Gyerekbarát munkahelyet ott merjek hagyni kommunista munkahelyért?
A munkahelyemen lehet csúsztatni be tudok menni szombaton is dolgozni a kicsivel, szünetekben is bevihető a kicsi, ha a táborok miatt csak 6 órázni tudok megoldható azzal hogy hetente akkor vesznek le 1 nap szabit tőlem, a kollegák segítenek néha adnak kaját vagy ruhákat is vagy kölcsön (mivel bedolgozok besegítek más osztályoknak is munkában),vagy fizetési előleget is kaphatok, legutóbb még abban is segítettek igazgatói szinten, hogy ne dobjanak ki az albérletből meg stb.
A fizu miatt pályázom más helyekre, eddig sehol nem adnak magasabb bért, így nem váltottam még, de most is lesz egy interjúm, ott meg többet fizetnének, közelebb lenne a sulihoz/táborhoz is helyileg tehát lehet bejárási költségem se lenne.
Csak az nem gyerekbarát. Tehát pl soha nem vihető be a gyerek, szombatonként nem lehet bemenni dolgozni, a kollegákkal is lehet ki se alakul "baráti" kapcsolatom se, csúsztatások sincsenek, vagy olyan se hogy munkaidőben gyorsan kiszaladok a körzetihez felíratni vmit vagy a boltba meg visszajövök. Abszolut kommunista sztahanov helyeket találok eddig csak.
(Home-ot nem ami havi fixezne vagy ne kéne nyelvtudás stb)
Vagy maradjak a s.ggemen egy gyerekbarát és biztos munkahelyen éhbérért mig "ki nem repül" a gyerek?
a kollegákkal is lehet ki se alakul "baráti" kapcsolatom se
Nyilván azért az idézőjel, mert neked a kolléga nem barát, hanem valaki, aki ételt meg ruhát ad. Tényleg ezért legyenek kollégáid, hogy legyen, aki támogat???
ped asszisztend a gyereked mellé, amikor dolgozol?
Azért te nagyon álomvilágban élsz, hallod. Toronyóra lánccal nem kéne???
Dehogy álomvilág. Itt is meg lehetne valósítani a felügyeletet már erről is beszéltem.
Ugyanis a tárgyalóban (szeparált)ami irtó ritkán van használva, pl van zongora is asztalok minden. Es nem csak én hozok be gyereket is.
Es nálunk pl a tárgyalóba is lehetne szervezni olyat is aki zongorán tanít esetleg.
Az igi azt mondta erre hogy ha előre ha egyeztetünk okés lesz(de pl nyári szunetekben pár másik "cégünk"is(ez cégcsoport)még táborokat is szokott szervezni csak a dolgozók gyerekeinek 1-2 heteket ingyen.)
A kollegákkal attol hogy nagyon jó csapat vagyunk es oda vissza segítjük egymást és ósszetartás van meg stb, még nem járunk át egymáshoz vendégségbe nem találkozunk a magánéletben nem erről szól a kapcsolatunk, így értem hogy nem baráti.
Az hogy néha pl hozunk be sütiket egymásnak, is vagy névnapozások is vannak még nem lelki kötődés.
Kollegális kapcsolatunk van.
Ped. Asszisztens amugy vagy aki oktatja a kicsit azt azért tartom fontosnak pl nyári szünetekben mert amikor pl csak gyerekmegőrző táborba járt egész nyáron, a gyerekemmel nyár végére már alig bírtam. Teljesen elkanászodott, az ökörködés ment csak egész nyáron, szinte egy magatartás zavaros "idiótát" kaptam csak vissza. Semmi kulturális program se volt, de olyan sem hogy csapatokat szervezve számháborúzannak vagy bármi értelmes. Hanem el volzak eresztve csak. Még arra is alig felügyeltek hogy baleset ne legyen. De így is köszönöm a tábornak hogy tudtam dolgozni és van akik vállalják.
De uj munkahelyen pl az nagyon nagy baj lenne, ha be se lehet vinni a kicsit, vagy nem rugalmasak.
Az egyik céggel pl csak ez miatt se tudtam megegyezni, ott kötelező továbbképzések vannak es ottalvós igy az azért lett elutasítva.
(Amugy folyamatosan tanulok is. Lassan kisujjamban van az egész vállaltirányítási rendszer itt plusz más osztályok is számitanak rám olyan szinten hogy már hivatalosan is be vagyok vonva. Eleinte csak besegítettem mindenhova, ma már ezt igazgatói írásbeli utasításba is kaptam.
Nekem tanulni ugy lenne jó inkább, ha az kimondottan plusz végzettséget is ad, "számtalan" terület érdekelne, de ez a hely ezt nem fizeti.
De pl az angolra mindenképp ráfeküdnék csak mert a kicsi is szinte nullaról kezdené(oké tudunk pár szót meg köszönést meg értünk a géphez is de ezek nulla még.)és szerintem nagyon jó lenne együtt tanulni. Most még csak lyricseket tanulunk kiejtés olvasás értés hangsúly akcentus miatt "hobbibol" es komolyan a gyerek gyorsabban bevágja mint én🤣
De ez ilyen pár alkalmas nullahúsz semmi. Mérföldekre egy nyelvvizsgától.
Mondjuk első körben felvázolnám a helyzetet a jelenlegi munkahelyen- hogy esetleg ha tudnának tartósan valamivel magasabb bért biztosítani, akkor nem lenne szükség igazgatói segítségre, hogy ne rúgjanak ki az albérletből. Pl. Meg lehet érvelni, hogy ha ennyifelé besegítesz, ilyen sokféle a tudásod, hozzáadott értéked a munkahelyhez, akkor indokolt is lehet egy fizuemelés. Ha elég bátor vagy, akkor belengetheted, hogy más helyekről kaptál megkereséseket ennyi meg annyi bérért, és elgondolkodtál, hogy ha ismeretlenül ennyit érnél valakinek, akkor itt a jelenlegi helyeden is lehet, hogy át kéne gondolni a dolgokat.
Nyilván ha ezt ők nem támogatják, akkor én is keresnék újabb helyet, de hát érted, mások is megoldják az életüket gyerekkel, szigorúbb munkahelyeken, erre vannak az ügyeletek, bébiszitter, ha olyan a viszony, akkor barátok, szomszédasszony, nagyszülő stb.
Tehát van egy eszméletlenül jó melóhelyed, ahol rettentően empatikus emberek dolgoznak,és bőven átlag feletti engedményeid "lehetőségeid" vannak,de te igazából ezt sz@rba nézed,és azt hiszed, egy másik helyen a több pénz fog kisegíteni a bajból.(halkan megsúgom, minden egyedülálló anya álom munkahelyén dolgozol)
Látatlanba megmondom, hogy nem jól osztod be a pénzed,illetve sajnos szerintem depressziós is vagy.
A munkahely váltás előtt szükséged lenne pár alkalom pszichológussal történő beszélgetésre,hogy kívülről tudj tekinteni az életetekre, hogy rájöjj,hogy nem a másik munka oldja meg a problémát.
Látatlanba megmondom, életed legnagyobb hibáját fogod elkövetni, ha átgondolatlanul váltasz.
Költségplafon van.
Más helyeken is elmondják ha kapnak is pénzt, az meg van mire kell forditani, és hát nem kapnak bérfejlesztésre.
De már ezekre is kerestem törvényeket szabalyzásokaz az igi már ezzel is ért el eredményeket, csak épp saját magának és nem kollektíven a cégnek.. Amugy interjun ezt is elmondtam meg ugye tud róla az egész kollektíva is..
Azt is javasoltam nyissunk akkor egy uj munkakört hogy más jogcímmel talán akkor haladhatok is anyagiakban is. Mivel más cégeknél van pl ez az nálunj mieŕt ne lejetne nyilván egybevág az én munkakörömmel. Ezt szoszo elutasították de azért az infossal megcsináltattam az e mailes aláírós névjegyemben a kinevezésem🤣 és senkinek nem tűnt fel eddig hogy a nevem alatt mas a státuszom🤣
Az infossal amugy is állandoan kreativkodok ha más nem "buliból"
Volt már rózsaszin levelpapirom is e mailekben🤣
Amugy rengeteg poen is megy nyilvá, mivel amugy az igi is jófej veszi a lapokat sokszor habár nárci is na mindegy.
Amugy gondolnak néha erre higy lehet otthagyon őket mivel erről kulon beszélgetesek is mentek már nagy 4 vezetői szinten (4 en voltak ellenem es szívták a vérem egyszer)azzal hogy nem tudnak bennem megbízni. Vannak dolgaim amik nekik nem tetszenek mert néha kikerülöm a rendszert es magas szintekkel levelezek cegügyekben(ott sokkal segítőkészebb okosabb is mindenki, kenik vagják a válaszokat kisujjból a kérdéseimre)es hatalmas botrány volt abbol hogy nem kerülhetem meg őket meg a feletteseket meg senkit. Tartsam be a bürokratikus vonalakat. Meg ugye néha kések vagy bármi.
Biztosítottam őket arrol(mint mindig)hogy fontos nekem ez a munkahely, rendben be tartom az utasításokat, de pl az igi most is úgy ment el szabadságra hogy "aztán szótfogadni a csopveznek!!!🤣"(ne halljon rosszat rólam)
Igazábol sajnálnám is itthagyni az egészet, de nem élet az hogy nem élek meg.
"Tehát van egy eszméletlenül jó melóhelyed, ahol rettentően empatikus emberek dolgoznak,és bőven átlag feletti engedményeid "lehetőségeid" vannak"
Eddig is mig baba volt bölcsis ovis nyilván csak ilyen vagy hasonló gyerekbarát helyeken tudok dolgozni!
Amúgy a gyerekednek van valami speciális igénye, vagy valami, ami miatt nem tudsz normálisan dolgozni? Nem azért, csak nyilván azt is figyelembe veszi az ember, ha munkát keres, mert pl akit hurcibálni kell ilyen-olyan fejlesztésekre, különórákra, stb, az a gyerek mellett nem lehet olyan szigorú munkaidőt tartani. Egyébként meg az iskolákban reggel 6-tól este 6-ig ügyelet van, szünetekben néhány hét kivételével szintén, szombati munkanapokon szintén. Miért akarnád szombaton vinni magaddal dolgozni? Ha normálisan ledolgozod a hetet, akkor szombaton nem kell dolgoznod, vele lehetsz. Ha ellógod a napot és szombaton kell pótolnod, azt értem, de amúgy normál esetben ne lógd el a napot és akkor nincs gond.
Én több munkahelyen is dolgoztam, férjem szintén, ismerőseim is, diplomás munkakörökben valahogy alap, hogy kiszaladsz a boltba, egy kávéért, az ebédedért, ha olyan van akkor az ebédidőt "csúsztatod", és akkor mész el orvoshoz, érted. Nyilván interjún nem ezt beszéli meg az ember, a törzsidőt mondják, hogy tudd mikor számítanak a jelenlétedre, meg hogy mennyire veszik ezt szigorúan, ez esetleg felmerül, ha indokolt bizonyos munkakörökben, de ebből még nem tudsz következtetéseket levonni arra, hogy milyen ott dolgozni, miután már bíznak benned. Elhiheted, hogy ha a te munkahelyedre pályázik valaki, akkor nem mondják azt az interjúján, hogy simán elnézik, hogy napi 6 órát dolgozol 8 helyett, és max egy szabadságot levonnak cserébe.
Én amúgy megértem, hogy miért nem szeretnél lelépni, nekem is nagyon jó helyem van, ahol abszolút rugalmasan kezelnek (mondjuk gyereket max a mikulásos meg húsvéti programokra vihetek, dolgozni nem, de nem is szeretném, csak útban lenne), és nekem még kicsik a gyerekeim, hogy ez elég legyen ahhoz, hogy itt tartson, még ha a fizetéssel nem is vagyok megelégedve. Na de ha aközött kéne választanom, hogy rendesen bejárok heti 5x 8 óra+ebédszünetre a munkahelyemre, meg aközött, hogy a kollégáktól kelljen kaját tarhálnom és a főnököm mentsen meg a hajléktalanságtól a gyerekkel együtt, háááá... Bocs, de nekem ez nem lenne kérdés. Nyilván kényelmes és jó az, ha az ember rugalmasan lehet a gyerekével, alapvetően én is ezt tartanám fontosabbnak, mint mittudomén, ~50 ezerrel több fizut, de ha az az 50 ezer vagy akármennyivel több megadja azt a fajta anyagi biztonságot, ami hiányzik jelenleg, akkor nincs kérdés. Nekem nem lenne bátorságom a kényelmem miatt kockáztatni a gyerekem anyagi jóllétét.
hát te biztos nem dolgozol ott mert aki képes az igazgatót, iginek írni,hivni ,lehetne szó helyet lejetne ír no meg ékkezet nélkül .
ės ha te annyira jó vagy akkor lenne pénzed is ha ez egy cégcsoport.
és neked az igazgató ad utasitást.
aki ilyen komoly de családias helyen dolgozik az tud helyesen írni
Németel igen is tudnál mit kezdeni csak mondjuk Nėmet céghez kell jelentkezned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!