Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerekes szülőként ha vendégsé...

Gyerekes szülőként ha vendégségbe mész van bármilyen elvárásod a vendéglátó háziállatával kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Kutya/macska lényegtelen. Ha neked esetleg nincs háziállatod (bármilyen oknál fogva) akkor van elvárásod azzal kapcsolatban, hogy a vendégül látó addig elzárja az állatot.

Pl ugráló kutya, ágyra felmászó macska.

Volt ebből egy elég nagy nézeteltérésem, hogy a macskánkat nem voltam hajlandó elzárni a kisgyerekes rokonom elől.

tegnapelőtt 19:46
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
Én nem vártam el, sajnos volt is ebből probléma. Vendégségbe mentünk egy családtaghoz, akinek nagyon agresszív a macskája. Meg is támadta a gyerekemet. Ráugrott, összekaparta. Ez olyan trauma volt neki, hogy azóta minden macskától irtózik. Szóval azt gondolom, hogy ilyen esetben érdemes elzárni az állatot, egyébként természetesen nem. Nekünk egyébként kutyánk van. Egy barát nagyon fél a kutyáktól( szinten gyerekkori trauma miatt). Ha ő jön hozzánk, akkor távol tartjuk a kutyát, pedig nagyon barátságos.
tegnapelőtt 20:55
 12/27 anonim ***** válasza:
85%
Nagyobb testű kutyánál: megkérem, hogy amíg bemegyek a házba fogja le-zárja be, mert én is félek tőlük. De kis testű benti kutyákkal-macskákkal semmi gondom. Én is szeretem őket :) Benti cicánk nekünk is volt, jelenleg nyuszink van :)
tegnapelőtt 20:56
 13/27 A kérdező kommentje:
Azért mondom, hogy a cicánk teljesen nyugis. Csak annyi volt a kifogás, hogy nem szereti a macskákat és koszosak.
tegnapelőtt 20:57
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

Nem várom el, de tesomek pl elzárják a nagy kutyákat amíg ott vagyunk.

A cicákat nem.

Én is elzarom az enyémet, ha valaki jön, bár sosem kérnek rá.

tegnapelőtt 21:00
 15/27 Bogica0616 ***** válasza:
38%
Tiszteletbe tartanám a rokonom kérését, én is ezt tenném fordított esetben. Egy kisgyerek bármit bekap, játszik akármivel, hangos stb. ez egy állatnál agresszivitást válthat ki, ha nincs ehez szoktatva. Pl vendégségbe hívott egy rokonunk: a kis kutyájuk nem viselte jól a babánk jelenlétét. Nem zárták el. Biztos, hogy nem fogunk oda menni egy jó ideig.
tegnapelőtt 21:02
 16/27 A kérdező kommentje:
Hát mivel nem voltam hajlandó elzárni a macskát, így nem is jöttek 🤷🏻‍♀️ a saját gyerekeim elől se zártam el soha.
tegnapelőtt 21:05
 17/27 anonim ***** válasza:
76%

Nem gondolom hogy jogom van hozzá, hogy elzárassam a macskát a gazdájával, de ahhoz igen, hogy ne menjek, ha én nem szeretném, hogy a kicsi gyerekem érintkezzen vele. Én azt gondolom, hogy ez így korrekt volt az ismerősöd részéről.

Igen, szerinted tiszta, szerinte meg nem. Vannak emberek, akik nem szeretnek a lakásban állatot tartani.

tegnapelőtt 21:29
 18/27 anonim ***** válasza:
87%

Annyi "elvárásom" van, hogy azért tudjunk leülni valami viszonylag szőrmentes helyre. Nekünk is van macskánk, tudom hogy benti állat mellett szőrmentesség nincs, de azt is tudom, hogy a macskánk mekkora kupac szőröket képes ott hagyni, ahol gyakran fekszik. Most ha ez valakinél pont a kanapé, én oda nem szívesen ültetem le a gyerekem (meg magamat sem), legyen annyi igényesség benne, hogy leporszívózza, ha vendéget vár. Ez nekem is alap egyébként.

Kutyával kapcsolatban még azt is fontosnak tartom, hogy a gazdi "tartsa távol" a gyerekeimtől. Vagyis ha csak fekszik mellettünk és nyugis, simizhető, az tök oké, de ha egy virgonc, ugráló, pusziosztó kutya, azt nem szeretem. A nagyobb lányom nagyon sokáig nem volt kutyakompatibilis ilyenből fakadó rossz élmény miatt. Tanultam belőle, jobb ezeket elhárítani. Sosem mondanám senkinek hogy zárja el a kutyáját, viszont én képes vagyok az ölemben tartani a gyerekeimet és odébblökdösni a kutyát, amíg észre nem veszi magát a gazdi. Ha nem veszi észre magát, akkor máskor nem megyünk. Nekem sem lenne szimpi, ha egy velem egy méretű szőrös állat képen nyalna váratlanul 3 percenként.

Egyébként volt hasonló konfliktusom. Kutyás közeli rokon kérdés nélkül hozta a kutyáját, amikor látogatóba jöttek és mire kettőt fordultam, már a nappali közepén trappolt a labrador. Na most ez nálam azért kiverte a biztit. Egyrészt kúszó babánk volt akkor, jól esett volna egy kérdés, hogy szívesen látunk-e kutyát a házban!? Másrészt mint mondtam macskánk van, aki egy merő ideggörcs lesz a kutyáktól, ebben a szituációban pedig kimondatlan elvárás lett, hogy a saját háztartásomban a saját macskámat zárjam el más kutyája miatt. Majd még azt is megkaptam amikor szólni mertem, hogy amúgy az ő kutyája sokkal tisztább állat, mint a mi macskánk, nem érti mi bajom van. No komment.

tegnapelőtt 21:36
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a 3 éves fiam fél a kutyáktól (nekünk nincs így a fő képe az hogy félelmetesen ugatnak rá az utcában lakó kutyák). Ezért a szüleimnél mikor nem direkt ismerkednek, akkor elzárják a kutyát.

A férjem meg a macskákat utálja (a macskák viszont imádják őt). Nem szereti, ha a macska gazdája engedi, hogy odamenjen hozzá a macska. Elzárni attól még nem kell.

tegnapelőtt 22:18
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

Igen, elvárom, hogy az ugrálós, vadabb, nagytestű kutyákat zárják el. De azt gondolom, ez alap, hogy nem engedjük, hogy a háziállatunk összeugráljon mást, esélyt adva annak, hogy az illető rosszul reagálja le és emiatt a kutya megharapja.

Pláne gyerekes vendégek esetén.

Nálunk a férjem testvérénél van bent több ilyen ugrálós kutya, teljesen beléjük van b*zulva, a gyerekei, ő meg is mondta, hogy biztosan nem zárja el őket, a kertben sem. Egyszer voltunk náluk, folyton ugráltak ránk, nem lehetett megenni két falatot, mert jöttek a kajáért, másztak a kicsi gyerekemre, és nem értették, mi a franc probléma van ezzel, minek félünk a kutyáktól, ne neveljük bele ezt a gyerekbe, stb.

Oké. Soha többè nem mentünk oda. A szüleik sem mennek már emiatt, egy rokon sem, de ők akkor sem zárják el, ha senki nem megy hozzájuk emiatt. Ő dolguk.

Nekünk mondjuk macskánk van, így őt nem kell elzárni, mert nem szereti a vendégeket, elő sem jön, amíg itt van valaki, de amikor gyerekkel jöttem, még az ajtót is behúztam ra, nrhogy a gyerekek kiszúrják egy óvatlan pillanatban és meggyomrozzák, mert megkarmolná őket.

tegnapelőtt 22:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!