Mindennap gondoskodsz főtt ételről a gyerekednek?
Nekem a menzár erőltette anyám, mert egy idő után nem akart főzni, akkor sem, amikor évekig munkanélküli volt. Emiatt szoktam rá a gyorskajákra meg a mindenféle feldolgozott ételekre, mert a menzás kaja heti egyszer volt ehető. Főzni nem tanított meg. Fölöslegesen fizette apám a menzát, mert ugye szinte sosem ettem meg.
Nálatok hogy van mondjuk egy általános iskolás gyerek esetén? Van mindig rendes főtt étel, amit ebédelhet?
Nem,nincs. Mindket gyerek megeszi a menzat. Hetvegrn fozok szombat es vasarnap.
Hetkoznap hideg kaja,virsli,szendvics.
Menzára be van fizetve. Abból indulunk ki, hogy azt megeszi vagy legalább eszik belőle. Hétvégén, szünetben, hiányzás esetén mindig van neki főtt étel.
Nálunk a menzai ebédet el lehet hozni, ha hiányzik a gyerek. Én mindig elhozom és legtöbbször én eszem meg (a gyereknek pedig főz valamelyikünk). Úgyhogy innen tudom biztosan, hogy a menzai ebéd finom és aki azt nem eszi meg, az szimplán válogatós (vagy nem éhes).
Főzni egyébként meg lehet tanulni szakácskönyvből is. Ha valaki felnőttként nem tud, ne mutogasson az anyjára.
Felnőttként nyilván tudok, általánosban nem tudtam.
Ezek szerint csak az én sulimban volt szar a kaja, nem csak én hagytam ott :D
Mondhatni igen, mert visszuk mi is az ebedet a munkahelyre, nyilvan akkor mar a gyerek is ehet belole este, ha akar.
De az en szuleim nem foztek hetkoznap, nem emlekszem hogy ez engem ennyire megviselt volna. Hideg kaja mindig volt otthon, menzat vagy megettem vagy nem, de valahogy nem vettem ezt ennyire a szivemre.
Igen,minden nap. Sőt, a férjem szinte csak meleg ételt eszik vacsorára. Ezért legtöbbször a lányom is.
Így nem marad általában másnapra. Tehát főzhetek minden nap. Hacsak nem rendelünk vagy megvesszük készen a főtt ételt.
Nálunk gyerekkoromban hideg étel volt vacsira, általában szendvics. Max tojásrántotta, bundás kenyér vagy omlett, lecsó.
De a férjem megszokta a meleg vacsorát, és ragaszkodik is hozzá.
Én sokszor ma is hideget eszek. Nekem jó az is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!