Szerintetek is csúnyák ezek a nevek? 22/l
Lány név: Kincső,Zselyke,Nikolina,Katerina,Léda,Adél,Berta,Karolina,Dalma,
Janka,Helga, Hédi,
Fiú név:Csongor,Levente,Máté,Soma,
Zoárd

Arról, hogy hogy hívnak egy gyereket, nem tehet a gyerek, és tényleg nem szép ezért gúnyolni.
De a felnőtteknek, szülőknek lehetne annyi esze, hogy némileg tudatosan ad nevet a gyerekének, hiszen azt egész életében viselni fogja, sokszor előbb fognak találkozni az emberek a nevével, mint vele, és ki is alakul egy első benyomás. Ami igen, lehet akár negatív is, ha furcsa, röhejes vagy beszélő neve van. Mert azt, hogy milyen benyomást fog kelteni a név, azt a hangzása, a jelentése, a vezetéknévvel összecsengése és az asszociációs lehetőségek egyaránt alakítják. Sok szülő szeretne különleges nevet adni a gyerekének, de ez kellő tudatosság híján rosszul is elsülhet. Ezért sem rossz szerintem, hogy van lehetőség pl itt felmérni, hogy milyen az emberek benyomása egy névvel kapcsolatban, hogy a nagyon negatívan megítélt neveket ki lehessen küszöbölni, inkább itt fikázzák a neveket, mint hogy egy kisgyereknek élesben kelljen megküzdenie az előítéletekkel, amiket a neve kelt.

Az én fiam Soma, szóval szerintem az a legszebb! :D De egyébként a fiúnevekből egyedül a Zoárdot* nem adnám, a többi szerintem szép, benne is voltak az utolsó körös neveink között.
A lányneve közül ezek nem tetszenek.
Kincső, Zselyke, Nikolina, Katerina, Berta, Karolina, Janka, Helga, Hédi, szóval csak a Léda, Adél, Dalma tetszik (de ha lány lett volna a miénk akkor nem ezek közül választottam volna, sőt, utolsó körösnek sem futottak volna be).
*Nagy Zoárd, a Lépkedő Fenyőfa - megvan? :-D

#27. Köszi! Nagyon érdekes, sose hallottam még. Ilyen nevű gyereket sem ismerek, pedig nevelési intézményben dolgozom.
#24.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!