Mindennap gondoskodsz főtt ételről a gyerekednek?
Nekem a menzár erőltette anyám, mert egy idő után nem akart főzni, akkor sem, amikor évekig munkanélküli volt. Emiatt szoktam rá a gyorskajákra meg a mindenféle feldolgozott ételekre, mert a menzás kaja heti egyszer volt ehető. Főzni nem tanított meg. Fölöslegesen fizette apám a menzát, mert ugye szinte sosem ettem meg.
Nálatok hogy van mondjuk egy általános iskolás gyerek esetén? Van mindig rendes főtt étel, amit ebédelhet?
Az esetek 90 százalékában főzök, de én nem dolgozom.
A lányom az oviban eszik, de a fiam (hatodikos), órák után jön haza, sosem ízlett neki a menza.
Hétvégén is főzök, ha nincs más programunk.
Mindhárom menzás, 2 ovis 1 iskolás.
Ettől függetlenül én minden nap főzők.
Férjemnek másnapra csomagolok ebédet.
Az egyik gyerekünk ovis, a másik még nem, úgyhogy a kisebbiknek mindenképpen meg kell oldanom a meleg ételt (+ a férjemnek és magamnak). Ha marad, akkor a nagyobbikat is megkínálom belőle vacsorára. Egyébként hideget szoktunk enni.
Iskolás koromban végig menzás voltam, amikor anyukám főállású anya volt és amikor már volt állása, akkor is. Nem emlékszem, hogy túl sűrűn ettünk volna vacsorára főtt ételt. A menza nálunk sem volt a gasztronómia csúcsa, de otthon az étel kidobása véteknek számított (nem kérni lehetett, de otthagyni csak a következő étkezésig), így ha valamit meg lehetett enni a menzán, megettem. A gyorskajákkal sem szimpatizált anyu, úgyhogy az a veszély nem fenyegetett, hogy rászokjak ;). Főzni annyira megtanított, hogy ne haljak éhen, a többit úgyis akkor tanulja meg az ember, amikor már felnőtt. A mai napig az van, hogy szeretek jókat enni, de ha nem finom, akkor is be tudom lapátolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!