Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem tudom mitévő legyek,...

Nem tudom mitévő legyek, megtartsam-e vagy sem?

Figyelt kérdés

Nem szeretnék ítélkezést, mivel ígyis éjjel és nappal csak ezen gondolkozom, s lassan felemészt.

Van egy 4 éves kislányom, akit 3.5 éve nevelek egyedül, szinte segítség nélkül (az én nagyszüleim segítenek amennyit az erejük megenged még), viszont az apjától nem váltam el, csak nemrég adtam be a valópert, de még nincs sok fejlemény. Megjegyzem, 3.5 éve nem is élünk együtt. Ő külföldön tartózkodik. A gyerek szerintem annyira nem érdekli, inkább az, hogy velem mi van, az én magánéletemben.

Van egy fél éves kapcsolatom. Nagyon jól kijövünk, stb, de nekem ez még túl frissnek tűnik ahhoz, hogy elkötelezzem magam, pl házasság vagy gyerek. Kiderült, hogy terhes vagyok. Örülök is és nem is. Fogalmam sincs hogyan tovább. A kislányomnak nem tenne rosszat egy kistestvér, mivel egyke és barátaink sincsenek egyáltalán, sehova nem járunk, csak itthon ülünk, illetve ő óvodában, én pedig munkában. A párom biztat, hogy semmi gond, meg hogy van miből felnevelni (amit el is hiszek, nem feltétlenül az anyagi oldala miatt aggódok). A családom sem tudom hogy fogadná a hírt, valószínűleg negatívan, mivel nekik nyilván nem számoltam be még erről a kapcsolatról, és nem tudom mennyire támogatnának.

Csak remélem valaki volt már ilyesmi helyzetben vagy tud valami tanáccsal ellátni, mert én nem tudom kihez forduljak, nincsenek barátaim, nincs senkim. Én évek óta úgy érzem túlélek csak, hogy el tudjam tartani magunkat ketten s a lakást, költségeket is megoldani. Ötletem sincs, hogyan tovább. Nem tudom, hogy ha vállalnám a gyereket, vajon minden rendben lenne később is, vagy mi van ha ugyanúgy zátonyra fut a kapcsolat, akkor maradok 2 gyerekkel egyedül vagy ugyanúgy a kislányommal, mivel el tudom képzelni, hogy a jelenlegi párom magához venné a gyereket, ő mindig is nagyon szeretett volna. Megjegyzem, védekeztünk, nem volt tervezett terhesség ez.

tegnap 08:57
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
92%
Biztos, hogy nem vállalnék gyereket fél éves kapcsolatba ugy, hogy alig van pénzem es szinte nulla segítségem. Szétmész ezzel a pasival is, aztán majd hogy fogsz eltartani két gyereker?
tegnap 09:00
 2/30 anonim ***** válasza:
87%
nekem teljesen egyértelmű, hogy sem a körülmények, sem a te lelkiállapotod nem alkalmasak még egy gyerekre.
tegnap 09:01
 3/30 anonim ***** válasza:
83%
Semmiképp se tartsd meg, ha egyedül maradsz két gyerekkel, totál zsákutca.
tegnap 09:11
 4/30 anonim ***** válasza:
48%

Ha a párod melletted áll, mi a kérdés? A gyerek tényleg hamarabb jött, mint terveztétek, de végső soron együtt vagytok, szeretitek egymást.

Ha elveteted, számíts rá, hogy a kapcsolatod is rámegy.

tegnap 09:13
 5/30 anonim ***** válasza:
87%
Én nem tartanám meg ebben a helyzetben
tegnap 09:20
 6/30 A kérdező kommentje:
4es,pontosan erre gondoltam. Viszont én sem testileg, sem lelkileg nem vagyok jól, ezért is hiába teszek fel magamnak számtalan kérdést, hogy mi a helyes döntés? Egyszerűen nem tudom.
tegnap 09:20
 7/30 anonim ***** válasza:
93%

Amennyiben nem valsz el a volt ferjedtol es/vagy nem hazasodsz ossze a gyereked apjaval meg a gyerek szuletese elott, akkor a volt ferjede lesz a gyerek, papiron. Ot fogjak bejegyezni apanak. Gondolom egyikotoknek sem hianyzik ez a hercehurca, birosagra jarkalni, stb.

Mar amennyiben megtartod. De en nem tartanam meg. Fel eves kapcsolatban, raadasul a lanyodat 6 honapos babakoratol kezdve egyedul neveled. Az o apjaval mennyi ido utan vallaltatok gyereket?

tegnap 09:40
 8/30 anonim ***** válasza:
93%
Semmiképp sem tartanám meg, a jövőben pedig gondosan odafigyelnék a védekezésre.
tegnap 09:42
 9/30 anonim ***** válasza:
84%

Nehéz kérdés, nem adtál túl sok információt. Amilyen hülye vagyok, én tuti megtartanám, mert nem tudnék elvetetni gyereket. Viszont én egyedül vállaltam a babám és egyedül tuti, nem tudnék többet eltartani. Szerencsére nem kerülhetek ilyen helyzetbe, mivel nem szexelek.

A te helyedben viszont a párkapcsolat minőségétől és az anyagiaktól tenném függővé. Ok., hogy fél éves kapcsolat, nem az ideális olyan korán vállalni, de nem az lenne az első a történelemben, ha mégis bejönne. Semmire nincs garancia, de ha a fél évet félreteszed csak látod, hogy mennyire terveztek komolyan, milyen stabil. Ő jól reagált, ez jó hír, te viszont elég tárgyilagosan írtál róla. Mintha részedről nem nagyon lennének érzelmek. Reméljük, ez nincs így, mert erre "nem kifogás" a fél év. Ha addigra nincs, később se lesz.

A másik az anyagi helyzet. Nem akarok a pénztárcádban turkálni, de nem nagyon írtál a körülményeidről. Albérletben élsz? Mert azért saját lakásban egy átlag fizetésből habzsi-dőzsi nélkül, de egy kisgyereket nyugodtan el lehet tartani, főleg, ha gyerektartást is kapsz. Ha olyan nagyon nehezen megy, akkor valamit rosszul csinálsz és kár kockáztatni, mert két gyerekkel, ha egyedül maradsz, garantált a teljes összeomlás. Az meg benne van a pakliban. Nem a fél év miatt, hanem, mert mindenkinél benne van.

tegnap 09:50
 10/30 A kérdező kommentje:

7es

Addigra 100%,hogy elválunk és a gyerek az én nevemen lenne, ha nem is házasodnék újra. A kislányomat 2 év 8 hónap kapcsolat után vállaltuk, amelyből 2 évet együtt éltünk.

tegnap 10:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!