Egy gyermeknek szüksége van testvérre, ahhoz, hogy kiegyensúlyozott élete legyen?
Értem ezt úgy, hogy:
-ne legyen elkényeztetve
-ne gondolja azt, hogy ő a világ közepe
-legyen társas kapcsolata
-ne maradjon egyedül a világban a szülei nélkül
-nehezen tudnak nyitni mások felé
-stb.
Számomra az egykék valamilyen szinten mindig is fejletlenek, nem önállóak annyira...
Ti miként tapasztaljátok ezt?
A lányom egyke.
Soha nem volt elkényeztetve, egy végtelenül önzetlen és segítőkész fiatal nő, nagy baráti körrel (és ezek több éves barátságok, rendszeres kapcsolattartással, közös programokkal).
Tudatosan figyeltünk arra, hogy az unokatesókkal nagyon közeli kapcsolata legyen, közelebb állnak egymáshoz, mint én a testvéreimmel...
Egykeként szerintem ezek baromi ostoba közhelyek.
Az elkényzetetés nem ezen múlik. Ugyanúgy el lehet kényeztetni több gyereket is, nem is értem. Egykeként mindig is sok barátom volt. Aztán felnőttem, lett férjem, gyerekem. És a szüleim még csak ötvenesek, nem terveznek még meghalni.
Szerintem baromi szomorú, hogy valaki annyit nem feltételez a saját gyerekéről, hogy képes saját barátokat szerezni, saját családot alapítani. Hanem azt gondolják róla hogy mindenképp valami magányos szerencsétlen lesz testvér nélkül. Elég ellentmondásos ehhez képest az egykéket önállótlannak meg fejletlennek nevezni. Szerintem sokkal inkább önállótlan és fejletlen az, akinek azért kell tesót szülni mert más kb nem áll szóba vele a saját családján kívül. Mar ha van ilyen egyáltalán, de szerintem csak a szülők nézik fogyatékosnak a gyereküket, valójában meg felnőttként a legtöbb ember nem áll különösebben közel a testvéréhez, tehát kb tök mindegy hogy van-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!