Tetszenek a régebbi nevek? Vagy csak ezek az új divatnevek?
Nekem például nagyon tetszik az András, Simon, Soma, Félix; Julianna, Anna, Ilona, stb. nevek. De nem akadok fenn, hogyha meghallom pl. a Brendon, Benett, Dzsenifer, Dzsaklik, stb. divatneveket.
Ti hogy vagytok ezzel? Melyek tetszenek jobban, és miért? Ti hogy neveztétek, neveznétek el a (leendő) gyermekeiteket?
Attila a kisfiam. Elég régi név, nem? :)))) Nekem ez nagyon tetszik, mostanában elég ritkának számít, és annyira ráillik a kis Isten ostorára, hogy nem is igaz. :))
Ha lányunk lesz, akkor talán Jázmin lesz, az viszont elég modern. De most ez tetszik nagyon.
Az andrás, éva, edit, anna, péter, kata, stb tetszenek.
majdnem adtuk is!
miért?
mert nem gyakori.
A lányom Anna.Mostanában gyakori, de én ezt kitaláltam már gyerekkoromban, hogy a kislányomat így fogják hívni.A kisfiam Antal lesz-bár még nem fix, de valószínű-na, az már ritka.
Ha kislány lenne a pocakban-Éva lenne a neve.Mert szép, egyszerű és tökéletes.:)
Az Ilona, Julianna, Mária, Erzsébet, Rozália pl. nem tetszik, de az Anna igen - bár utóbbit sem adnám, mert Dunát lehet velük rekeszteni mostanság.
A Soma is jó, fiúnevekben még több van, ami tetszik.
A nagyon szappanopera stílust én sem kedvelem, a divatnevekkel meg az a bajom, hogy most mindenki azt adja és lesz egy osztályban 5 Bence, 6 Zsombor stb... Legyen inkább kicsit ritkábban használt, akár régi magyar név.
Nem az alapján választottunk nevet, hogy régi név, divatné, ősi magyar név..
Hanem tetszett, vagy nem, ennyi!
Ha az Egon tetszett volna, akkor az lett vola, ha a Zsanett, akkor az.
(amúgy fiam Bence Márk, lányom Szonja Jázmin)
akinek nem tezsik, befogja a fülét:-))))
utolsó előttinek:
6-7 év múlva minden második fiú Zétény vagy zalán lesz, minden második lány meg Csenge
Mert előbb utőbb azokból nevekből lesz sok, amit azért adnak, hogy ne olyan nevekből legyen sok, amiból most az van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!