Teherbe estem, és nem tudom megtartsam-e a babát. Nem korai az anyaság 20 évesen?
Most sokan fogják mondani h ne öld meg a babát,mivel sok az abortusz ellenes,és azt is fogják tanácsolni h tartsd meg.
Szerintem viszont nincs jogunk beleszólni a dologba.Gondold át,hogy szeretnéd-e,a párod hogy áll hozzá(és hozzád),anyagilag megengedheted-e,készen állsz-e az anyaságra,stb stb.
Az,hogy 20 éves vagy,nekem nem mond semmit.Van olyan,aki már megérett rá,van aki még nem lenne jó anyának(és nem is vállalja be) 20 évesen.
Te látod a helyzetet,hogy milyenek a körülmények és te hogy állsz hozzá.
Vegyél egy jó meleg fürdőt és gondold át alaposan,mérlegelj,ne vadidegen emberek tanácsát kérd,akik nem ismernek és nem látnak bele a helyzetbe.
Amennyiben megtartod a babát,sok egészséget és boldogságot nektek. :)
Ha ahhoz fiatalnak érzed magad, hogy anya légy, akkor valószínűleg ahhoz is túl fiatal lennél, hogy feldolgozd azt a traumát, amit egy abortusz okozna.
Én is 20 éves vagyok, és ijesztő belegondolni is, hogy milyen lenne a helyedben...de azt hiszem megtartanám a babát, annak ellenére, hogy most a világ legrémisztőbb eseményének tűnne a gyermekáldás. Valahogy nem érezném jogosnak kioltani egy ártatlan ember életét úgy, hogy ráadásul az én hibámból történt az egész.
Szerintem mindig van megoldás, lehet, hogy nehéz lesz, de lehettek szerencsések is. Pár év múlva, vagy akár már a baba születése pillanatában áldásként élheted meg ezt a "kisebb malőrt".
Sosem tudnék azzal a tudattal élni, hogy abortuszon kellett átesnem.
Remélem sikerül úgy döntened, ahogy mindannyiótoknak a legjobb! Szurkolok! :)
Mindenkinek más a korai. Van ismerősöm aki 20 évesen szült és van olyan aki jóval 30 fölött. Fontos, hogy mennyire tervezitek együtt a jövőt az Apukával, van-e biztos jövedelmetek. Egy kisbaba nagyon sok pénzt, türelmet, energiát "emészt fel" még sokszor azoknak is akik már "megértek rá" és régóta várják. Egy gyerek sok lemondással jár. Nehezebb lesz a későbbiekben tanulnod, szakmai sikereket elérned.
Én fiatal anyuka szeretnék lenni (25-26 évesen) de tudom, hogy olyan fiatalon mint most vagyok (22 évesen) nem is az, hogy éretlen vagyok rá, de nem akarok mert
1.nincs meg az anyagi keret
2.nekem fontos, hogy időben befejezzem az egyetemet, gyerek előtt legyenek szakmai sikerek
3.megszilárduljon a kapcsolatom
4.nem akarom, hogy a nagyszülőkre háruljona a feladat
5.utazni, élni szeretnék előtte a kedvesemmel
Bárhogy is döntesz, fontold meg! Beszéld át 1000-szer is az Apukával!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!