Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egy gyermeknek szüksége van...

Egy gyermeknek szüksége van testvérre, ahhoz, hogy kiegyensúlyozott élete legyen?

Figyelt kérdés

Értem ezt úgy, hogy:

-ne legyen elkényeztetve

-ne gondolja azt, hogy ő a világ közepe

-legyen társas kapcsolata

-ne maradjon egyedül a világban a szülei nélkül

-nehezen tudnak nyitni mások felé

-stb.

Számomra az egykék valamilyen szinten mindig is fejletlenek, nem önállóak annyira...

Ti miként tapasztaljátok ezt?

tegnapelőtt 18:30
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Sosem hiányzott egy percig sem. Nem lettem önző, mindenért hálás vagyok, amit kapok pl a szüleimtől. Láttam már olyat, akinek volt testvére és mégsem becsült meg semmit, pedig nagyobb dolgokat kapott a szüleitől. Sosem gondoltam magamról, hogy én lennék a vilàg közepe, sőt egy porszemnek tartom magam a világon.
tegnap 08:52
 12/14 anonim ***** válasza:
Ja és nagyon önálló voltam, 16 éves koromtól egyedül lakok, ellátom magam, szóval az utolsó mondatod végképp nem igaz. Nem attól lesz valaki önálló, hogy van-e vagy nincs testvére. Testvérrel is lehet valaki önálló és önállóan egyaránt
tegnap 08:53
 13/14 anonim ***** válasza:

A lányom egyke.

Soha nem volt elkényeztetve, egy végtelenül önzetlen és segítőkész fiatal nő, nagy baráti körrel (és ezek több éves barátságok, rendszeres kapcsolattartással, közös programokkal).

Tudatosan figyeltünk arra, hogy az unokatesókkal nagyon közeli kapcsolata legyen, közelebb állnak egymáshoz, mint én a testvéreimmel...

tegnap 12:58
 14/14 anonim ***** válasza:

Egykeként szerintem ezek baromi ostoba közhelyek.

Az elkényzetetés nem ezen múlik. Ugyanúgy el lehet kényeztetni több gyereket is, nem is értem. Egykeként mindig is sok barátom volt. Aztán felnőttem, lett férjem, gyerekem. És a szüleim még csak ötvenesek, nem terveznek még meghalni.

Szerintem baromi szomorú, hogy valaki annyit nem feltételez a saját gyerekéről, hogy képes saját barátokat szerezni, saját családot alapítani. Hanem azt gondolják róla hogy mindenképp valami magányos szerencsétlen lesz testvér nélkül. Elég ellentmondásos ehhez képest az egykéket önállótlannak meg fejletlennek nevezni. Szerintem sokkal inkább önállótlan és fejletlen az, akinek azért kell tesót szülni mert más kb nem áll szóba vele a saját családján kívül. Mar ha van ilyen egyáltalán, de szerintem csak a szülők nézik fogyatékosnak a gyereküket, valójában meg felnőttként a legtöbb ember nem áll különösebben közel a testvéréhez, tehát kb tök mindegy hogy van-e.

tegnap 21:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!