Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tetszenek a régebbi nevek?...

Tetszenek a régebbi nevek? Vagy csak ezek az új divatnevek?

Figyelt kérdés

Nekem például nagyon tetszik az András, Simon, Soma, Félix; Julianna, Anna, Ilona, stb. nevek. De nem akadok fenn, hogyha meghallom pl. a Brendon, Benett, Dzsenifer, Dzsaklik, stb. divatneveket.

Ti hogy vagytok ezzel? Melyek tetszenek jobban, és miért? Ti hogy neveztétek, neveznétek el a (leendő) gyermekeiteket?

2011. jan. 25. 14:00
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ha fiam lesz Zsigmond lesz a neve,most ez a név tetszik.A Brendon Benett és társaitól feláll a szőr a hátamon.
2011. jan. 25. 14:46
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is általában a régi nevek tetszenek, de azért van köztük olyan, amit nem adnék a gyermekemnek. Pl Rozália, Etelka, Alajos, ....

Én sem akadok fent ha divatnevet hallok, de nekem nem tetszenek. Nem adnék ilyen nevet a gyermekemnek.

A fiam ősi magyar nevet kapott, és a tavasszal érkező tesó is azt fog kapni.

2011. jan. 25. 14:46
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
nekem az egyszerű nevek tetszenek. azokkal nemigen lehet mellényúlni, bármilyen is lesz felnőttkorában. ha lány lesz, Róza lesz vagy Anna, ha fiú Antal vagy Zoltán. ezeknek a neveknek nálunk van családi előzményük is, számomra ez is fontos. hogy ne csak úgy kapjon egy nevet, hanem a családban valakiről, vagy esetleg keresztszülőről.
2011. jan. 25. 14:52
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Mi azon az elven választottunk nevet a férjemmel, hogy ne lepődjön meg senki, ne kérdezzen vissza, ha a kislányunk bemutatkozik. A vezetéknevünk meglehetősen gyakori, így az is számított, hogy a keresztnév ne legyen gyakori. Emiatt, hiába is tetszettek, nem adtuk pl. a Petra, Lili, Anna, Hanna, Csenge neveket, mert akkor valóban nagyon tömegnév kerekedett volna. (Úgy, mint régen pl. Kiss Mária, vagy Szabó Erzsébet.)

Nekem amúgy tetszenek a régebben divatos nevek, mint Veronika, Renáta, Erika, Ildikó. De a Zsaklin, Hilária, Britni és társaik egyáltalán nem.

Egy kisebb településen élünk, ahol évente 10-15 gyermek születik. Meg szoktam figyelni a keresztneveket, mert a védőnő kiírja a kis újszülöttek nevét és születési adatait. Az elmúlt két évben 5 Bence, 3 Péter, 4 Hanna, 3 Flóra született nálunk. Mindegyik név tetszik, de emiatt semmiképpen nem választanám a sajátomnak.

2011. jan. 25. 15:27
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk is tetszenek a régi nevek ha lányunk lesz ő Sarolta, ha fiú a Botond vagy Levente.

Ezek a Brendon meg ilyesmik nekem nagyon nem jönnek be, de ízlések és pofonok.

2011. jan. 25. 16:09
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
ma 14:52 vagyok, az erika meg az ildikó nekem is nagyon tetszenek. sajnos azonban a vezetéknévhez egyik sem megy :(
2011. jan. 25. 16:11
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Nekem tetszenek a nem annyira modern nevek is pl: Gabor, Laszlo,Peter,Attila Julia,Anna, Sara de nem neveznem igy a gyermekemet.

Elmennek a nagyon modern nevek is: Dzsesszikakkal, Dzseniferekkel, Brendonokkal stb nevu gyerekekkel sincs semmi bajom, sot tetszik is ha olyan kisgyereket hivak Kevinnak ahol a szulok is modernek.

A gyermeklemnek csak az arany kozeputas neveket adnam :D

Kislanyom Boglarka Dorka es nem azert Boglarka, mert felkapott nev lett, hanem a teherbe esesem elott 6-7 evvel eldontottem ha lanyom lesz igy fogjak hivni.

Nagyon tetszik a Petronella nev, de sajnos nem adhattam, mert a hugomat hivjak igy.

pl azt viszont nem tetszik, hogy most azert minden masodik kisfiu Benett, mert egy celeb ezt a nevet valasztotta a fianak.

2011. jan. 25. 18:25
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
A férjemmel mi szeretjük tisztelni a hagyományokat és követjük is. Ezért a fiunk Péter Pál lett, ahogyan az apja, nagyapja és ükapja is. A lányunk Tünde, szerintünk nagyon szép magyar név.
2011. jan. 25. 20:34
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Hát nekem a régebbiek közül elég kevés tetszik, mondjuk tipikusan ami igen, az a János. Oké, nem csúnya a Tamás, András, Anna, Éva, Eszter, stb., sőt, ezek szépek, de nem adnám a gyerekemnek. Viszont azt sem, hogy Brendon, Benett, stb.

A fiamat Krisztiánnak hívják, mert ez tetszett, szerintem ez nem annyira régi, de a második kategóriába sem sorolnám, igaz, nem is valami különleges, de ez tetszett. Ha lesz mégegy fiam, ő Pongrác lesz azt hiszem, ez nagyon tetszik. Na az ilyenek tetszenek, mint a Pongrác, amik nem túl felkapottak, mégis általában tudják az emberek, hogy igen, van ilyen név, csak valahogy mostanság nem szokás adni, de szép a hangzása.

Lány nevekből is azok tetszenek, amik különlegesek, ritkák (és a Dzsenifer meg hasonlók már messziről sem azok), de nem hangzanak túl nyakatekerten.

2011. jan. 26. 01:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!