Mindennap gondoskodsz főtt ételről a gyerekednek?
Nekem a menzár erőltette anyám, mert egy idő után nem akart főzni, akkor sem, amikor évekig munkanélküli volt. Emiatt szoktam rá a gyorskajákra meg a mindenféle feldolgozott ételekre, mert a menzás kaja heti egyszer volt ehető. Főzni nem tanított meg. Fölöslegesen fizette apám a menzát, mert ugye szinte sosem ettem meg.
Nálatok hogy van mondjuk egy általános iskolás gyerek esetén? Van mindig rendes főtt étel, amit ebédelhet?
Nem, nekem erre nincs energiám meg időm se.
3 gyerekkel vagyok egyedül, dolgozom, itt a háztartás. Nagyon sok egészségügyi problémám van, örülök, hogy élek. Meg foglalkozom a gyerekeimmel.
Menzára be vannak fizetve, többnyire megeszik (itt egész jó a kaja), én nem tudok főzni, amit meg is tudok csinálni vagy megeszik vagy nem (pl porból bolognai vagy fasírt)
(anyám sem egy nagy szakács, semmire nem tanított meg, mamám meghalt mielőtt oda juthattunk volna, én meg hiába tartom be a szájbarágós recepteket sosem jó az eredmény)
Én iszonyatosan válogatós vagyok, úgyhogy számomra a főtt étel nem létszükséglet, kb 2 hetente 1x eszek egy kicsit, levest évente max 2x
Menzás a nagy. Meg is eszi szerencsére. Nálunk hét közben nincs főzés, mert olyan helyen dolgozunk, hogy nem tudunk melegíteni. De van, hogy vacsorára összedobok valami gyors tésztát vagy levest, vagy valami egyszerűt, mert én is igénylem a főtt ételt. Van, hogy csak egy borsófőzelék virslivel. De akkor is meleg étel.
A lányom most lesz 14 éves, nyolcadikos. Már elég sok mindent meg tud főzni/sütni egyedül.
A fiam 2,5 éves, ő a bölcsiben eszik.
Mind a 2 gyerek megeszi a menzás kaját kb 98%-ban.
Így a sulis ebéddel megvan a napi 1 meleg étkezés. Ha otthon vannak, főzök.
Emellett mivel a férjem otthonról visz ebédet dolgozni, főtt ételt, minden 2nap főzök. Sokszor ebből esznek a gyerekek vacsorát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!