Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Felétek mik most a divatnevek...

Felétek mik most a divatnevek babáknál?

Figyelt kérdés
Néhány éve nagyon ment a Lili-Hanna-Emma és a Bence-Kende-Zente-Olivér trend felénk (nagyvárosban élek, rengeteg kisgyerekessel körülöttem), de mostanában nem igazán tapasztalok ilyen tucatnevet. Felétek mi most a trend?

jan. 3. 10:00
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk az Olivér még mindig tarol. 2024ben 3 ismerősnél is Olivér lett.

Anna-Hanna is sok még mindig.

Emellett lett Bianka, Rozina és Szófia is az ismerősi körben 2024-ben.

jan. 3. 10:09
 2/28 anonim ***** válasza:
100%

Fiúknál egyértelműen az Olivér nálunk is.

Lányoknál szinten Anna, Hanna, Hanka, Hanga, és Lilla.

jan. 3. 10:22
 3/28 anonim ***** válasza:
83%
Budapesti agglomerációban élünk egy faluban. Nincs trend. Van ilyen is, olyan is. Hanna, Anna, Bence speciel nincs. A csoportjában két Szofi van, ennyi. De szerintem mindenki túléli, mert nálunk 3 Kata, 2 Péter és 2 Dani volt 🤷‍♀️
jan. 3. 10:52
 4/28 anonim ***** válasza:
85%
Hanna és Noel évek óta a legdivatosabb. Bocsánat, ha bántó, de már a szőr feláll a hátamon, amikor szólnak a gyereknek, hogy Noel így, Noel úgy 😀
jan. 3. 11:10
 5/28 anonim ***** válasza:
81%
Sose találkoztam még élőben Noellel - pedig 5 éves a gyerekem és nemcsak otthon ülünk…
jan. 3. 11:16
 6/28 anonim ***** válasza:
75%

Az én kisbabám is Noel - kb. 20 éve döntöttem el a nevét 🤣 -, és amúgy egy gyereket sem ismerek ilyen névvel, pedig csokos-kisgyerekes környéken mozgok, itt mindenhol 2-3 gyeeek van, plusz rengeteg ismerősöm szült az elmúlt években.

Hazudok, az oviban tudtom szerint van egy db Noel valahol, én nem ismerem.

Amire azt mondanám, hogy 2+nál több 3 év alatti lett elnevezve így a körömben, az a Lili, Nolen, Izabelle. De nem jellemző a tucatnevek tobzódása.

Alapból születik 90 ezer gyerek évente, ha abból 500at hívnak Noelnek, Bencének, Emmának, akkor is annyira eloszlik, hogy kicsi a valószínűsége, hogy egy helyen 10 ilyen nevü gyerek lesz a korosztályában.

jan. 3. 11:33
 7/28 anonim ***** válasza:
100%
Fiúknál: Botond, Máté
jan. 3. 11:41
 8/28 anonim ***** válasza:
100%

nálunk az oviban 40 gyerek van összesen. Ebből pont a Noel az, amiből 3 is van.

Bence, Lili, Hanna, Benett, Olivér, Anna 1-1 van, ezek az úgymond tucatnevek még.

jan. 3. 11:42
 9/28 anonim ***** válasza:
75%

Nolen.

7 ismerősöm szült idén fiút, nem viccelek, 5 közülük Nolen.

Szinte nevetséges már.

jan. 3. 12:09
 10/28 anonim ***** válasza:
85%

9-es, felénk is sok fiú született az elmúlt 2 évben, de itt meg egy Nolen sem lett 🤣

Van Olivér, Dávid, Zalán, Máté, Bendegúz, Levente.

Szerintem ezek amugy sokkal gyakoribbak, mint az itt felsorolt Noel, Nolen, mert már 20 éve divatnevek és belőlük tényleg sok van.

jan. 3. 12:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!