Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem tudom mitévő legyek,...

Nem tudom mitévő legyek, megtartsam-e vagy sem?

Figyelt kérdés

Nem szeretnék ítélkezést, mivel ígyis éjjel és nappal csak ezen gondolkozom, s lassan felemészt.

Van egy 4 éves kislányom, akit 3.5 éve nevelek egyedül, szinte segítség nélkül (az én nagyszüleim segítenek amennyit az erejük megenged még), viszont az apjától nem váltam el, csak nemrég adtam be a valópert, de még nincs sok fejlemény. Megjegyzem, 3.5 éve nem is élünk együtt. Ő külföldön tartózkodik. A gyerek szerintem annyira nem érdekli, inkább az, hogy velem mi van, az én magánéletemben.

Van egy fél éves kapcsolatom. Nagyon jól kijövünk, stb, de nekem ez még túl frissnek tűnik ahhoz, hogy elkötelezzem magam, pl házasság vagy gyerek. Kiderült, hogy terhes vagyok. Örülök is és nem is. Fogalmam sincs hogyan tovább. A kislányomnak nem tenne rosszat egy kistestvér, mivel egyke és barátaink sincsenek egyáltalán, sehova nem járunk, csak itthon ülünk, illetve ő óvodában, én pedig munkában. A párom biztat, hogy semmi gond, meg hogy van miből felnevelni (amit el is hiszek, nem feltétlenül az anyagi oldala miatt aggódok). A családom sem tudom hogy fogadná a hírt, valószínűleg negatívan, mivel nekik nyilván nem számoltam be még erről a kapcsolatról, és nem tudom mennyire támogatnának.

Csak remélem valaki volt már ilyesmi helyzetben vagy tud valami tanáccsal ellátni, mert én nem tudom kihez forduljak, nincsenek barátaim, nincs senkim. Én évek óta úgy érzem túlélek csak, hogy el tudjam tartani magunkat ketten s a lakást, költségeket is megoldani. Ötletem sincs, hogyan tovább. Nem tudom, hogy ha vállalnám a gyereket, vajon minden rendben lenne később is, vagy mi van ha ugyanúgy zátonyra fut a kapcsolat, akkor maradok 2 gyerekkel egyedül vagy ugyanúgy a kislányommal, mivel el tudom képzelni, hogy a jelenlegi párom magához venné a gyereket, ő mindig is nagyon szeretett volna. Megjegyzem, védekeztünk, nem volt tervezett terhesség ez.

tegnap 08:57
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
78%

Persze a vegere oda kellett biggyeszteni a vedekeztunket - mint minden nem kivant terhes itt a Gyakorin, vedekezett... 🤦🏻‍♀️🙄

Tok mindegy ezzel magadnak hazudsz csak, minket total nem izgat.

tegnap 11:45
 22/35 anonim ***** válasza:
100%

Hát csak akkor vállalnám be, ha egyedül is el tudnám tartani. De minimálbérből nem tudnám. Csak a tápszer (ha véletlenül szükség lenne rá) meg a pelenka hatalmas kiadás. És ez még csak a baba. Akkor ott vannak a gyógyszerek az alapcuccok. És csed meg a gyed mindig kevesebb mint a fizud.

Ezenkívül férjed is jó ember volt mielőtt lett gyerek mégis megváltozott. Simán lehet ez a mostani pároddal is. Úgyhogy így ilyen körülmények között nem vállalnám be.

tegnap 11:46
 23/35 anonim ***** válasza:
88%

Egy valasi hercehurca tobb honapig tart, plane ha az exed kulfoldon el. Ahhoz Mo.-ra kell mennie, es ha nem akar csak par ev mulva ? Akkor nem tudsz elvalni, a gyerek az o neven lesz. Ezt csak arra irtam, hogy 100 % elvaltok addig, hat nagyon nem ... max ha mar el vannak inditva a papirok, es megvan a ficko mikor megy Mo.ra alairni a papirokat.

En is kulfoldon elek, az egyik magyar baratnom most valik, mivel Mo.-n volt a hazassagkotes ( 40 eve), ott kellett intezni, most lett hivatalos, ket evbe tellett.

Mas. Ha a mostani fickod szeret, akkor veled marad majd az abortusz ellenere is.

Ha nem, akkor nem is szeretett.

Hany eves vagy ? azert az sem mindegy. Ha 35 folott akkor mar lehet nem ferne bele tobb terhesseg kesobb.

tegnap 11:53
 24/35 A kérdező kommentje:
21-es, gondolom ha fogamzásgátló tablettát szedtem, akkor az annak számít
tegnap 12:41
 25/35 A kérdező kommentje:
23-as, el vannak indítva a papírok, és ha a második tárgyaláson sem jelenik meg, akkor nélküle is kimondják a válást, mert ezek szerint nem érdekli őt, ezt mondták
tegnap 12:43
 26/35 anonim ***** válasza:
26%
Védekezni luxus ?
tegnap 16:01
 27/35 anonim ***** válasza:
50%

Ha az ember jól szedi a fogamzásgátlót, akkor nem lesz terhes. Ha kimarad itt-ott egy szem....

Nem tartanám meg.

tegnap 20:35
 28/35 anonim ***** válasza:
75%

Kizárt, hogy egy hathónapos kapcsolatba gyereket vállaljak. Még ha milliomos lennék, akkor, esetleg, tudva, hogy vszeg egyedül nevelem majd.

Te nem vagy milliomos, ráadásul van egy gyereked.

tegnap 21:12
 29/35 anonim ***** válasza:
40%

Ha normálisan védekeztél volna, nem lenne most a magzat. Szóval láthatod, mennyire sikerült jól szedni a gyógyszert.

Több, mint tízéve élek nemi életet, egyszer nem lettem "védekezés mellett" terhes :D

tegnap 21:15
 30/35 anonim ***** válasza:
100%

Mivel még nem vagy elválva, de már terhes vagy, így a születendő gyermeked apja hivatalosan a férjed lesz. Családjogi tv 35§ 1 érthetően le van írva. Valóban megoldás az lehetne, hogy elválsz sos és összházasodsz a mostanival sos, akkor ő lenne hivatalosan is a gyerek apja. Ha ez nem történik meg, akkor a szülés után lehet indítani pert az apaság vélelme érdekében, ahol a férjed "lemond", a gyerek apja meg elismeri.

A kérdésről a véleményem azonban az, hogy én biztosan nem tartanám meg a gyereket ebbe a bizonytalanságba.

ma 09:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!