Gyerekes szülőként ha vendégségbe mész van bármilyen elvárásod a vendéglátó háziállatával kapcsolatban?
Kutya/macska lényegtelen. Ha neked esetleg nincs háziállatod (bármilyen oknál fogva) akkor van elvárásod azzal kapcsolatban, hogy a vendégül látó addig elzárja az állatot.
Pl ugráló kutya, ágyra felmászó macska.
Volt ebből egy elég nagy nézeteltérésem, hogy a macskánkat nem voltam hajlandó elzárni a kisgyerekes rokonom elől.
Nem várom el, de tesomek pl elzárják a nagy kutyákat amíg ott vagyunk.
A cicákat nem.
Én is elzarom az enyémet, ha valaki jön, bár sosem kérnek rá.
Nem gondolom hogy jogom van hozzá, hogy elzárassam a macskát a gazdájával, de ahhoz igen, hogy ne menjek, ha én nem szeretném, hogy a kicsi gyerekem érintkezzen vele. Én azt gondolom, hogy ez így korrekt volt az ismerősöd részéről.
Igen, szerinted tiszta, szerinte meg nem. Vannak emberek, akik nem szeretnek a lakásban állatot tartani.
Annyi "elvárásom" van, hogy azért tudjunk leülni valami viszonylag szőrmentes helyre. Nekünk is van macskánk, tudom hogy benti állat mellett szőrmentesség nincs, de azt is tudom, hogy a macskánk mekkora kupac szőröket képes ott hagyni, ahol gyakran fekszik. Most ha ez valakinél pont a kanapé, én oda nem szívesen ültetem le a gyerekem (meg magamat sem), legyen annyi igényesség benne, hogy leporszívózza, ha vendéget vár. Ez nekem is alap egyébként.
Kutyával kapcsolatban még azt is fontosnak tartom, hogy a gazdi "tartsa távol" a gyerekeimtől. Vagyis ha csak fekszik mellettünk és nyugis, simizhető, az tök oké, de ha egy virgonc, ugráló, pusziosztó kutya, azt nem szeretem. A nagyobb lányom nagyon sokáig nem volt kutyakompatibilis ilyenből fakadó rossz élmény miatt. Tanultam belőle, jobb ezeket elhárítani. Sosem mondanám senkinek hogy zárja el a kutyáját, viszont én képes vagyok az ölemben tartani a gyerekeimet és odébblökdösni a kutyát, amíg észre nem veszi magát a gazdi. Ha nem veszi észre magát, akkor máskor nem megyünk. Nekem sem lenne szimpi, ha egy velem egy méretű szőrös állat képen nyalna váratlanul 3 percenként.
Egyébként volt hasonló konfliktusom. Kutyás közeli rokon kérdés nélkül hozta a kutyáját, amikor látogatóba jöttek és mire kettőt fordultam, már a nappali közepén trappolt a labrador. Na most ez nálam azért kiverte a biztit. Egyrészt kúszó babánk volt akkor, jól esett volna egy kérdés, hogy szívesen látunk-e kutyát a házban!? Másrészt mint mondtam macskánk van, aki egy merő ideggörcs lesz a kutyáktól, ebben a szituációban pedig kimondatlan elvárás lett, hogy a saját háztartásomban a saját macskámat zárjam el más kutyája miatt. Majd még azt is megkaptam amikor szólni mertem, hogy amúgy az ő kutyája sokkal tisztább állat, mint a mi macskánk, nem érti mi bajom van. No komment.
Nekem a 3 éves fiam fél a kutyáktól (nekünk nincs így a fő képe az hogy félelmetesen ugatnak rá az utcában lakó kutyák). Ezért a szüleimnél mikor nem direkt ismerkednek, akkor elzárják a kutyát.
A férjem meg a macskákat utálja (a macskák viszont imádják őt). Nem szereti, ha a macska gazdája engedi, hogy odamenjen hozzá a macska. Elzárni attól még nem kell.
Igen, elvárom, hogy az ugrálós, vadabb, nagytestű kutyákat zárják el. De azt gondolom, ez alap, hogy nem engedjük, hogy a háziállatunk összeugráljon mást, esélyt adva annak, hogy az illető rosszul reagálja le és emiatt a kutya megharapja.
Pláne gyerekes vendégek esetén.
Nálunk a férjem testvérénél van bent több ilyen ugrálós kutya, teljesen beléjük van b*zulva, a gyerekei, ő meg is mondta, hogy biztosan nem zárja el őket, a kertben sem. Egyszer voltunk náluk, folyton ugráltak ránk, nem lehetett megenni két falatot, mert jöttek a kajáért, másztak a kicsi gyerekemre, és nem értették, mi a franc probléma van ezzel, minek félünk a kutyáktól, ne neveljük bele ezt a gyerekbe, stb.
Oké. Soha többè nem mentünk oda. A szüleik sem mennek már emiatt, egy rokon sem, de ők akkor sem zárják el, ha senki nem megy hozzájuk emiatt. Ő dolguk.
Nekünk mondjuk macskánk van, így őt nem kell elzárni, mert nem szereti a vendégeket, elő sem jön, amíg itt van valaki, de amikor gyerekkel jöttem, még az ajtót is behúztam ra, nrhogy a gyerekek kiszúrják egy óvatlan pillanatban és meggyomrozzák, mert megkarmolná őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!