Szerintetek is csúnyák ezek a nevek? 22/l
Lány név: Kincső,Zselyke,Nikolina,Katerina,Léda,Adél,Berta,Karolina,Dalma,
Janka,Helga, Hédi,
Fiú név:Csongor,Levente,Máté,Soma,
Zoárd

Nekem csak fiaim vannak, de ha lány lett volna, Katerina lett volna, nekem nagyon tetszik.
Ízlésről vitatkozni szerintem felesleges. Semmit nem tudsz mondani, amitől én ne találnám szépnek ezt a nevet. Értem, hogy neked nem tetszik, meg sokaknak sem, de attól szerintem még szép és ezt választanám.

Nekem sem tetszenek. A Kincsőben zavar az az ő a végén. A Zselykéről mindig egy csokor petrezselyem jut eszembe, illetve olyan becézés-jellege van a -ke miatt. Mintha a suó töve Zsely lenne, úgy meg nem tudom hova tenni. Az összes fűszernév egyébként taccsra vág, a Bors, Fahéj és társai (jó, hogy nem Kurkuma, Édeskömény, Szegfűszeg).
A Nikolina helyett jobb csak simán a Nikol, az menő és lehet Nikinek hívni, a végére már nem kell semmi.
A Karolina számomra mindig valami bigott, vallási fanatikus hátteret sejtet, vagy nagyon konzervatív, begyöpösödött szülőket. Hasonló még a Jozefina, Skolasztika.
A Csongorról a Csongor ès Tünde jut eszembe, akkor már inkább Zsombor. A Zoárd fertelmes, benga nagy szőrös, alkoholista állatnak képzelem.
Amit én utálok, az a Csenge és a Csengele. Mint egy csengő, ami csilingel, mint a 100 éves falusi kendős néni ahol félreveri a harangot a düledező kápolnában.

#11. A Helka milyen név? Vagy leírtad?
Nekem ezek közül a lány nevek közül a Katerina nagyon tetszik, bár a mi vezeték nevünkhöz nem illene. (Szerintem az is sokat számít.)
A fiú nevek közül a Soma tetszik.

Ezek nem is annyira csúnyák. Mondjuk a Nikolina nem tetszik, a Zselyke meg elég felkapott lett az utóbbi években, és sokak rondának tartják.
A Csongor kifejtett tetszik, a kisfiamnak is ez a neve. A Levente is elég tucat név lett.

Számomra a Zselyke, Berta és a Zoárd nagyon csúnya. A Kincső, Janka és a Csongor sem igazán tetszik.
A Katerina, Dalma és a Hédi kimondottan tetszenek.

Fiúnevek: Levente, Máté, Soma tömegnevek, a másik kettő pedig: Zoárd furcsa és negatív jelentésű, a Csongor miatt pedig lehet, hogy szivatni fogják, amikor a Csongor és Tündét tanulják. A Máté és a Soma amúgy nem rossz, annak ellenére, hogy gyakori.
Lánynevek közül a Zselyke, Dalma és Kincső tömegnevek. A többi nem gáz, kivéve a Nikolinát, az borzalmas! Mint egy nikotintapasz márkaneve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!