapos hassal és keskeny derékkal, végre nem utálom azt, amit a tükörben látok. Természetes hát, gondolom, hogy azért nyomaszt, hogy mi lesz azután, hogy sikerül a baba, akire egyébként nagyon vágyunk.

Nem vagyok különösebben hiú, de nem szeretném elveszteni ezt a jó kapcsolatot a saját testemmel, és nem tudom, mire számíthatok. Nem attól félek, hogy nem tudok lefogyni, hanem attól, hogy maga a testem fog megváltozni.

A természetes szülés nálam nem jöhet szóba egyébként, de van sebem, amivel meg vagyok békélve.

Kinek mi a tapasztalata ezzel a témával kapcsolatban?

febr. 1. 17:01
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Mindig husis voltam, de jól eloszlott rajtam, volt valami alakom. Terhesség alatt odafigyeltem, cukor terhelés miatt diétáztam, viszont brutálisan vizesedtem, így 20 kilóval zártam. 2 hét alatt 18 kiló lement, 2 kg maradt rajtam. Így 163 centihez 70 kiló vagyok. Számokban jól hangzik, hisz csak 2 kg, de teljesen alaktalan lettem. Olyan vagyok mint egy hordó, iszonyat vastag karokkal.

Próbálok odafigyelni az étkezésre, sokaz

febr. 1. 19:41
 12/20 anonim ***** válasza:

Véletlen elküldtem. Szóval sokat sétálunk, de nem mozdul. Szoptatás miatt még nem tudtam drasztikusabb diétába fogni, de 3 hónap múlva abba hagyom( akkor lesz 1 éves).

De ez genetika is. Anyu például mindig vékonyka volt, ő szülés után 1 hónappal 45 kiló volt, hiába evett(és eszik azóta is).

Majd alakul valahogy, de lehet hogy szerencsés leszel és semmi nem marad rajtad. Ezen kár előre izgulni.

febr. 1. 19:46
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Lehet van abban vmi amit a 8-as írt. Unokatesóm magas vékony nő és 2 gyerek után most ugyanolyan vékony. Sztem ez azert is lehet, mert eleve a hasa is kicsi volt, gondolom mert volt bőven így is helye a gyereknek.
febr. 1. 20:05
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

En vekony alkat voltam szules elott, terhesen viszonylag sokat felszedtem, mert fegyelmezetlenul zabaltam. Ket eves volt a lanyom, mire sikerult az eredeti sulyomra visszaallni mozgassal es odafigyelessel, ezzel mar nincs gond.

Ami viszont zavaroan megmaradt, hogy a bal mellem sokkal nagyobb lett, mint a masik...latvanyosan asszimetrikus az osszkep furdoruhaban, melltartot is nehezen talalok. Ami meg negativum, hogy a mensim is hosszabb es kicsit fajdalmasabb lett, ez mondjuk kivulrol legalabb nem latszik.

febr. 1. 21:07
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Én szerencsés voltam ilyen szempontból. Alapból 158 centihez kb. 55 kiló szoktam lenni, egyedül a hasam nem volt sose olyan lapos, mint szerettem volna. Sportolni nem sportoltam semmit pár éve. A terhesség alatt tíz kilót híztam, igaz nagyon odafigyeltem az evésre, soha olyan rendszeresen, kiegyensúlyozottan, egészségesen nem ettem, mint akkor. A nyolcadik hónapig nem volt nagy hasam, szemből nézve senki meg nem mondta volna, hogy terhes vagyok. De nyilván ez szerencse nagyrészt. Ahogy az is, hogy nem lettek striáim, stb, igazából semmi komoly változás. Három hónapja szültem, kb 3-4 kiló maradt a hasamon főleg, amit szeretnék majd leadni még. Mellek talán picit megereszkedtek, de mivel kicsik, így nem feltűnő.

Sebek. Hát van pár elég csúnya varratom, igazából azokat is megtanultam elfogadni, a császárhegem a legszebb közülük, nagyon szép munkát végzett az orvos. Meg azért azt jól el is lehet takarni, meg érzelmileg is más szerintem, hogy a gyereked miatt van.

Gondolom, mint minden, a testünk változása is nagyrészt genetika és szerencse kérdése, nem igazán lehet megjósolni, nálad hogy lesz. Mindenesetre a mozgás, ha engedélyezett, meg a normális étkezés számíthat.

febr. 1. 21:51
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

én 50 kg voltam az első gyerek elött és bármit ehetem nem hiztam ,

az első gyerek után szėllesebb lett csipöm ,melleim sem maradtak szépek és bár nem maradt sok rajtam 2-3 kg de nem ment le

és mår nem ehetem bármit meg mert hiztam tölle, aztán második gyerek 1,5 mulva, és 3 gyerek 34 évesen végül 8 év alatt 8kg marat rajtam amitöl nem tudtam megszabadulni sehogy .

ėn nem maradtam ugyan olyan karcsu vékony mint gyerek elött voltam .

ezt el kelett fogadnom .

barátnöm meg 2 gyerek melett is szuper karcsu maradt bármit evett is .

febr. 2. 07:31
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Terhesség alatt és szülés után nem volt rajtam semmi plusz, (kivéve a gyerek). Mikor már a gyerek ellátására kellett fókuszálnom, - hasfájás, letehetetlen, sírós, többemberes baba- akkor nagyon lassan elkezdett rám rakódni, mivel az addigi egészséges életmódom helyett nulla mozgás, minél gyorsabban megehető ételekre váltottam. Ki is alakultak hiánybetegségek, mert müzli szeleteken éltem sokáig.

Volt amikor tudtam picit mozogni éjjel, de akkor pihenni nem tudtam. Egyszerűen nem tudtam minden fronton teljesíteni egyszerre.

Valahol 1 éves kora után tetőzött a súlyom. Még van rajtam kb. 5 kg, de nem vagyok kövér, csak a hasamon, úszógumimon látszik ruha nélkül.

Ami még nem tetszik, hogy a felkarom nagyon megerősödött, korábban szándékosan nem edzettem rá, mert amúgy sem túl ideálisan nőies alkatom van (magasabb vagyok,széles vállam van, széles csípőm) és a felkarom gyorsan izmosodik, az alkarom meg vékony. Hát most a sok cipelés emeléstől nagyon vastag lett, pólót nem is akarok felvenni.

Nyárig ha nem sikerül fogynom, akkor marad a réteges öltözködés.

Szerintem ezt leszámítva nem nézek ki rosszul, csak pár kg-t kéne leadnom. Ha nem lenne a gyerek, röhögve leadnám 2 hónap alatt. De így kihívás hogy mikor tudok rá időt szakítani, mitől vegyem el, hogy legyen is energiám pont akkor, amikor a lehetőség adódik. Éjjel szoktam egyébként vagy hétvégén ebéd utáni alvásidőben tudok, de akkor tele a hasam nyilván.

febr. 2. 09:18
 18/20 anonim ***** válasza:
83%

174 centivel, 55 kilóval estem teherbe. Szülni 72kgmal mentem. Természetes szülés volt, belső külső varrassal. Szülés után nyilván az ülés ment nehezebben és azzal elkinlodtam kb 2 hónapig, de haza már a sima farmeromban mentem. 2 hét után lelapult a hasam és végre nagy cickoim lettek🤣 3 évig szoptattam, szülés után voltam 57 kg, egy év múlva már 53 és már 5 éves a fiú, de nem tudok hizni, bár nem is eszek sokat.

Megint kicsi a mellem és azon kívül hogy olyan mintha mindig faznek, semmi baja. Derekam vékony maradt, csípőm keskeny. Nincs striam. Hasizmomnak se volt baja. 3 hónapra szulesre megjott a menstruációm is.

febr. 2. 13:23
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Én 165 magas vagyok, 64 kilogrammal lettem terhes (pont jó alkalom volt). 72 kilóval mentem szülni, mikor haza jöttem akkor voltam 66 kilógramm. Nem diétáztam meg semmi, viszont szerintem a szoptatastol mar egy ideje (2-3 hónapja) 57 kilóra fogytam. Pedig én is inkább hizasra hajlamosabb voltam.

Igazából én annyit vettem észre hogy szélesebb lett a csípőm szülés után egy kicsivel. Jó nyilván mivel szoptatok még mindig (11 hós a lányom) így a mellem is kicsit megváltozott de az nem zavar.

febr. 2. 22:32
 20/20 anonim ***** válasza:

Én 175 centi és 55 kiló voltam terhesség előtt, hihetetlenül vékony. Pálcika làbak, pálcika kezek, bármit ehettem nem híztam.

Na de terhesség alatt... 20. héttől heti egy kiló fixen. 80 kilóval mentem szülni, ebből 4,5 kiló volt a baba. Eskü nem zabáltam, jártam kismama jógára, nem voltam gdm-es, "csak" a genetikánk ilyen, az én családomban és a férjem családjában is mindenki nagy baba volt, a férjem családja kimondott égimeszelő.

Egy héttel szülés után már csak 69 kiló voltam, de ez nem mozdult azóta sem. Már elmúlt egy éves a kisfiam, a mérleg nem mutatja, de az alakom azért alakult. Hasam az visszament és hiába van rajtam több,mint 10 kiló plusz szülés előtthöz képest, aki nem ismert korábban az nem mondja meg. Valahogy eloszlik a testemen, nem az van, hogy lett egy hatalmas seggem ami messziről virít, egyáltalán nem nézek ki "kövérnek".

A hasamon a bőr, na az kataszrófális. 12. héttől 3 féle krémmel kentem (Vichy, dm-es és biooil), de hiába, a 38. héten kirepedt. A köldököm körül sugárirányba. A hasamon most egy rakás ráncos,püttyedt bőr van, az alakformáló bugyi alap ha csinosabb ruhát szeretnék felvenni, a bikini meg szép emlék, soha többet nem fogom tudni hordani.

A mellem nagyobb, de löttyedt. Éjszaka is melltartót hordok, mert nem bírom elviselni, ahogy a mellem alatt a bőröm összeér. A szülés előtti melltartóim kicsik, pedig már 2 hónapja nem szoptatok. (75C-ből 80D lett).

Ritka az, akinek olyan genetikája van, hogy megússza a dolgot. Tapasztalatom szerint az alacsony, vékony, kis mellű, sportos nőknek van rá esélye, főleg ha 37-38. héten megszületik a baba.

febr. 5. 15:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!