Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek is csúnyák ezek a...

Szerintetek is csúnyák ezek a nevek? 22/l

Figyelt kérdés

Lány név: Kincső,Zselyke,Nikolina,Katerina,Léda,Adél,Berta,Karolina,Dalma,

Janka,Helga, Hédi,

Fiú név:Csongor,Levente,Máté,Soma,

Zoárd

febr. 1. 08:25
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
29%
Az én lányom pl. Csengike, és az évfolyamában rajta kívül még 3-an, a felsorolt "ezerszer szebbek" közül meg valahogy egy sincs, de még az egész iskolában sem jut eszembe példa rájuk 😅 Felnőtt emberek gyúnyolodnak neveken, mint csengőcske, meg a fentebb agyonkritizált Zselyke, mit várjunk hát a gyerekeiktől!?
febr. 1. 18:22
 32/43 anonim ***** válasza:
48%

Arról, hogy hogy hívnak egy gyereket, nem tehet a gyerek, és tényleg nem szép ezért gúnyolni.

De a felnőtteknek, szülőknek lehetne annyi esze, hogy némileg tudatosan ad nevet a gyerekének, hiszen azt egész életében viselni fogja, sokszor előbb fognak találkozni az emberek a nevével, mint vele, és ki is alakul egy első benyomás. Ami igen, lehet akár negatív is, ha furcsa, röhejes vagy beszélő neve van. Mert azt, hogy milyen benyomást fog kelteni a név, azt a hangzása, a jelentése, a vezetéknévvel összecsengése és az asszociációs lehetőségek egyaránt alakítják. Sok szülő szeretne különleges nevet adni a gyerekének, de ez kellő tudatosság híján rosszul is elsülhet. Ezért sem rossz szerintem, hogy van lehetőség pl itt felmérni, hogy milyen az emberek benyomása egy névvel kapcsolatban, hogy a nagyon negatívan megítélt neveket ki lehessen küszöbölni, inkább itt fikázzák a neveket, mint hogy egy kisgyereknek élesben kelljen megküzdenie az előítéletekkel, amiket a neve kelt.

febr. 1. 19:46
 33/43 anonim ***** válasza:
67%
32-es, nyilván egyetértek a tudatos névválasztásban. Viszont, mint ahogy itt is olvashattad, valaki elhányja magát pl a Zselyke névtől, másnak tetszik. Ami az egyik embernek csúfolni való, lenézi, kineveti, az a másiknak a legszebb név a vilagon. Mindent és mindenkit lehet csúfolni, lehet másra asszociálni. Bárhol ,,felméred" az adott nevet mindig lesz valaki aki ki tudja röhögni, talál benne kifogást. Természetesen nem a végletegre gondolok (pl Víz Elek) de sosem az emberek véleménye alapján kell nevet választani.
febr. 1. 21:21
 34/43 anonim ***** válasza:
0%
33# Én pont a túlzásokról beszéltem, nem egy random Zselykéről, ami valakinek tetszik, valakinek nem, ez tényleg így van a legtöbb névvel. Olyan választásokról, amelyekre az emberek többsége felrántja a szemöldökét. Sajnos sok szülő nem elég tudatos, nem a gyereke érdekét nézve választ nevet, hanem az a fontos, hogy különleges legyen vagy ugyanúgy hívják, mint Gipsz Jakab celeb gyerekét vagy mint a kedvenc hősét az ötezer részes török sorozatból, és nem gondol bele, hogy az abban a pillanatban gyönyörű nevet egy ember élete végéig, de legalább 18 éves koráig viselni fogja és együtt kell élnie vele.
febr. 1. 22:57
 35/43 anonim ***** válasza:

Az én fiam Soma, szóval szerintem az a legszebb! :D De egyébként a fiúnevekből egyedül a Zoárdot* nem adnám, a többi szerintem szép, benne is voltak az utolsó körös neveink között.

A lányneve közül ezek nem tetszenek.

Kincső, Zselyke, Nikolina, Katerina, Berta, Karolina, Janka, Helga, Hédi, szóval csak a Léda, Adél, Dalma tetszik (de ha lány lett volna a miénk akkor nem ezek közül választottam volna, sőt, utolsó körösnek sem futottak volna be).

*Nagy Zoárd, a Lépkedő Fenyőfa - megvan? :-D

febr. 2. 00:26
 36/43 anonim ***** válasza:

#27. Köszi! Nagyon érdekes, sose hallottam még. Ilyen nevű gyereket sem ismerek, pedig nevelési intézményben dolgozom.

#24.

febr. 2. 00:44
 37/43 anonim ***** válasza:
31, nálunk az oviban meg pont van Mária, Zsuzsanna, Éva, Zsigmond, Katalin, Ottó, János, Rozália is.
febr. 2. 06:34
 38/43 anonim ***** válasza:
#32és, ne haragudj, de a felsorolt nevek, pl.a Csenge vagy a Zselyke, épp nem a csúfolni "való" vagy röhejes kategória, a suliban pl. mégcsak nem is becézgetik őket, sem a gyerekek sem a tanárok ... Ne vegyük már egy lapra Eperkékkel meg Rosalindákkal, meg a török sorozatokból átvett Zeynepekkel, amikkel tényleg problémája lehet a gyereknek nagyobb korában, ha mondjuk egy komolyabb, pl. orvosi vagy hivatali pozícióban fog dolgozni
febr. 2. 09:50
 39/43 anonim ***** válasza:
38# Ne haragudj, de honnan szoptad, hogy szerintem a Zselyke vagy a Csenge röhejes, pláne csúfolnivaló? Általánosságban írtam a névadás felelősségéről. Szöveget értelmezni tudni kellene mielőtt beszólsz valakinek úgy, hogy belemagyarázol valamit valakinek a szavaiban, ami nincs is benne. Egy konkrét nevet sem említettem, ráadásul kiemelten, hogy nem szép dolog valakinek a nevével csúfolódni, hiszen nem tehet róla, hogy hívják. A szülőknek van persze felelőssége, hiszen igenis vannak szélsőséges nevek, amelyeket az emberek 99%-a furcsáll. A szülők az ilyenektől jobb, ha megkímélik a gyereküket. Pont arra irányult a válaszom, hogy tök jó, hogyha valaki megkérdezi az emberek véleményét, mint pl a kérdező, mert akkor nemcsak a saját szemszögéből látja, hanem más emberek szemével is, és ha pl egy névre csak negatív vélemények jönnek, mint pl itt a Nikolinára és a Zoárdra(én is ezekre gondoltam, egyébként, hogy inkább ne), akkor jobb, ha elgondolkozik rajta, hogy adja-e, akkor is, ha neki nagyon tetszik. 32 voltam.
febr. 2. 11:24
 40/43 anonim ***** válasza:
0%
Különleges lánynév a Nara, fiúban : Miron
febr. 3. 10:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!