Gyerekes szülőként ha vendégségbe mész van bármilyen elvárásod a vendéglátó háziállatával kapcsolatban?
Kutya/macska lényegtelen. Ha neked esetleg nincs háziállatod (bármilyen oknál fogva) akkor van elvárásod azzal kapcsolatban, hogy a vendégül látó addig elzárja az állatot.
Pl ugráló kutya, ágyra felmászó macska.
Volt ebből egy elég nagy nézeteltérésem, hogy a macskánkat nem voltam hajlandó elzárni a kisgyerekes rokonom elől.
Egyedül kutyával vagyok így, és nem azért mert neveletlen a gyermekem, vagy mert engedném nyúzni neki.
Nem.
Azt sem kérem feltétlenül, hogy zárja el, hisz én vagyok a vendég ő van otthon, csak mindig legyen a szeme a kutyán, az enyém meg a gyereken.
Nem tudhatom, hogy a kutyust nem e idegesíti a gyermekem megjelenése a hangja, illata, egyáltalán szimpatikus e a gyerekem számára, vagy szimplán kijön e a gyerekekkel.
Azért a kutyát szerintem illik megfogni ha ugrálós, ugatós, mert gyerekként és felnőttként is volt sok rossz tapasztalatom kutyákkal, de nem elvárás. Illetve ha tudom, hogy valahol ilyen helyzet van, akkor oda nem megyek, nem pedig odamegyek és a másikat cseszegetem.
Macskával sosem volt semmi rossz tapasztalatom, imádom az összeset, de ott is ha van olyan ami agresszív azért szintén illőnek gondolom elkülöníteni, hogy ne bántsa a vendégeket. De azért az állatok vannak otthon, így a vendégeknek is illik alkalmazkodni, és semmiképp nem reklamálni.
Itt nálunk csak annyi volt, hogy a rokonom nem bírja a macskákat mert szerinte koszosak és zárjam el mert betegséget is terjeszt.
Mikor felvilágosítottam, hogy a macska benti, az emberek nagy részénél tisztább és illatosabb plusz ugyanolyan családtag mint bárki más nem fogom elzárni csak mert nem szereti a macskákat.
Nekem is csak kutyával van. Ha idegen a kutya akkor fogja meg amíg összeismerkedek vele. Ha nem idegen akkor csak akkor fogja meg ha ugrálós és azt is csak addig amíg leveszem a cipőm meg a kabátom.
Ha állatos házba megyek nem várom el, hogy ne legyek tiszta szőr vagy ne nyaljon össze a kutya vagy ne másszon az ölembe a cica. Ahogyan egy gyerekes házban sem várom el, hogy rend legyen :D csak hadd vetkőzzek le mielőtt összenyalnak :D
Amúgy cicánál jóval könnyebb szerintem, mint kutyánál.
Macskával kapcsolatban eszembe se jutna kikötést tenni, pedig nem rajongok értük, de tudom, hogy a macska előbb bújik el. Alapból nem fog az idegen gyerek felé közeledni.
Viszont egy ugrálós, "játékos" kutya más. Felnőttként is kivagyok attól, ha valaki csak azzal intézi el, hogy "de nem bánt". Nem b+, de azt se szeretném, hogy összeugráljon, összekoszoljon és esetleg kiszakítsa a ruhámat. Volt már példa rá.
De hogy a 100 centi alatti gyerekemre ugráljon, az akkor is veszélyes, ha jószándékú a kutya. Akinek nem jut eszébe rögtön, hogy ez gàz, oda valószínűleg csak egyszer mennénk.
Hát, szerintem ez egyénfüggő. Ha viszont jelzi, hogy nem szereti a cicát, akkor arra azért figyelnek, hogy ne menjen a közelébe. Elzárni nem zárnám el persze, csak elküldeném, ha odajönne.
Én a kutyákkal vagyok így, mint a macskával ez a személy. Én félek tőlük, és általában ezt megérzik, támadnak (még a legszelídebb kutya is). Ezért szoktam jelezni, hogy velem ez van, ez nem a kutya hibája, de én sajnos a legrosszabbat hozom ki belőlük.
Ha tudom, hogy a kutyám/ macskám hebrencs és esetleg fél tőle a vendégem, akkor alap, hogy elzàrom arra a pár órára.
Ugyanez a helyzet, ha tudom, hogy a vendégem kutya/macskaszőr allergiás. Meg úgy alapból se ültetem le a vendéget a kutya/macskaszőrös fotelba...
Alaposan kiporszívózok, terítek a fotelba egy tiszta plédet. Ez a minimum!
Tiszteletbe kell tartani, hogy nem mindenki szereti a kutyákat/macskákat. Ha pedig nem tudod elfogadni, akkor ne hívj olyan vendéget,aki nem bírja a házikedvenceidet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!