Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan küzdjem le a szülés...

Hogyan küzdjem le a szülés utáni depressziót? Pszichológus, vagy pszichiáter?

Figyelt kérdés
Van 4 hónapos kislányom. Nem tervezett babaként jött a világra, de nagyon nagy szeretettel vártuk! Terhesség alatt mindenre odafigyeltem, talán túlságosan is. Mikor megszületett, nekem nem jött az a húha érzés. Már ez is bántott eléggé, hogy vártam azt a szerelmet amiről mindenki beszél. Bevoltam feszülve mellette folyamatosan. Állandóan sírt már a kórházban is, amit itthon azóta is folytat. Képes egész nap ordítani, nyekeregni. :( mindenki szerint teljesen egészséges baba, semmi baja, csak ilyen fajta, hogy ő sír. De én nem hiszem el hogy létezik olyan, hogy egy baba alapból sírós, én úgy érzem ennek valami oka van, és egyre jobban bele beszélem magamba hogy én vagyok az oka, és azért ilyen sírós a babám, és ahelyett hogy kötődnék, egyre jobban távolodok tőle, és ezáltal ő egyre sírósabb. Bele kerültünk egy malomkerékbe. Már reggel félek hogy milyen lesz a napunk, odáig fajult hogy minden nap sírok, nincs étvágyam, és egyre fáradtabb vagyok testileg és lelkileg is. Nap mint nap jelzem a családomnak hogy nem vagyok jól, nincs ez így rendben, de süket fülekre találok, és azon kívül hogy bolond vagyok, nem jön a segítség. Érzem hogy segítségre van szükségem, mert így tönkre teszem a gyönyörű kislányomat, de nem tudom merre, és hogyan kell ennek neki indulni?

#depresszió #kötődés #Szülésutánidepresszió
tegnapelőtt 19:31
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
88%

"De én nem hiszem el hogy létezik olyan, hogy egy baba alapból sírós"

Pedig van ilyen. Az én második gyerekem is ilyen volt, az első is sírt nyilván, de a masodikkal úgy éreztem 8-10 hónapos koráig, hogy ez a gyerek csak sírni tud. Ha felálltam, letettem, arrébb mentem 2 méter vagy csak ugy. Idegileg teljesen taccsra vágott vele.

Most lassan 2 éves és még mindig képes minden kis sz*rság miatt sírni 😁 Persze már nem egész nap, de össze sem lehet hasonlítani ilyen szempontból a testvérével.

tegnapelőtt 19:34
 2/19 A kérdező kommentje:
Tényleg létezik ilyen? Körülöttem boldog, csendes babák, csak az enyém ilyen. :(
tegnapelőtt 19:43
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a hasfájás miatt sírt sokat. A hasfájás elmúlt, a sírós állapot megmaradt. Hasonlóan éreztem én is. Ahogy nő, egyre jobb. Sokat kacag már, így van pozitív vissza jelzés is.

Tejfehérje allergiát kizártátok?

tegnapelőtt 19:48
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Van ilyen, hogy egy baba alapból sírós. A másodszülöttem reggeltől estig csak sírt, vagyis inkább ordított. Teljesen kikészített idegileg, kb 1 éves koráig. Azóta viszont, nagyon jó, nyugodt gyerek már, csak akkor sír, ha problémája van. Kitartást, tudom, milyen nehéz ez. 🫶
tegnapelőtt 19:48
 5/19 A kérdező kommentje:

Tejmemtes tápszert kap mert nála is arra gyanakodtak... de sajnos nem látok változást. :(

Annyira hihetetlen hogy tényleg vannak ilyen gyerekek. :( lányok, nem tudok vele elmenni sehova. :( se egy baráti összejövetelre, se a boltba, sehova. :(

Örökmozgóként be lettem zárva vele a 4 fal közé. :( és senki nem vesz engem komolyan, hogy szét szakadok belülről, annyira fáj a lelkem miatta.. :(

tegnapelőtt 19:57
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Szintén 4 hónapos baba. Szintén sír, nyüsszög egész nap.. aludni nem akar küzd ellene, ordít. környezetemben csak boldog babák, eléggé megvisel, de ez van.
tegnapelőtt 19:58
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Nagyobbik fiam is sírós volt, mondjuk ő sem volt tervezett baba, szülés után sem éreztem a kötődést, de még a tejadó relex sem működött ha szoptatni kellett,annyira nem akartam vele az egészet. 2 éves volt, mire kijöttem ebből. Már öngyilkos gondolataim voltak. Pszichológus segített. Kiderült, hogy sok a "megfelelési kényszerem", valamint én is azt hittem, hogy a jó baba nem sír és biztos az enyém rossz baba, ezért rossz anya is vagyok. 1 éves koráig boltba sem mentem be vele, mert rettegtem, higy sírni fog. Utcán is ha sírni kezdett rohantam haza. Utáltam ezt az időszakot.
tegnapelőtt 20:00
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is mindkét gyerekem extra sírós volt.

Nyílván vannak okok, amik miatt sírni szoktak a babák, pl.: éhes, álmos, fázik, melege van, fáj a hasa, fogzási fájdalom, egyéb fájdalom, bepisilt, bekakilt, betegség miatti nyűgösség, oltás utáni nyűgösség, megijedt, szeparációs szorongás, kiesett a cumi a szájából, stb...

Persze az is igaz, hogy minden babának van egy veleszületett vérmérséklete. Vannak nyugisabb és sírósabb babák. De az semmiképp nem normális, hogy állandóan ordít a baba és semmilyen módszerrel nem tudja az anya megnyugtatni.

Nekem így volt a nagyobbik gyermekemmel. Ő betegség miatt volt ennyire megnyugtathatatlan... :(

Soha nem nyugtatta meg az anyai dédelgetés...

A kisebbik lányom is nagyon sírós volt, de ő általában megnyugodott, ha felvettem és ringattam.

Szóval ha az esetek többségében nem nyugtatható, akkor mindenképp lássa orvos, mert lehet komolyabb ok miatt sír egyfolytában.

tegnapelőtt 20:03
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg létezik ilyen? Körülöttem boldog, csendes babák, csak az enyém ilyen. :(

Ugyanezt mondtam én is

Több fiammal egyidős baba is van a környezetemben, mind nyugodt volt, eszik alszik babak, soha egy sírás, semmi

Az enyém meg folyton sírt, aludni nem akart

Már 3 éves lesz nemsokára, és még mindig az van, hogy más gyereke nem hisztizik, az enyém meg minden szaron képes ordítani

Dehát ez van, ő ilyen természet

Ne keseredj el, jó lesz minden.

Ölelés ❤️

tegnapelőtt 20:14
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Át tudom érezni! 4 hónapig az udvaron sétálgattam vele, mert csak kézben volt el. Aztán kinyílt neki a világ, bárhova tudok szinte menni vele. Megdícsérik mindenhol, milyen nyugodt baba(mások előtt, otthon nyafis). Nem benned van a hiba és nem is a lányodban, egyszerűen ilyen a természete. Szintén jó kedvű alszik-eszik-mosolyog babák vesznek körül. Nehéz volt elfogadnom a helyzetet, de később jobb lesz.

Ha mégis úgy érzed ez depresszió, akkor pszichológushoz menj. Családod pedig szégyelje magát.

tegnapelőtt 20:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!