Normális, hogy ezt érzem?
Nagyon durván kommunizmus sérült családból jöttem. Vagyonelkobzás, kínzás, börtön, munkatábor, diszkrimináció...szóval
a nagyszüleim (mindkét ágból) ezekből legalább egyet átéltek, volt aki többet. A szüleim már nem voltak így kivéreztetve, bár diszkrimináció érte őket is, illetve agyontraumatizált szülők gyermekei voltak...szóval nem volt egyszerű. Akkoriban nem volt divatja a pszichológiának ezért a szüleim is sok mindenért a kommunistákat hibáztatják (azért valljuk be nem alaptalanu), kicsit paranoiásak lettek. Azért az dicséretes az ő részükről is, hogy egy párttitkár leszármazottjában is képesek meglátni az embert és nem csak a régi sérelmekre összpontosítanak, tudnak hasznosak lenni, együttműködni...viszont ez a kommunizmus, meg mai bal oldal örökre egy kényes pont náluk.
Természetesen a sérelmeiket nekem is átadták, nem is egészséges a kapcsolatunk...viszont helyén tudom kezelni a dolgokat, túl vagyok a régi sérelmeken...
A munkahelyen ahol dolgozom, "vérkomcsik" dolgoznak. Ez nem egyből derült ki. Persze nem kell egy állásponton lennünk. De amikor nekiállnak politizálni a kollégák, szidják a kormányt....elfogadnám a vékeményüket, de nem értem miért kell ezt a munkahelyükön csinálni. De egyszer csak kibújik a szög a zsákból és az idősebb kollégám (aki amúgy nyugdíjas lenn) így mondja hogy milyen jó volt a KISZ. Meg régen mennyivel jobb volt minden, a munka világa (már akinek, akik inkább haszonélvezői voltak a rendszernek😅), meg a régi pártüdülők...és ez a csúnya Orbán mindent elvesz.
Amúgy nem vagyok fideszes, még annak ellenére sem, hogy a családom nagyon az. De basszus amikor a kollégák ilyenekről beszélnek.. legközelebb az is kiderül, hogy az egyiknek a felmenője ÁVH-s volt, aki lehet véresre verte a nagyapámat? Jó most nem akarok túlozni. Nem vagyok nagy magyar, nem viselem a szívemen az őseim sérelmeit (vagy lehet tévedek?). De amikor ilyenekről beszélnek...legszívesebben odacsapnék. Hogy nem jut eszükbe az, hogy régen mennyi embert megnyomorítottak? Hogy nem jut eszükbe az, hogy a régi polgári értékeket a rendszer sárba tiporta és egy komplett generációt paranoiásra traumatizált...hogy nem? Hogy nem jut eszükbe, hogy egy egész ország morálisrendjét felmorzsolták és ebből lett a "dögöljön meg a szomszéd tehene" mentalitás, illetve miattuk lett a magyar nép velejéig korrupt? Most meg sírnak az Orbán miatt...saját maguknak köszönhetik.
Huuuh bocsi hogy ilyen hosszúra sikeredett de legszívesebben ezt vágtam volna a fejükhöz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!