Hogyan küzdjem le a szülés utáni depressziót? Pszichológus, vagy pszichiáter?
"De én nem hiszem el hogy létezik olyan, hogy egy baba alapból sírós"
Pedig van ilyen. Az én második gyerekem is ilyen volt, az első is sírt nyilván, de a masodikkal úgy éreztem 8-10 hónapos koráig, hogy ez a gyerek csak sírni tud. Ha felálltam, letettem, arrébb mentem 2 méter vagy csak ugy. Idegileg teljesen taccsra vágott vele.
Most lassan 2 éves és még mindig képes minden kis sz*rság miatt sírni 😁 Persze már nem egész nap, de össze sem lehet hasonlítani ilyen szempontból a testvérével.
Nálunk a hasfájás miatt sírt sokat. A hasfájás elmúlt, a sírós állapot megmaradt. Hasonlóan éreztem én is. Ahogy nő, egyre jobb. Sokat kacag már, így van pozitív vissza jelzés is.
Tejfehérje allergiát kizártátok?
Tejmemtes tápszert kap mert nála is arra gyanakodtak... de sajnos nem látok változást. :(
Annyira hihetetlen hogy tényleg vannak ilyen gyerekek. :( lányok, nem tudok vele elmenni sehova. :( se egy baráti összejövetelre, se a boltba, sehova. :(
Örökmozgóként be lettem zárva vele a 4 fal közé. :( és senki nem vesz engem komolyan, hogy szét szakadok belülről, annyira fáj a lelkem miatta.. :(
Nekem is mindkét gyerekem extra sírós volt.
Nyílván vannak okok, amik miatt sírni szoktak a babák, pl.: éhes, álmos, fázik, melege van, fáj a hasa, fogzási fájdalom, egyéb fájdalom, bepisilt, bekakilt, betegség miatti nyűgösség, oltás utáni nyűgösség, megijedt, szeparációs szorongás, kiesett a cumi a szájából, stb...
Persze az is igaz, hogy minden babának van egy veleszületett vérmérséklete. Vannak nyugisabb és sírósabb babák. De az semmiképp nem normális, hogy állandóan ordít a baba és semmilyen módszerrel nem tudja az anya megnyugtatni.
Nekem így volt a nagyobbik gyermekemmel. Ő betegség miatt volt ennyire megnyugtathatatlan... :(
Soha nem nyugtatta meg az anyai dédelgetés...
A kisebbik lányom is nagyon sírós volt, de ő általában megnyugodott, ha felvettem és ringattam.
Szóval ha az esetek többségében nem nyugtatható, akkor mindenképp lássa orvos, mert lehet komolyabb ok miatt sír egyfolytában.
Tényleg létezik ilyen? Körülöttem boldog, csendes babák, csak az enyém ilyen. :(
Ugyanezt mondtam én is
Több fiammal egyidős baba is van a környezetemben, mind nyugodt volt, eszik alszik babak, soha egy sírás, semmi
Az enyém meg folyton sírt, aludni nem akart
Már 3 éves lesz nemsokára, és még mindig az van, hogy más gyereke nem hisztizik, az enyém meg minden szaron képes ordítani
Dehát ez van, ő ilyen természet
Ne keseredj el, jó lesz minden.
Ölelés ❤️
Át tudom érezni! 4 hónapig az udvaron sétálgattam vele, mert csak kézben volt el. Aztán kinyílt neki a világ, bárhova tudok szinte menni vele. Megdícsérik mindenhol, milyen nyugodt baba(mások előtt, otthon nyafis). Nem benned van a hiba és nem is a lányodban, egyszerűen ilyen a természete. Szintén jó kedvű alszik-eszik-mosolyog babák vesznek körül. Nehéz volt elfogadnom a helyzetet, de később jobb lesz.
Ha mégis úgy érzed ez depresszió, akkor pszichológushoz menj. Családod pedig szégyelje magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!