Teherbe estem, és nem tudom megtartsam-e a babát. Nem korai az anyaság 20 évesen?
Nem a 20 év a korai, biológiailag most vagy a legjobb korban a gyermekszüléshez, jó eséllyel erős, egészséges gyermek lesz, most tudod magad a legjobban reprodukálni.
Az itt a kérdés ilyenkor, hogy a párod mennyire tart ki melletted, mennyire tudjátok eltartani önmagatokat, a költségvetés elbír e egy gyermeket.
Minél korábban leszel most terhes, annál kisebb lesz közted és gyermeked között a generációs különbség, könnyebben megérted majd a problémáit, jobban azonosulsz vele. Rohanó világban élünk, egy 35 éves anyuka közelít az 50-hez, mikor a gyereke kamaszodni kezd, sokkal nehezebb megérteni és kezelni a problémáit.
Én korainak érezném most is. 22 éves vagyok, 2 éve együtt élek a párommal, még egyetemre járok, ő dolgozik. Nem lennék még kész az anyaságra.
1 év múlva már nem gondolkoznék a dolgon, de most még nagyon sokat törném rajta a fejem.
Nem elég az információ.
A pároddal nem rég óta vagytok együtt, ez még amolyan tiniszerelem lehet, erre nem alapoznék (= nem számítanék rá, hogy hosszútávon marad. A kezdetben még lehet, hogy ott lesz, de később borítékolható, hogy lelép).
Inkább azt venném figyelembe, hogy:
- van-e saját lakhatás
- van-e kereseted, kapnál-e gyedet
- visszavenne-e a munkahelyed szülés után
- a barátoddal való szakítás esetén is eltudnád-e tartani a kicsit, illetve lenne.-e hova menned ideiglenesen (pl. szülők?)
Tehát ha 20 éves vagy, de mondjuk 18 éves korod óta dolgozol mert szakmai végzettséged van, megfelelő a kereseted, van külön megélhetésed, lakhatásod, akkor megtartanám. De ugyanígy 20 évesen, ha otthon élsz, még tanulsz, semmiféle bevételed nincs, akkor elvetetném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!