Gyerekes szülőként ha vendégségbe mész van bármilyen elvárásod a vendéglátó háziállatával kapcsolatban?
Kutya/macska lényegtelen. Ha neked esetleg nincs háziállatod (bármilyen oknál fogva) akkor van elvárásod azzal kapcsolatban, hogy a vendégül látó addig elzárja az állatot.
Pl ugráló kutya, ágyra felmászó macska.
Volt ebből egy elég nagy nézeteltérésem, hogy a macskánkat nem voltam hajlandó elzárni a kisgyerekes rokonom elől.
Nekem egy öreg, teljesen jámbor macskám van, aki viszont nem rajong idegenekért, de a gyerekekért főleg nem, mert nem tudnak általában szépen bánni vele, úgyhogy én a búvóhelyére szoktam berakni (2,5 méter magasan van), és ott alszik néma csendben, amíg el nem mennek a vendégek. Mindig mindent letakarítunk, ahol megfordul, de akinek ennyi nem lenne elég, annak mondanám, hogy akkor kívül tágasabb. Sose volt ebből gond.
Én kutyáktól viszont félek, támadás miatt, úgyhogy csak olyan helyre mennék, ahol el van zárva a kutya. Ha nincs és nem is hajlandóak rá, akkor meg nem mennék oda. Nem vesznék ezen össze senkivel, de önszántamból nem mennék ilyen helyre.
Annyi, hogy ha a háziállat nem gyerekbarát, vagy esetleg stresszes, ideges lehet gyerek közelében, akkor szeparálja el biztonságosan. Csak ugyanannyit várok el, amit magam is megteszek, a háziállataim habitusa szerint.
Egy olyan szituációban, amikor a vendég nem szeretné, ha ott lenne az állat, nekem mondjuk nem esne különösebben nehezemre elzárni őket úgy, hogy nekik se legyen extra stressz, mivel nálunk a cica is úgy van tartva, hogy nem mászkálhat 24/7 szabadon az egész lakásban, a saját biztonsága érdekében - tehát szokva van hozzá, hogy időnként el van zárva egy bizonyos konkrét szobába. Annyi, hogy én dönthessem el, hogy hova zárom őket, vagyis olyat pl. nem mondhatna nekem egy vendég sem, hogy tegyem ki őket a házból addig (kertbe, teraszra gondolok), amik ők ott vannak.
Szerintem teljesen állat függő a dolog. Nyilván a gazdiknak kell ismernie az állatait. Macskával általában ilyen terén szerintem is sokkal kevesebb a gond, ok úgyis elvonulnak ha nem tetszik nekik valaki, nem jönnek oda direktben támadni.
De kutyával nekünk is volt rossz tapasztalat. Tipikus kis fehér nagyon cuki nyalóka kutya. Engem egyáltalán nem zavart, viszont a 3 éves lányom nagyon nem szerette hogy a kutyus folyamatosan ugrált és és arcon nyalta, követte nem hagyta leülni játszani mert állandóan mászott rajta. Aki hívott bennünket kis sikerrel tiltotta a kutya a viselkedéséről de jobbára a kutya tojt a fejére 😅, így mindenki csak szenvedett a házigazda állandóan a kutyával veszekedett a lányom meg állandóan nyigott meg sírt hogy zavarja a kutya. Ebben az esetben szerintem jobb lett volna elzárni kutyust amíg ott vagyunk én a helyében biztos így tettem volna. Mindenki jobban járt volna. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!