Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mindennap gondoskodsz főtt...

Mindennap gondoskodsz főtt ételről a gyerekednek?

Figyelt kérdés

Nekem a menzár erőltette anyám, mert egy idő után nem akart főzni, akkor sem, amikor évekig munkanélküli volt. Emiatt szoktam rá a gyorskajákra meg a mindenféle feldolgozott ételekre, mert a menzás kaja heti egyszer volt ehető. Főzni nem tanított meg. Fölöslegesen fizette apám a menzát, mert ugye szinte sosem ettem meg.

Nálatok hogy van mondjuk egy általános iskolás gyerek esetén? Van mindig rendes főtt étel, amit ebédelhet?

tegnap 12:00
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a nagy ovis, a kicsi csak 1 éves, tehát az ovis menzát kap (itt finom, megeszik mindent) a kicsinek meg azt adom, amit magunknak is készítek. Ha az ovis éhes marad, ő is eszik belőle. De nem főzök minden nap, szóval simán van nálunk 2-3 napos kaja is.
tegnap 12:48
 12/26 A kérdező kommentje:
7. Én a szívemre vettem, egyrészt mert tudtam, hogy anyagilag annyira nem állunk jól, a főzés lett volna olcsóbb, de apám fizette fölöslegesen a menzát, amit otthagytam, ami ugye pazarlás. Másrészt mert rosszul viselte anyám, amikor mondtam neki, hogy rosszul főznek és szerintem teljesen fölösleges engem menzára befizetni. Nagyon kiakadt ezen, hogy ezzel terhelném. (Mondom, munkája sem volt, úgyhogy nem a 12 óra robotolás után kellett volna 3 fogásos ebédet rittyentenie).
tegnap 12:48
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nekem erre nincs energiám meg időm se.

3 gyerekkel vagyok egyedül, dolgozom, itt a háztartás. Nagyon sok egészségügyi problémám van, örülök, hogy élek. Meg foglalkozom a gyerekeimmel.

tegnap 13:07
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Kisfiam még óvodás. Hétköznap nem főzök, mert itthon szinte semmit nem eszik meg, csak a spagettit, a cukorborsó főzeléket és 1-2 levest. Nem fogom a hét minden napján ezeket főzni, így is herótom van már tőlük. A rendelt kaja sem kell neki. Az óvodában állítólag mindent megeszik. Hétköznap hideg kaja van, ha eszik eszik, ha nem, nem. Én már elengedtem nála az evés dolgot. Mi eszünk a munkában főtt kaját.
tegnap 13:10
 15/26 anonim ***** válasza:
52%

Menzára be vannak fizetve, többnyire megeszik (itt egész jó a kaja), én nem tudok főzni, amit meg is tudok csinálni vagy megeszik vagy nem (pl porból bolognai vagy fasírt)

(anyám sem egy nagy szakács, semmire nem tanított meg, mamám meghalt mielőtt oda juthattunk volna, én meg hiába tartom be a szájbarágós recepteket sosem jó az eredmény)

Én iszonyatosan válogatós vagyok, úgyhogy számomra a főtt étel nem létszükséglet, kb 2 hetente 1x eszek egy kicsit, levest évente max 2x

tegnap 13:18
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Igen, minden nap főzök, ha maradt előző napról akkor nem.
tegnap 13:26
 17/26 anonim ***** válasza:
78%
Nem főzök csak hétvégén. Gyerekem finnyás, gondolom nem eszi meg a menzán az ebédet és azt sem amit én főzök. Úgyhogy ez van oldja meg.
tegnap 13:27
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Menzás a nagy. Meg is eszi szerencsére. Nálunk hét közben nincs főzés, mert olyan helyen dolgozunk, hogy nem tudunk melegíteni. De van, hogy vacsorára összedobok valami gyors tésztát vagy levest, vagy valami egyszerűt, mert én is igénylem a főtt ételt. Van, hogy csak egy borsófőzelék virslivel. De akkor is meleg étel.

A lányom most lesz 14 éves, nyolcadikos. Már elég sok mindent meg tud főzni/sütni egyedül.

A fiam 2,5 éves, ő a bölcsiben eszik.

tegnap 13:28
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

Mind a 2 gyerek megeszi a menzás kaját kb 98%-ban.

Így a sulis ebéddel megvan a napi 1 meleg étkezés. Ha otthon vannak, főzök.

Emellett mivel a férjem otthonról visz ebédet dolgozni, főtt ételt, minden 2nap főzök. Sokszor ebből esznek a gyerekek vacsorát.

tegnap 13:37
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Nálunk mindenki menzázik, az óvodás gyerekem, a férjem és én is. Csak hétvégén szoktunk főzni. Nem mondom hogy kiemelkedő az étel ilyen helyen, de legalább változatos és minden nap van meleg étel. Nekem esténként már biztos nem lenne energiám főzni munka után.
tegnap 14:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!